Hjem >  En nobel kunsthøst

En nobel kunsthøst

Mellom Slottet og Solli Plass finner du Galleri Nobel, et kombinert galleri og rammeverksted hvor samtidskunsten står i fokus. Denne høsten byr galleriet på en spennende russisk nykommer og fantastisk norsk natur.

Tross gravearbeidet i gaten utenfor, holder galleriet åpent i hele høst, og november blir en ekstra spesiell måned med inspirerende utstillinger fra Dima Gorbunov, Nina Beyer og Stein Smaaskjær.

Tønsbergsommer

I sommer åpnet Galleri Nobel et sommergalleri i kunstneren Stein Smaaskjærs hjemby Tønsberg. Det lille galleriet ved torget holder åpent ut september, og har hatt opplevd stor suksess. Det går faktisk så godt at galleriet nå ønsker å etablere seg i Vestfoldbyen på permanent basis. 
    Når Galleri Nobel nå tar Smaaskjær sine verker med seg tilbake til Oslo, har de stor tro på at han også vil slå an blant kunstinteresserte i hovedstaden. Smaaskjær er kjent for å skape flotte, figurative bilder som tar utgangspunkt i den norske naturen, så vel som i musikken.

Lys og nostalgi

En annen norsk kunster som blir å finne i Henrik Ibsensgate i høst, er akrylmaler Nina Beyer. Oppvokst i Lofoten finner hun inspirasjon i det nordnorske lyset, og det er noe nostalgisk og sjablongaktig over bildene hennes. Beyer sine verker har også blitt utstilt hos Galleri Nobel tidligere, og det er med stor entusiasme at de nå ønsker henne tilbake.

Russisk nykommer


Fra Russland med kjærlighet kommer Dima Gorbunov til sin aller første utstilling i Norge. Den russiske kunstneren har et autoritært uttrykk tross sin unge alder.
- Bildene hans er lekne, men samtidig alvorlige, sier Henning Johannessen, daglig leder hos Galleri Nobel. Gorbunov er kjent for å leke med komposisjon, og byr på kontraster til ettertanke. Kunstnerens forkjærlighet for glittermaling skaper en glorete effekt, og det er nettopp dette tøffe uttrykket de har falt for hos Galleri Nobel. 
    Alt ligger til rette for en fantastisk kunsthøst hos Galleri Nobel, og det er bare å følge med på galleriets hjemmesider for flere av høstens kunstbegivenheter.

Tekst: Lene Haugerud | Foto: Galleri Nobel

Lik IN magasinet på Facebook