Hjem » Interiør & design »  Et kunstverk kan virkelig forandre et rom

Et kunstverk kan virkelig forandre et rom

Kunst på veggene bidrar til å gjøre en bolig mer personlig og gi den det lille ekstra. Men det er ikke alltid like enkelt selv å se hva som vil passe på veggene i ens eget hjem. Galleri Nobel tilbyr gratis kunstrådgivning slik at du får hjelp til å finne det kunstverket som passer perfekt til akkurat deg!

Galleri Nobel kan i år feire 20-årsjubileum og her finner du et stort utvalg maleri og grafikk fra anerkjente kunstnere. Galleriet holder til i Henrik Ibsens gate, midt mellom Slottet og Solli plass, i flotte og moderne lokaler som fremstår som en perfekt ramme rundt den spennende kunsten galleriet tilbyr.
Galleri Nobel tilbyr også gratis kunstrådgivning og kunst- og interiørkonsulent Ingvild Holtan kommer gjerne hjem til deg for å hjelpe deg å finne det kunstverket som passer perfekt inn i akkurat ditt hjem.
– Det er enkelt å forholde seg til et maleri på en gallerivegg. Å se for seg hvordan det samme bildet fungerer i et hjem eller i en bedrift er mer utfordrende. Derfor tilbyr vi nå gratis individuell veiledning med hjemmebesøk. Ofte kan det å komme hjem til kunden gi et bedre inntrykk av hva de ønsker å oppnå med et nytt maleri og hvordan det passer inn både i forhold til interiøret og eksisterende kunst, forteller hun.
Det er ikke så lett å holde oversikt over hva som rører seg i kunstverdenen, og med kunstrådgivning får du hjelp til å finne kunst med riktig størrelse, farger og motiv til en pris som passer din lommebok.
– Vi får ofte spørsmål om hva som vil være en bra investering. Men det viktigste å tenke på er at man skal bo med bildet og da bør man finne et man kan nyte hver eneste dag.

Galleri Nobel tilbyr å style med kunst i boligen før salg. Riktig kunst i rommet utgjør en enorm forskjell

To millioner over takst

I dagens boligmarked er det ikke alltid like enkelt å få boligen til å skille seg ut. Og planlegger du salg av hus eller leilighet og er på jakt etter det lille ekstra som gjør at akkurat din bolig blir lagt merke til av de rette kjøperne? Da kan Galleri Nobel hjelpe! Galleriet tilbyr nemlig å style med kunst i boligen før salg. Riktig kunst i rommet utgjør en enorm forskjell og kan være det som gjør at boligen utmerker seg både blant boligannonsene og under visning.
– Vi tilpasser kunsten etter både leilighetstype og interiør. Den siste leiligheten vi stylet med kunst gikk for over to millioner over takst. Og både megler og selger mente at kunsten hadde mye å si, forteller daglig leder Henning Johannessen.
– Bruker man bare en boligstylist i forkant av fotografering til prospekt og visning er det ofte lett gjenkjennelig, særlig for de som har vært på mange visninger. Men her har vi så stort mangfold at vi kan finne det kunstverket som passer aller best i akkurat din leilighet og som gjør at potensielle kjøpere virkelig husker den. Et kunstverk kan virkelig forandre et rom og gjøre at man får et helt annet inntrykk av hele leiligheten. Og det er selvfølgelig også mulig for den som kjøper leiligheten å kjøpe med kunsten, slik at man kan beholde den samme atmosfæren også etter kjøp.

Nytt liv til gamle bilder!

Mange av oss har kanskje gamle bilder liggende som oppleves som gamle og kjedelige. Eller de passer ikke helt inn i det interiøret man har nå. Ofte er det bare en ny innramming som skal til for at et bilde oppleves som helt nytt. Galleri Nobel har også eget rammeverksted og gir deg gjerne råd om hvilken innramming som vil passe best for dine bilder.
– Mange blir overrasket når det ser hvor stor forskjell innrammingen kan gjøre med opplevelsen av et bilde, sier Ingvild med et smil.
– En ny ramme kan gjøre at det gamle bildet nå passer perfekt inn i resten av interiøret og ikke minst sammen med nyere kunst. Når man kommer inn med friske øyne og kanskje ser et hjem for første gang er det ofte enklere å bidra med nye innspill. Vi får mange tilbakemeldninger på at folk er fornøyde med kunstrådgivningen og opplever ofte at kunder anbefaler oss videre til venner og bekjente, avslutter hun og ønsker alle velkommen innom Galleri Nobel for en hyggelig prat om kunst og interiør!

Tekst: Mona Gullstein I Foto: Galleri Nobel

Følg IN magasinet på Facebook