Hjem » Oslo »  Et løfte for livet

Et løfte for livet

Det er stadig vanligere at man frir til sin utkårede med en vakker diamantring. Thune har et av landets største utvalg innen frier- og gifteringer. Og med alt fra ferdige designmodeller til ringer du kan skreddersy selv, har de noe for enhver smak og lommebok.

Få smykker har vel større betydning enn frier- og gifteringene. Ikke bare er de symboler på kjærligheten og et løfte om å tilbringe livet sammen, de skal også bæres hver dag resten av livet. Derfor er det ekstra viktig å velge riktig.
Thune er en av Norges ledende diamantleverandører og har et bredt utvalg innen både frier- og gifteringer. 
– For bare ti år tilbake var det ikke så vanlig å fri med en diamantring her i Norge, men de siste årene har vi sett at dette har blitt en tradisjon også her. I USA har det lenge vært slik at man helst skal bruke tre månedslønner på ringen. Og det er mange også her hjemme som ønsker å legge mye i den type ring. Det er en ring man har på fingeren resten av livet og som betyr like mye som selve gifteringen, sier Anne Skjefstad, produktdirektør hos Thune.
Thune er en av landets ledende bedrifter innen gullsmed- og urmakerbransjen med 16 butikker over hele landet. Bedriften har også en lang og tradisjonsrik historie å se tilbake på. Helt siden Nilius Martinus Thune overtok en gullsmedbedrift i Kirkegaten i sentrum av Oslo i 1857 har de vært kjent for høy kvalitet og lekker design.

Populære frierringer fra Elegance

Som en av de fremste ekspertene på diamanter i Norge settes det høye krav til kvalitet hos Thune. Til deres egen serie Elegance kjøper de stenene løst før de fattes på eget verksted. 
– Elegance er en klassisk og elegant serie hvor vi kun bruker diamanter med topp kvalitet. Fargen er Top Wesselton med klarhetsgrad VS og det er very good til excellent cut. Ringene i Elegance serien er svært populære som frierringer og de står fint ved siden av en giftering, sier Anne. 
I serien finnes det i tillegg anheng og ørepynt som matcher ringen og som vil være flotte både som morgengaver eller ved senere anledninger. Thune har dessuten en unik innbytteordning for Elegance. 
– Vi ønsker å la kundene våre vokse med produktet. Om økonomien nå tilsvarer en 0,30 carats stein og man senere i livet ønsker å oppgradere til en større diamant, for eksempel ved 10-årsjubileet, så tar vi innbytte og lover dagens pris på diamanten.
En annen serie du finner hos Thune, Alliance, gir også fantastiske muligheter for gaver ved senere anledninger. I disse vakre ringene ligger alt til rette for at man kan starte med en eller flere diamanter og senere fatte inn flere. 
– Mange velger en ring fra Alliance som frierring og mange menn setter pris på muligheten til å kjøpe til steiner ved senere anledninger, for eksempel når man får barn. Ringene kommer dessuten i tre ulike modeller med ulike typer skinn og fatning.
Og er du på jakt etter den helt unike frierringen gir Thune deg også muligheten til å designe en ring etter dine egne ønsker. Enten ved at du tar med deg din egen skisse eller at deres dyktige gullsmeder skisserer et forslag basert på dine ønsker.

Skreddersy ringene

Når selve frieriet er vel overstått er det på tide å tenke på gifteringer. Hos Thune finner du landets beste utvalg av gifteringer og deres egen serie Promise gir dere muligheten til å skreddersy gifteringene som dere ønsker. Her finnes det dessuten flotte frierringer i samme serie som passer perfekt til gifteringene. Med Promise har dere en rekke valgmuligheter, blant annet når det kommer til design og overflate. Dere kan i tillegg velge blant rødt, hvitt og gult gull eller ringer i platina. Det er også mulig å sette en eller flere diamanter i ringen. De fleste ønsker graveringer i gifteringene og Thune har flere skrifttyper dere kan velge mellom. Og for en ekstra personlig vri er det også mulig å bruke sin egen håndskrift.
 Å velge frier- eller gifteringer er en viktig avgjørelse og i Thunes butikker får dere alltid råd og veiledning. 
– Vi har kyndig personale i våre butikker som hjelper til med å ta de viktige avgjørelsene og finne de riktige ringene. Det er også mulig å ringe den aktuelle butikken på forhånd og bestille tid. Det tar gjerne litt tid å velge og da setter personalet av god tid til å hjelpe dere med å finne deres drømmeringer!

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Thune