Hjem » Bergen »  En unik opplevelse gjennom hele frisørtimen

En unik opplevelse gjennom hele frisørtimen

Trofaste kunder reiser land og strand for å bli klippet og stylet hos trioen, daglig leder Harry René Jensen (26), juniorstylist Sabrina Krogsæther (20) og assisterende daglig leder og stylist Mia Helgås Sæterlid (23) de gjør alt de kan for at kunden skal slappe av hos Raah Frisør og bare nyte behandlingen.

Det unike konseptet salongen arbeider under er basert på den japanske kulturen og produktkonseptet Shu Uemura. Høflighet, kvalitet, kundebehandling, ulike massasje-teknikker og ingredienser i produktene står i fokus. Shu Uemura er ett ganske spesielt produktmerke der en ikke bare står for produktsalget men det følger også med ett helt konsept rundt produktene som salongene må følge. Raah Frisør er en av atten andre frisørsalonger i Norge som følger dette japanske konseptet helt til fingerspissene.

Harry René med eget show

Da Harry René startet salongen i Bergen hadde han tidligere drevet mye innen under-visning og kurs for andre frisører, noe han så vist ikke har lagt på hyllen. Denne talentfulle mannen hadde sitt eget show i Oslo den 24. mai 2012 der han tolket Shu Uemura Art Of Hair kolleksjonen 2012. Showet besto av klipp og stylingsteknikker på scenen foran alle de andre Shu Uemura-salongene i Norge der han viste sin tolkning av de ulike frisyrene som Shu Uemura mener er det siste nye. 
– Det er utrolig deilig å ha sitt eget show, men også litt skummelt, for man vet ikke hvordan det blir tatt imot. Man har jobbet hardt lenge i forveien for noe som skal vises på scenen bare i et par timer. Den følelsen man får når man går på og skal levere det ferdige produktet og adrenalinet pumper er jo fantastisk, betror Harry René Jensen.

Konkurranser

Noen frisørsalonger bare konkurrerer mens trioen hos Raah Frisør underviser og trener opp elever til å være med på mesterskap i tillegg til å konkurrere selv. Og mange av elevene er kommet ganske langt i konkurransene.
– Vi begynner så smått å satse mer på konkurranser selv, og da spesielt fotokonkurranser, der vi tar bilder av modeller og sender disse inn for en jury. Jeg ligger blant annet inne med ett bilde til en konkurranse i hårfarge hvor frisørene konkurrerer om å bli Norges beste colorist, og er nå blant de nominerte, forklarer gründeren mens han smiler og får en stolt mine i ansiktet. 
I skrivende stund ligger han som en av de femten beste coloristene i Norge.

Plukket fra toppen

Bare det beste er godt nok for gründeren og han forteller at han plukket juniorstylist Sabrina Krogsæther rett fra toppen.
– Sabrina, begynte hos meg rett fra frisørskole som lærling. Hun var en toppelev. Sabrina jobber mye med styling til fotoshoot, konserter og musikkvideoer. Blant annet er det hun som har stylet Myrna Braza i den nye musikkvideoen, forklarer Harry. 
– Jeg får også lov til å jobbe frilans når jeg har lyst til det, det liker jeg godt, forklarer toppeleven Sabrina Krogsæther.
– Og Mia Helgås Sæterlid kom inn i teamet på grunn av hennes gode faglige bakgrunn, en tyngde som er veldig deilig å ha med seg. Hun kom fra en liten salong i Vik i Sogn. Men har vel utviklet seg ganske mye siden den gang til å bli en ettertraktet frisør blant kunder. 
– Ja, det var en overgang, det var det. Eller hva sier du, Harry? Mia ser på Harry med spørrende lattermilde øyner. 
Harry, Mia og Sabrina ler og mener at kundene får ett faglig godt stykke arbeid. 
De er rett og slett ett veldig bra team. 

Ønsker du å vite mer om salongen ta en kikk på den nye bloggen eller hjemmesiden til Raah Frisør.

Tekst & foto: Kristin Kjeilen Ukvitne