Hjem » Kultur & underholdning »  En magisk juleforestilling

En magisk juleforestilling

Unn deg selv og familien en god teateropplevelse før jul, der spenning, dramatikk og humor står i høysetet. I november og desember kan du oppleve historien om «Nøtteknekkeren» på Trøndelag Teater.

På lille julaften får Marie en uventet førjulsgave av sin onkel. En nøtteknekker. En kjedelig gave kanskje, men lite vet hun om hvilke eventyr hun og Nøtteknekkeren skal ut på. Jula står nemlig i fare og hvordan den skal reddes er ei skikkelig nøtt!
Eventyret om trolldom, juletrær som vokser og mus og tinnsoldater i krig har fenget folk over hele verden. Historien om Nøtteknekkeren kjenner de fleste fra Tsjajkovskij og Marius Petipas ballett ved samme navn. Men denne historien er langt fra original: Petipa og Tsjajkovskij baserte nemlig sin ballett på et eventyr av Hoffmann som igjen er blitt laget i flerfoldige versjoner. 
Markedssjef hos Trøndelag Teater Merete Wist Adde har god tro på denne store satsingen. 
– Vår forestilling er en helt ny musikal basert på eventyret om Marie, Nøtteknekkeren og Rottekongen. Det er skrevet et nytt manus til forestillingen med nykomponert musikk, sier Wist Adde engasjert.
Trøndelag Teater er opptatt av å servere gode og stemningsfulle opplevelser, og derfor kan du virkelig glede deg til den nye «Nøtteknekkeren». Senk skuldrene i førjulstresset og ta en velfortjent pause med barna og nyt den spennende storsatsingen. «Nøtteknekkeren» spilles på Hovedscenen fra 15. november til 30. desember.

Annerledesland

Lekeland er landet der alle lekene blir laget. Her bor de og leker i sus og dus mens de venter spent på julaften. Da får de nemlig besøk av julenissen som plukker ut noen heldige leker til alle verdens barn. Men denne jula har den bitre Rottekongen gjort sitt inntog i Lekeland, stengt julenissen ute og han har tenkt å legge noe ganske annet enn leker i årets julegaver. Marie og Nøtteknekkeren må dra til Lekeland for å stoppe ham og redde leken, Lekeland og ikke minst jula.

Lokalt

I kulissene bak «Nøtteknekkeren» finner vi flere unge og lokale krefter. Mads Bones, Olve Løseth og Matilde Holdhus har forfattet det nye manuset, mens Kyrre Havdal står bak den mektige musikken til forestillingen. Arvid Ones leverer regien og Gjermund Andresen har laget scenografien til denne magiske førjulsopplevelsen. 
Fire barn gjorde det storartet på audition og Ingrid Levik og Ingrid Vingelen-Digre, ble valgt ut til å spille hovedrollen Maria. Lillebror Fritz spilles av Brage Krogh Kvisten og Erling Johannes Rinnan Green.
– Skuespillerne er utrolig flinke og scenografien vil gi en stor visuell opplevelse. Den klassiske historien får nytt liv og er virkelig noe å glede seg til. Øyvind Brandtzæg i rollen som den skumle og farlige Rottekongen blir en «skremmende» opplevelse, smiler Wist Adde. For de som vil ta med stemningen hjem etter forestillingen, kan de kjøpe CD-platen med alle sangene og musikken på. Denne får du kjøpt på teatret etter forestillingen eller i billettluken.

Venninnekveld

I disse førjulstider kan du få med deg flere spennende ting, og forestillingen «Vi må møtes før jul» spilles på Gamle Scene i perioden 2.- 14. desember. Den er et skråblikk på førjulstid, førjulskaos, førjulsstemning, førjulsstress og førjulskos. Her møter du Marianne Meløy, Ingrid Bergstrøm og Siri Gjære fra teatergruppa Trønderhøns. De tre lager forestillinger sammen i krysningspunktet mellom forkjærlighet for trestemt country, historier fra virkeligheten, dypt alvor og det hysterisk morsomme. Her får du selvironi, kaklende underholdning og samtidig avslappet førjulsstress.
– Forestillingen spilles i to uker og passer perfekt for en venninnekveld, den er både varm, lun og morsom, sier Wist Adde, som ønsker deg velkommen til magiske opplevelser på Trøndelag Teater.
For mer informasjon, se hjemmesiden: 
www.trondelagteater.no

Teks: Mari Janne Støle | Foto: Mari Janne Støle & Bengt Wanselius/Trøndelag Teater 

Følg IN magasinet på Facebook