Hjem » Bergen »  En liten interiørgigant

En liten interiørgigant

Selve butikklokalet kan ikke måle seg med møbelkjedenes svulmende varehus i størrelse. Men når det kommer til utvalg service er den intime interiørforretningen i sentrum i en særklasse. 

Samboerne Hanne Leirvåg og Stian Avedal satset sparepengene sin store lidenskap og startet interiørbutikk sammen på Strandkaien på valentinsdagen. HS Interiør har spesialisert seg på rådgivning innen interiørdesign og kan hjelpe både privatpersoner og næringsdrivende med gode råd og innspill, enten det er snakk om noe så enkelt som å skifte ut puter eller freshe opp noen overflater, eller en mer krevende totalrenovering.

Innreder hjemmet ditt

– Noe av ideen bak denne tjenesten er at vi skal kunne veilede og komme fram til et så bra resultat som mulig i tett dialog med kunden, sier Hanne og Stian, som byr på gratis befaring.
Gode forbindelser har de også med gulvspesialister, kjøkkenleverandører, maleforretninger og lokale håndverkere. Og med solid fagkompetanse tilknyttet seg påtar de seg prosjekter av ulikt omfang. 
– Noen ganger er det snakk om et enkelt rom, andre ganger et helt hjem. Nylig fikk vi i oppdrag å la et slitt og forsoffent restaurantlokale til å skinne, forteller Stian. 
Med rundt 120 kvadratmeter på to plan til rådighet i Strandkaien 16, bruker man langt fra halve dagen for å komme seg gjennom utstillingene i lokalet. Likevel er stedet en oase. For det du finner i butikken er mer ment som inspirasjon og er mer en sobert utvalgt av håndplukkede eksempler på hva den lille nisjebutikken kan levere.

Eksklusivt utvalg

Klassisk, rustikk og eksklusivt er de tre pilarene som HS interiør har tuftet konseptet sitt på. Det betyr at de har et nøye utvalgte leverandører, og ditto produkter.
– Vi tar inn kun et lite antall av hver produkt, og har brukt masse tid og mye energi på å finne de riktige leverandørene, forteller Hanne, som utelukkende har satset på leverandører med lager i Skandinavia, for å ha kortest mulig leveringstid.
– Vi tilbyr både utkjøring og sender gjerne til hele landet. Nylig sendte vi avgårde et maleri til en i Sveits, sier paret, som har tilknyttet seg malerne Inger Sydnes Helland og Hege Nesse Bødtker.
Maleriene som pryder veggene i butikklokalet er signert de to lokale kunstnerne, som også gjør malerier på bestilling.

Eneste Artwood-forhandler

Når det kommer til møbler er velrennomerte Artwood en stor og viktig leverandør. Dette svenske merket har spesialisert seg på moderne vintage og mange trofaste fans. HS Interiør er eneste forhandler i Bergen sentrum der du får tak disse møblene.
– Utrolig lekkert og utrolig mange muligheter, sier Hanne og blar raskt gjennom en fire centimeter tykk katalog med stilfulle Artwood-møbler.
Den ferske interiørbutikken i hjerte av Bergen fører også det meste fra designeren Halvor Bakkes egen interiørkolleksjon, og kan skilte med møbler og interiørartikler fra danske Muubs, som er kjent for sitt rustikke formspråk som lett lar seg kombinere med retro-møbler.
– Er du på utkikk etter stilren belysning har norske Light & Living et godt utvalg, mens interiøreksperten Lene Bjerre har alt du trenger for å få hjemmet til å skinne, sånn som stearinlys, servietter, ramser Hanne, mens samboer Stian presiserer.

Satser grønt

– Vi er opptatt av dyrevelferd og miljø og har satset spesielt på leverandører som benytter resirkulert materiale i sine produkter. 
Hos Hanne og Stians hjertebarn finnes nemlig flust av produkter der både ull, tre, glass, skinn og gummi er gjenbrukt. 

Tekst & foto: Geir Dahle

Følg IN magasinet på Facebook