Hjem » Hjem & fritid »  Endelig kommer Hyundai IONIQ

Endelig kommer Hyundai IONIQ

Både bilinteresserte og motorpressen har ventet i spenning på lanseringen av den nye Hyundai IONIQ. Da den endelig ble presentert for verden under bilmessen i Genève var det tydelig at den innfridde de høye forventningene og entusiasmen ble om mulig enda større. Årets store nyhet fra Hyundai kommer i tre utgaver; elektrisk, hybrid og plug-in hybrid. Og hos Auto Elite Ensjø opplever de allerede stor interesse rundt bilen! 

Nye Hyundai IONIQ er uten tvil den største nyheten fra Hyundai i senere tid. IONIQ kommer i tre ulike utgaver. Den første som vil komme på norske veier er hybrid utgaven allerede i september/oktober. Deretter følger den elektriske utgaven i oktober/november, før plug-in hybriden kommer i begynnelsen av 2017. Dermed vil IONIQ være verdens første bil som tilbyr alle disse tre versjonene i samme karosseri. 
– IONIQ er en veldig viktig modell for oss. Den dekker også et helt nytt segment for Hyundai. Etterspørselen har allerede vært stor. Selv om prisen ikke blir fastsatt før i slutten av mai har vi allerede forhåndsolgt 20 biler uten pris. Og over 200 står på listen over interesserte. Siden før jul har vi lagt ut små drypp om bilen på sosiale medier og det er veldig gøy å se hvor stor interesse den vekker også på disse plattformene, forteller daglig leder hos Auto Elite Ensjø, Tommy Harland.

Åpnet dørene i august 2015

Auto Elite Ensjø er forhandler av Hyundai og Honda og holder til i Gladengveien 9 på Ensjø. 
– Vi eies av Automobil som er Norges største privateide bilkonsern med 30 butikker totalt og ni ulike brands, hvorav Hyundai og Honda er to av de. Auto Elite Ensjø åpnet i august i fjor og vi er dermed det siste tilskuddet til konsernet. Vi har en klar målsetning om å bli den største og foretrukne forhandleren av Honda og Hyundai i Oslo og Norge. For å prestere er det viktig for oss å legge lista høyt og alltid strebe etter å gi kunden den beste kundeopplevelsen. 
Hyundai er en av verdens største bilprodusenter med et bredt modellspekter. 
– I dagens marked med mange konkurrenter er det bredde og fleksibilitet som appellerer til de store kundegruppene, sier Tommy. 
– Hyundai har et veldig bredt spekter med alt fra de minste personbilene til syvseteren Grand Santa Fe. Og med IONIQ vil merket appellerer til en enda bredere målgruppe.

Kvalitet og design

IONIQ kan skilte med både et stilig design og en rekke tekniske finesser. 
– Vi har vært så heldige at vi har fått lov til å oppleve den og kan skrive under på at det er en bil som vil overraske positivt. Det er en romslig og fin bil hvor både sjåfør og passasjerer kan sitte komfortabelt og man får virkelig en følelse av kvalitet. De tre utgavene gir dessuten fleksibilitet slik at du kan velge den modellen som passer dine behov. Det er ikke alle forunt å kunne kjøre elektrisk og da vil hybrid være et godt alternativ. 
I tillegg til at IONIQ allerede har masse utstyr som standard, har du også muligheten til å velge det ekstrautstyret du ønsker for at det skal bli akkurat den bilen du drømmer om. Blant annet kan den friste med adaptiv cruise control, elektriske skinnseter med ventilasjon og oppvarmet ratt. Den har dessuten en stor og flott 8˝ skjerm med Apple Car Play og Android Auto. Med et bagasjerom i hybriden på hele 442 liter er det dessuten god plass til det du ønsker å ha med av bagasje.

Lang rekkevidde

De tre versjonene har alle god kapasitet. Hybriden har en elmotor på 32 kW og en 1,6 L bensinmotor. Til sammen gir dette 141 hestekrefter. På plug-in hybriden vil rekkevidden være i overkant av 50 km på ren strøm, mens den elektriske vil ha en rekkevidde på minimum 250 km. Den elektriske modellen vil dessuten kunne hurtiglades vesentlig raskere enn andre el-biler på market og kan hurtiglades til 80 % på ca. 20 minutter. Ingenting ved IONIQ er overlatt til tilfeldighetene og hybriden har lekre blå detaljer i grillen, bakfanger, ratt og startknapp. På den elektriske versjonen vil dette være kobberfarget. Det er med andre ord ikke rart at mange venter utålmodig på at Hyundai IONIQ endelig skal komme på markedet. Tar du turen innom Auto Elite Ensjø vil de både kunne fortelle deg mer om bilen og det er også mulig å forhåndsbestille den!

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Mona Gullstein & Hyundai

Følg IN magasinet på Facebook