Hjem >  En interiørelskers drøm

En interiørelskers drøm

Luksuriøse stoffer, lysekroner, tapeter, puter og antikke møbler kombinert med moderne detaljer. Angleterre Interiør på Frogner er enhver interiørelskers drømmebutikk. Enten du er på jakt etter noe nytt til hjemmet ditt eller bare trenger litt ny inspirasjon anbefales du å ta turen innom den nyåpnede butikken bak slottet!

Av og til kommer man inn i en butikk som ikke er helt som alle andre. Angleterre Interiør er en av dem. Her skal det godt gjøres ikke å bli inspirert av de lekre utstillingene med antikke møbler kombinert med vakre stoffer og trendy designprodukter. Butikken holder til i Riddervoldsgate og åpnet dørene 1. oktober. Og som en av få butikker i dagens Oslo kan de dessuten tilby et bredt utvalg stoffer og tapeter.
– Vi er spesialister på tapet og stoff og har det som må være byens aller største utvalg. Og vi syr selvfølgelig alt man måtte ønske, fra gardiner og puter til nytt trekk til sofaen. Det er ikke så mange butikker igjen av denne typen med et bredt utvalg stoffer og tapeter i tillegg til møbler, forteller de tre innehaverne Kinne Sande, Rudolf Helberg og Øystein Hovland. De tre står for den daglige driften og i tillegg er det to aksjonærer til.

Fargerik og maksimalistisk

Kinne, Rudolf og Øystein har jobbet sammen tidligere og forteller at de lenge har drømt om å starte butikk.
– Nå var det en gylden sjanse hvor alt klaffet. Vi var så heldige at dette lokalet var ledig. Her har det vært interiørbutikk i mange år, først med Laura Ashley og så Trier bak slottet. Og nå tar vi opp tradisjonen. Vi følte at Oslo trengte en butikk av denne typen. Dessuten ønsket vi å gjøre noe annet enn mange andre interiørbutikker som er grå og stramme. Vår stil er mer fargerik og raus, litt maksimalistisk. Vi ser jo at etter at trenden med minimalistisk interiør har vart i lang tid så ønsker folk seg mer farger og gjenstander rundt seg, så vi tror dette er det riktige tidspunktet.
Angleterre Interiør kan friste med et bredt utvalg møbler og lamper. Og selv om de tre understreker at det ikke er en nipsbutikk, har de også en del mindre pyntegjenstander. Hit kan man komme for å bli inspirert og finne noe nytt selv om man ikke skal kjøpe ny sofa.
– Vi jobber også med små og store prosjekter og har designkontor i andre etasje. Vi kommer gjerne på hjemmebesøk og hjelper kundene med alt fra å sy nye puter til å innrede hele rom. Hos oss får du alt du får hos interiørarkitekter, men i form av en butikk. Det er også mulig å kjøpe både sofa og bord etter mål, forteller de. Og har du gått forbi butikken og sett alle de flotte putene i vinduene kan det røpes at de alle er selvsydde. Her har de med andre ord mulighet til å få personlige interiørdetaljer som er skreddersydd til akkurat deg.

Ikke glem vinduene!

Innerst i forretningen har de et eget rom dedikert til stoffer og tapeter hvor hyllene formelig bugner over av vareprøver.
– Vi har de fleste internasjonalt anerkjente merkene innenfor stoffer og tapeter som Colefax & Fowler, Mulberry, Designers Guild og Ralph Lauren. Hovedfokuset vårt er på de store engelske og franske merkene og det er også derfra vi har hentet navnet på butikken. Angleterre er jo fransk for England.
Når man skal pusse opp et rom legger man kanskje nytt gulv og kjøper nye møbler. Men ofte kan det være lett å glemme vinduene.
– Vår oppfordring er at man legger mer vekt på gardinene. Flotte gardiner kan bli som et eget møbel i rommet. Med lekre gardiner, pledd og puter kan man style et rom både luksuriøst og elegant. Og vi ser at folk har begynt å tenke mer på gardiner nå som minimalismen er på vei ut. Men har man for eksempel en leilighet på Tjuvholmen med store vindusflater så kan vi også jobbe subtilt med gardiner. Tynne stoffer kan gi spennende effekter til rommet. Og solavskjerming skjermer både for innsyn og gjør rommet mer lunt.

Håndplukker antikviteter

Hos Angleterre Interiør kan du også gjøre antikvitetskupp. De håndplukker antikviteter både på auksjoner og gjennom sine kontakter, og har sitt eget brand Collected by Angleterre. I tillegg har de også leverandører som lager ting som ser antikke ut. Her er det blandet både gammelt og nytt kostbart og ikke kostbart. Akkurat sånn det er i de fleste hjem. Akkurat som i moteverdenen skifter også trendene i interiør.
– Det har blitt mye mer farger i det siste og det skal gjerne være litt varme materialer. Det er mye miks av materialer og det skal være rikt på både former og materialer. Messing og gull er veldig i vinden og man kan med fordel blande dype farger med gylne materialer, avslutter Rudolf, Kinne og Øystein og ønsker alle velkommen innom den nye butikken på Frogner for en hyggelig interiørprat!

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Mona Gullstein & Angleterre Interiør

Følg IN magasinet på Facebook