Hjem » Trondheim » Kultur & underholdning »  Et juleeventyr

Et juleeventyr

Det går mot jul og mørkere tider. Selvfølgelig blir dette markert også på Trøndelag Teater. Fra 12. november kan du få med deg juleklassikeren «Et juleeventyr» på Hovedscenen.

 Når nettene blir lange og kulda setter inn så er det godt å komme inn på teatret for å få litt lys, farge, spenning og latter i den mørke tiden. Det er derfor Trøndelag Teater har tyvstartet julefeiringen med ønskereprise på den kritikerroste forestillingen «Et juleeventyr» fra 2007. Stykket er basert på en roman av Charles Dickens, men er dramatisert av Kjersti Haugen og Irina Malocheveskaja.

 Fra 12. november kan du se «Et juleeventyr» på Hovedscenen. Stykket handler om Ebenezer Knug. Han er en gammel og grisk grinebiter som er stinn av gryn, men som ikke ønsker å dele med noen! Ikke en gang hans egne slektninger får ta del av pengene, selv om de kunne ha trengt dem. Knug hater julen og alt den står for. Gavmildhet, godhet og kjærlighet?! PFØY! Det er i følge Knug bare humbug, tull og tøys som den kommersielle handelsstanden har funnet på slik at de kan loppe folk for penger.

Spenning og dramatikk

 Knug låser seg inn på sitt eget kontor med regnskapet sitt for å komme seg igjennom den motbydelige og uutholdelige julaftenen. Midt på natten får han uventet besøk. Plutselig står gjenferdet av hans gamle kollega Barflint midt i rommet. Han har ikke gledelige nyheter å komme med…

Dickens fortelling «Et juleeventyr» er en fantastisk spennende historie som inneholder både dramatikk, og grøss og gru. Historien har et viktig budskap som når frem til barn i alle aldre. Da stykket hadde urpremiere i 2007 var kritikerne svært begeistret. «De som ikke sitter igjen med julefølelse, kommer nok aldri til å få det», «En fabelaktig førjulsgave» og «En uvanlig vakker og poetisk oppsetning» var blant superlativene som anmelderne brukte.
 
I hovedrollen som Ebenzer Knug finner du Trond-Ove Skrødal. Øvrige medvirkende er Ragnhild Sølvberg , Jakob Margido Esp, Tore B. Granås, Ole Christian Gullvåg, Janne Heltberg Haarseth, Cici Henriksen, Kristofer Hivju, Siri Schnell Juvik, Olve Løseth, Marianne Meløy, Ståle Tonning, Hans Petter Nilsen, Stian Hovland Pedersen, Kristine Welde Tranås, Mildrid Austmo Ryan, Lavrans Haga og Tor Wibe.
 
Tekst: Cathrine Jakobsen | Foto: Trøndelag Teater