Hjem » Mat & drikke »  Endelig i Oslo

Endelig i Oslo

For alle som har tilbrakt mye tid i Bergen er Sumo allerede et kjent navn. Restaurantkjeden serverer kreativ og velsmakende sushi og asiatisk fusion. Og nå har de endelig åpnet sin første restaurant på Solli Plass her i Oslo!

Det er 12 år siden Sumo åpnet sin første restaurant i Bergen og det nok ikke rent få som nå gleder seg over nyheten om at kjeden endelig har kommet til Oslo. Den nye restauranten ligger sentralt plassert på Solli Plass. Her innbyr et stilsikkert interiør med en avslappende atmosfære til at man senke skuldrene og nyte deilig mat. I tillegg har restauranten en stor uteservering som er perfekt for varme sommerdager.
– Når vi bringer Sumo-konseptet til en ny by er det naturlig for oss å etablere en stor flaggskiprestaurant først hvor kriteriene er sentral beliggenhet med plass til uteservering. Solli Plass var dermed et naturlig førstevalg for oss, forteller innehaver Simon Simonnæs. 
– Konseptet vårt er lekent og folkelig. Vi ønsker å være mer casual dining enn fine dining. Solli Plass er en smeltedigel med alle typer Osloborgere, noe vi føler passer oss perfekt. I tillegg er det en bra beliggenhet i forhold til utkjøring av take away. Våre videre planer i Oslo avhenger mye av mottakelsen vi får. Vi ekspanderer i takt og omfang basert på hvordan publikum responderer på maten og konseptet her på Solli Plass.

Sushi og Asian fusion

Selv om atmosfæren i restauranten er avslappet er ingenting overlatt til tilfeldighetene verken når det gjelder interiør eller mat. Kjøkkenet er åpent slik at du kan følge med på når kokkene lager mat noe som både er underholdende og gir en ekstra følelse av trygghet. I tillegg til sushi av ypperste kvalitet serverer Sumo også varmretter basert på spennende asiatisk fusion. 
– Ved siden av varmmat fra alle deler av Asia har vi også en del fusion retter hvor vi leker med kombinasjonen asiatiske smaker i klassiske retter fra den vestlige verden, som en burger med kimchi coleslaw og wasabi dressing. 
Sumo er også kjent for å den samme lekenheten når det kommer til sushi. Mange tenker nok automatisk på rå fisk når de hører ordet sushi, men Simon kan fortelle at dette er en allmenn misoppfatning. 
– Sushi er et begrep for marinering av ris i eddik og sukker. Hva vi ellers ruller inn i den behøver slettes ikke være rått. Tvert imot kan det være kokt, stekt eller frityrstekt. Det behøver heller ikke å være fra havet, isteden kan det være and, indrefilet eller vegetar. Det er bare fantasien som setter grenser. Den klassiske sushien på japanske vis er jo at alt skal være rent. Vi har derimot tøyset litt og bakt inn en god del nye ingredienser som frukt, grønnsaker eller nøtter.

Sumo deluxe

Sumo kan dermed friste med sin egenkomponerte maki under navnet Sumo deluxe. 
– Her er mange ulike smaker smeltet sammen slik at de gir en ny dimensjon både utseendemessig og aller mest smaksmessig. Sammen med varmmaten er deluxe linjen en av de særegenhetene som definerer Sumo som konsept og som gir oss en sterk egendefinert identitet.
Fokuset på detaljer er tydelig i alle aspekter hos Sumo. Blant annet skiller toalettene seg fra det de fleste forbinder med restauranttoaletter. Her føles det mer som om man er på et spa, med et eget sminkerom slik at man slipper å oppta plass foran vasken. Her er det dessuten både krøll- og rettetanger tilgjengelig.

Enkelt å bestille take-away med app

En god del av teamet i den nye restauranten på Solli Plass kommer fra Sumo restaurantene i Bergen og har mye erfaring og kompetanse. I underetasjen er det dessuten et eget rom med plass til 100 gjester som kan benyttes til konferanser, møter eller feiringer. Sumo tilbyr også take away og laster du ned deres app kan du enkelt bestille den maten du ønsker. I appen kan du se hva du har bestilt tidligere, tjene opp cash-points, se hvor lang tid det tar før maten er ferdig, velge om du vil hente selv eller få den hjemkjørt og bestille bord i restauranten. 
– Appen har slått uhyre godt an og vi er strålende fornøyd med den. Og vi jobber jevnt med å videreutvikle bruksområdene for den, avslutter Simon og ønsker alle velkommen til Sumo på Solli Plass!

Følg IN magasinet på Facebook