Hjem » Interiør & design »  Et kulere kjøkken

Et kulere kjøkken

Kviks mantra er at alle har rett til et kult kjøkken og hos Kvik på Slependen har den danske kjøkken-giganten flere varianter å by på. 

Tinta kjennetegnes blant annet av de innrammede skapene og store ubrutte overflater som gir en enkel, symmetrisk og trendy stil.

I over 30 år har Kvik levert Dansk design til lave priser. Målsetningen fra start var å tilby innovativ design, rask levering og overaskende lave priser. Dette er et konsept de holder fast ved og utvikler videre slik at de kan fortsette å lage designkjøkken alle har råd til, forteller eier av Kvik Slependen Dag Myhrene. 
Butikken på Slependen åpnet i 2007 og med sine 1000kvm inkludert lager er det flere kjøkken-modeller å velge i. Myhrene som overtok butikken i 2010 kan fortelle at de har hatt en stor vekst de siste årene.
– Vi har flere ansatte og mer enn doblet omsetningen fra 2010 til i dag.

Ikke bare ett produkt

Mange tenker kanskje at det bare er å komme inn i en butikk, velge et kjøkken og få det satt på plass. Men det er mange valg som må tas og det involverer ofte flere håndverksprofesjoner. Det er derfor et stort pluss med egen monteringsleder og egne montører. De er fast ansatte av Kvik Slependen for å sikre godt arbeid og god service fremfor å leie inn folk som det ofte gjøres i resten av bransjen. 
– Med egen monteringsleder kan vi tilby full koordinering av kjøkkenprosjektet i tillegg til rørlegger- og elektriker tjenester, forteller Myhrene videre. 
Det er opp til kunden å velge de servicetjenestene de ønsker. I tillegg til håndverkstjenester kan de velge mellom tre leveringsalternativer av selve kjøkkenet. Flatpakket for «gjør det selv» kunden, ferdig sammensatte skap eller full montering.

Bestselgeren Mano by Kvik, som er blitt omtalt som kanskje verdens mest gjennomtenkte håndtaksfrie kjøkken.

Trender

Naturlige materialer, trestrukturer, rå ting – som betong og håndtaksløse-kjøkken er stort innen kjøkkentrender. Mange har åpen stue- og kjøkkenløsning, noe som gjør at håndtaksløse kjøkken funker så bra. Det blender mer inn i rommet og gir en stilren og ryddig følelse uten den visuelle støyen som håndtak gir. Myhrene forklarer at grensen mellom de to rommene hviskes mer ut og at man derfor ønsker å tone ned kjøkkenpreget for å underbygge dette.

Gjennomtenkt design

Man får aldri nok plass på kjøkkenet. Hos Kvik får du mer skapplass helt gratis. Kviks skap rommer 15% mer enn hos andre kjøkkenspesialister og hvis du velger de unike XXL skapene får du hele 40% mer plass og en langt dypere benkeplate som gir ekstra arbeidsplass. Dette er kjøkken produsenten alene om å tilby. Her tenker de plass, plass og plass, noe som er viktig for de aller fleste. 
Da danske Kvik skulle utvikle et nytt kjøkkenkonsept for 11 år siden, var det et enkelt og stilfullt design med klare og rene linjer som skulle være utgangspunktet. Da kom de opp med bestselgeren Mano by Kvik, som er blitt omtalt som kanskje verdens mest gjennomtenkte håndtaksfrie kjøkken. Det er de horisontale linjene som karakteriserer kjøkkenet og det skulle ikke forstyrres av håndtak på dører og skuffer, som hadde ødelagt designuttrykket. I stedet skulle det være en løsning med håndvennlige gripelister på skapene, som danner de gjennomgående linjene. Kjøkkenet fikk navnet Mano, som betyr hånd på italiensk. Noe som er naturlig nok siden det er håndverk som ligger bak utviklingen og ikke minst på grunn av de unike håndtakene som er enkle å åpne både fra oversiden og undersiden. Modellen videreutvikles kontinuerlig og er derfor stadig en bestselger.
– Designmessig konkurrerer Mano med de aller dyreste håndlagede snekkerkjøkkenene, men våre priser ligger betydelig lavere, sier Dag Myhrene.
For Kvik har det alltid vært viktig å gjøre flott design tilgjengelig for alle. Det krever erfaring og naturligvis optimering, kunnskap og en effektiv verdikjede, hele veien fra utviklingsavdelingen vår, via innkjøp og produksjon til distribusjon.

Nyhet

Tinta by Kvik er ikke som tradisjonelle kjøkkenelementer. Tinta kjennetegnes blant annet av de innrammede skapene og store ubrutte overflater som gir en enkel, symmetrisk og trendy stil. Med et voluminøst og estetisk sterkt uttrykk skiller Tinta seg ut fra tradisjonelle håndtaksløse kjøkken – ja faktisk fra alle andre kjøkken. De ubrutte håndtaksløse overflatene og forenklede dørene fører til en kjølig, ren og elegant stil som du ikke finner andre steder. Det er ikke en tilfeldighet at Kviks nye kjøkkenkonsept er blitt døpt «Tinta». 
– Tinta betyr nemlig «blekk», og farger er nettopp en av overraskelsene ved det nye kjøkkenkonseptet, forteller Myhrene. 
Tinta by Kvik fås i utgangspunktet i hvit, grå og svart med horisontale og vertikale aluminiums lister. Det kan enkelt forandres hvis man ønsker seg en mer grafisk, hipp og trendy kjøkkenstil. Med Tinta by Kvik er det nemlig mulig å velge mellom 10 forskjellige farger på aluminiums listene som rammer inn dørene og dermed skape et personlig uttrykk på sitt kjøkken. Det beste av alt er at man også kan endre dette etter at kjøkkenet er satt opp. Da er det mulig å leke videre med designen også i årene etter. 
Kvik er ikke bare store på kjøkken, men har også bad- og garderobeinnredninger i de samme frontene som de har på kjøkken så det er nok å velge i. Skyvedørsgarderober leveres på mål og baderoms vasker kan også spesialbestilles på mål. Det gjør at man som kunde får stor fleksibilitet når man skal innrede garderobe og bad. 
– Kult dansk design skal ikke være så dyrt at det kun er forbeholdt noen få. Velkommen til Kvik Slependen! avslutter Myhrene.

Tekst: Marthe Evensen | Foto: Kvik

Følg IN magasinet på Facebook