Hjem » Bergen »  En unik kjøreopplevelse

En unik kjøreopplevelse

El-bilen har den siste tiden fått en stigende popularitet på Vestlandet. Møller Bil Bergen kan fortelle at den nye e-Golfen leveres først i juni, men likevel har det blitt forhåndskjøpt nesten to hundre i Bergen.


Miljøvennlig, stilsikker, romslig, stille og komfortabel er nøkkelord som beskriver opplevelsen av Volkswagen sine el-biler.
– Før kunne el-bilen bli gjenkjent ved at den var kompakt og skilte seg ut fra andre biler, mens den nå er blitt den perfekte familiebilen, sier Pål Even Gravdal ved Møller Bil Bergen, avdeling Åsane.
E-Golfen vil være Volkswagen sin andre helelektriske bil, som en del av deres satsing på e-mobilitet.

Økonomisk

– Grunnen til at el-bilen har fått en stigende popularitet på Vestlandet er gjerne av økonomiske grunner, forteller Rune Brunstøl ved Møller Bil Bergen, avdeling Drotningsvik.
Det er blant annet ingen avgifter på bilen, den har billig forsikring og lån, gratis parkering, lave vedlikeholdsavgifter, og en slipper å betale bompenger. Han foreslår at de som går til innkjøp av en sånn bil setter til side kostnaden av parkering og bompenger, og ser hvor mye det blir etter hver måned. Da vil denne summen være nok til å dekke noe av lånet.

Perfekt familiebil

E-up var Volkswagen sin første sin første elektriske bil, og har rukket å bli svært populær. Den nye golfen vil være noe større, og egner seg derfor godt som familiebil. Hoved filosofien til Volkswagen er at el-bilen skal være som en hvilken som helst annen bil. Det vil altså være vanskelig å se forskjell på en el-bil og en diesel eller bensin-bil, både utenpå og inni. Det er også et stort fokus på sikkerhet i de nye el-bilene, og ved en kollisjon vil de være like trygge som andre biler.
– De fleste som har el-bil har også flere biler, og supplerer mellom disse. El-bilen vil være praktisk ved mindre distanser, som å kjøre barn til og fra skole. Mens en gjerne velger en annen bil når en skal på langkjøring, sier Gravdal.
Avhengig av kjørerute, kjørestil og bilens last vil rekkevidden på Volkswagen sin nye e-Golf være mellom 130 og 190 kilometer.

Miljøvennlig

– Alle har en mening om el-bilen. Tidligere var det mye fokus på at den var miljøvennlig, mens nå er det flere grunner til å velge en el-bil framfor en bil som går på bensin eller diesel, sier Helge Prestegard, markedssjef ved Møller Bil Bergen, avdeling Nesttun.
At el-bilen er miljøvennlig er blitt en bonus i tillegg til de andre fordelene. For de som er bekymret for at det vil være tidkrevende å lade bilen, foreslår Prestegard at bilen kan lade om natten, samtidig som du selv sover.

En stille kjøreopplevelse

– El-bilene til Volkswagen er stillegående, og tilbyr en ny måte å oppleve bilkjøring, forteller Prestegard.
Dersom en ikke har kjørt el-bil før, vil kanskje det mest merkbare være hvor stille den er. Det eneste en hører er lyden fra hjulene og veien. Bilen er så stille at fotgjengere har problemer med å høre at den nærmer seg.

Ny avdeling

Møller Bil Bergen har tre avdelinger, derav en på Nesttun, en i Drotningsvik, og den siste avdelingen i Åsane, som kom i juni 2013. Møller Bil Bergen fører Volkswagen, Audi, Skoda og Volkswagen nyttekjøretøy. Prestagard forteller at de fleste som kjøper bil gjerne har en idé om hvilken bil de ønsker seg, men han anbefaler at alle prøvekjører bilen før de kjøper, sånn at de er sikker på at de har gjort rett valg.

Tekst & foto: Andrine Rygg

 

Følg IN magasinet på Facebook