Hjem » Trondheim » Klær & mote »  Et fyrverkeri av klokker

Et fyrverkeri av klokker

Et fint armbåndsur kan tilføye ethvert antrekk det lille ekstra, og gi et gammelt antrekk en ny, moteriktig giv. Ta turen til Håkon Lian og la deg inspirere av vårens trender.

«Jo mer, jo bedre», heter det. Det passer bra når det er så mye fint at du ikke har lyst til å velge. Håkon Lian er en slik butikk. I det lekre butikklokalet i Nordre Gate finner du et bredt vareutvalg. Moteklokker og klassiske ur til ham og henne, både i gull, sølv og med diamanter står sirlig utstilt som perler på en snor. Her finner du kjente merkevarer som Rolex, Omega, Breitling, Rado, Seiko, Victorinox og Tag Heuer.
Daglig leder hos Håkon Lian AS Wenche Lian, forteller at i dagens klokkeverden er flere opptatt av å velge kvalitet.
– Det er tydelig at mange velger klokker utfra personlighet og interesser. Det er heller ikke uvanlig å ha flere klokker til ulikt bruk. Vi har et bredt utvalg av klokkemodeller som passer til bade hverdag, fest og fritid. Folk er ikke bare opptatt av tid, men at klokken skal matche hvem man er, sier hun.

Trender i forandring

Den kjente urmakeren i Nordre Gate er et sikkert valg når du er på jakt etter en ny klokke.
Butikken får hele tiden inn nyheter og har klokker i alle varianter og prisklasser.
– Det har lenge vært en trend med store armbåndsur. Nå ser vi at flere klokker kommer i mindre og mer feminine størrelser. For den yngre generasjonen ser vi at klokkemerket Daniel Wellington har blitt svært godt mottatt.
 Den populære rosèfargen er i vinden som aldri før, og passer like godt til både han og henne. De klassiske klokkene i stål er fortsatt et sikkert valg som foretrekkes av de fleste. Stilrene klokker med skinnrem er alltid populært og passer perfekt for den kvalitetsbevisste.
– De tradisjonelle klokkene med fjærkraft er gode kvalitetsklokker, som ofte går i arv i generasjoner, forteller Lian mens hun guider oss gjennom den lekre butikken med det enorme utvalget.

Lang erfaring

Urmakerforetningen ble etablert i 1866. Familien Lian tok over bedriften i 1927.
Wenche Lian, som i dag er butikkens daglige leder, ble ferdig utdannet som urmakermester på slutten av 90-tallet og er den fjerde generasjonen av urmakere i Lianfamilien. Hun forteller at det er et stort marked for klokker i Trondheim. Urmaker Håkon Lian AS, er en av de siste gjenværende urmakerne i byen, med en stor kundekrets.
Hos Urmaker Lian får du den rette oppfølgingen for klokken din. Oppstår det et problem, kan du trygt ta turen innom butikken.
Her star service i høyt fokus.
 Hos Håkon Lian finner du nemlig butikk og urmakerverksted under samme tak. Bedriften har tre faglærte urmakermestere som flittig bruker verkstedet. Her finnes alt av utstyr som kreves til bade små og store reparasjoner.
– Vedlikehold er viktig. Vi kontrollerer, demonterer, renser, monterer, smører, skifter batteri, og rengjør klokkene. Støv, smuss og gammel stiv olje er aldri gunstig for klokkene, så det er viktig at prosessen blir gjort ordentlig, sier Lian.

Autoriserte forhandlere

Når du skal investere i ny klokke er det lurt å være våken. Lian forteller at kanskje ikke alle er klar over konsekvenser av å kjøpe klokker på internett eller i utlandet.
– Det er kun ved å handle hos en autorisert forhandler at man er garantert et original produkt med den garantien man forventer.
De mest anerkjente sveitsiske klokkeprodusentene tillater ikke salg av klokker over internett. Prisene kan derfor ikke sammenlignes, sier hun engasjert.
Det er derfor tryggest og mest lønnsomt å kjøpe din eksklusive klokke i Norge hos en autorisert forhandler. Da er du i tillegg sikker på at du har et ekte produkt på armen, som kan nytes med god samvittighet.
 Hos Håkon Lian finner du klokker til hele familien, fra det første skoleuret og oppover, ikke bare klokker til entusiaster. Så om du er opptatt av å ha et veldrevet urverk rundt håndleddet, kan du trygt ta turen innom Håkon Lian.

Tekst & foto: Mari Janne Støle

 

Følg IN magasinet på Facebook