Hjem >  En kul jul

En kul jul

Du trenger ikke bare henge røde og sølvfargede kuler på treet. Hva med litt kobber, kongler eller glamorøst gull?

I likhet med øvrig interiør, har kobber også gjort sitt inntog på julepynten. 
– Det nyeste og mest trendy nå er kobberkulene, men også de i mintgrønn. De er nydelige sammen, sier kreativ leder ved Kremmerhuset, Oddhild Gården. 
Vil du ikke henge kulene på treet, kan du legge kulene i en lekker skål eller på et stort fat. 

Den moderne jula hos IKEA er preget av mye gull i flere matte og blanke nyanser. 
– Sammen med hvitt er dette farger som går igjen i årets julepynt, sier Visual Merchandiser ved IKEA Leangen, Ellen Halderager. 
Geometriske former og pynt som kaster et skimrende lys over stua, er en annen trend som går igjen hos den svenske møbelkjeden.

For deg som vil ha noe annet enn kuler, kan en fugl som kan klypes fast på treet eller andre pyntegjenstander være et alternativ. Eller hva med en søt, liten kobberfarget rev som kan henges opp som en vanlig julekule eller stå på et lysfat? 
– Dette er pynt for de som liker å ha det litt «glam» rundt seg, sier Gården.

Article image

Tradisjonelle kuler er også lov for den som foretrekker det. Kuler i hvitt, gull og rødt bringer barndomsminnene tilbake, og er noe de aller fleste av oss kan kjenne oss igjen i. Natur-trenden, som bare blir større og større for hver jul, bringer det nordiske inn i stuene våre. 
– Det er noe som ligger mange veldig nært og naturlig. Her er fargene avdempet, med mange naturlige materialer og former, forteller Gården. 

Tekst: Renate Brødreskift | Foto: Åhlens, Kremmerhuset & Cornelias Hus

Følg IN magasinet på Facebook