Hjem » Klær & mote »  En verden av sko

En verden av sko

Sko til fest og sko til hverdags. Sko til ung, sko til gammel. Komfortable, sporty og trendy. Dine neste sko finner du hos Nilson Group nederst i Karl Johans gate.

– Ideen bak er fra Drottninggatan i Stockholm, der man samlet alle skokonsepter under ett og samme tak, sier butikksjef hos Ecco, Justin Saunders.
– Vi er i Nilson Groups skomagasin nederst Karl Johans gate. 
Nilson Group er Skandinavias største skofirma med omkring 330 butikker i flere land. På magasinet i Oslo finner du selskapets fire butikkonsepter i Norge, samlet på ett sted. Her finner du Skopunkten, DinSko, Nilson Shoes og en egen Ecco-butikk.
– Her skal alle kunne finne noe som passer. Enten de vil ha tradisjonelle sko som for eksempel Ecco, om du er ute etter sportssko, eller om du vil ha det mest trendy merket, sier butikksjef i Nilson Shoes, Elise Kristensson.
– Magasinet har fire ulike konsepter under samme tak. Her finner du alt du trenger på et sted., legger førsteselger i DinSko, Frida Gunnarsson til.
– Vi har dessuten alle prisgrupper, du finner alt fra dyre motesko til kjempebillige fritidssko, sier Tine Frydenlund i Skopunkten.

Gamle travere i ny design

Blant de mest kjente merkene du finner i skomagasinet er danske Ecco. De har en egen franchisebutikk her. Ecco er gjennom over 50 år blitt kjent for sin kvalitet og uovertrufne komfort. Gode å gå med er de fortsatt, men de siste årene har Ecco satset bevisst å kombinere komfort med en mer ungdommelig og trendy stil. 
– Ecco har med årene blitt mye mer trendy, jeg vil kalle det kontemporær mote kombinert med komfort. Vi har satset på å nå en bredere kundegruppe, sier Saunders.
Det betyr ikke at du ikke finner igjen de klassiske Ecco-skoene.
– Du finner fortsatt de modellene, men da gjerne i et mer moderne og fargerikt design. Samtidig har vi fått inn helt nye modeller i år. Spesielt vil jeg nevne Intrinsic, som er veldig spennende. De skal vi ha i 3 ulike kampanjer frem mot sommeren, sier Saunders.

Sko til hele familien

I den rimeligere enden av skalaen finner du Skopunkten, som holder til i 2. etasje.
– Her på Skopunkten har vi det aller meste, fra tøysko og hverdagssko til gummistøvler og finere sko. Alle skal kunne finne sko som passer dem her, men til en rimeligere penge; blant annet har vi gjort det enkelt for familier å finne rimelige sko til hele familien. Vi har dessuten to faste tilbud: Kjøp tre par sko og betal for to, eller kjøp to par, der du får halv pris på det billigste paret. Her kan man velge og mikse, sier Frydelund.
I første etasje finner du DinSko, som nok er kjent for de aller fleste nordmenn. 
– Nytt er at vi har utviklet våre egne merker, XIT, DinSko og Attitude. DinSko er klassiske modeller, XIT er mer mote og trendrettet mens Attitude er moderne og spreke sko.
Sist, men ikke minst finner du Nilson Shoes, som fører flere av de store og velkjente merkene.
– Her på Nilson Shoes har vi store varemerker som Timberland, Vagabond, Gabor og Tamaris. Vi har også alt man kan tenke seg innen sport og har et stort utvalg i blant annet Adidas, Nike og Reebok. Vi har tre ulike avdelinger, en sportsavdeling, en for Vagabond og en for Nilson Shoes.

Sporty trend

Skotrendene de siste årene her i Norge har gått i retning av mer sportslige sko, forteller butikksjefene, og da i et utall varianter.
– Det går i alt fra sneakers med platå til vanlige klassiske modeller. Vi snakker ikke funksjonssko, men street wear, og vi har et stort utvalg av retrovarianter; blant annet Adidas-klassikerne Stan Smith og Superstars, sier Kristensson.
– Vi har tatt det med komfort et steg videre og gjort det mer trendy. Det behøver ikke være trist, svart og trist selv om det er komfortable sko, det finnes mange flere varianter nå.

Tar kundene på alvor

Utvalget på magasinet virker nærmest ubegrenset mens man går rundt og kikker. Her er det virkelig noe for de aller fleste. Men noe annet man legger merke til er kundeservicen.
– Nilson Group jobber enormt mye med hvordan vi tar imot kundene. Vi er genuint interesserte i at kundene skal føle seg komfortable og velkomne her hos oss, og vi legger mye vekt på opplevelsen når du handler her. Det skal være «trevligt», du skal liksom komme hjem til vår stue.

Tekst & foto: Ketil Blom

Følg IN magasinet på Facebook