Hjem » Interiør & design »  En hyllest til stearinlyset

En hyllest til stearinlyset

Nocto fra Normann Copenhagen er en minimalistisk lysestake med et moderne formspråk og et sterkt visuelt uttrykk. Den svenske designeren, Pontus Ny, har laget sin versjon av den klassiske kammerlysestake og har forenklet designet. Dermed har han satt fokus på selve forholdet mellom lysestaken og stearinlyset.

Den svenske designeren, Pontus Ny, er utdannet ved HDK (Högskolan för design och konsthantverk). Han begynte allerede å interessere seg for design som barn, da han fikk lov til å prøve med håndtverk i sin bestefars keramikkstudio. I dag arbeider han med alt fra hjem til bestikk og transportmidler ut fra grunnoppfattelsen; at design er en multisensorisk disiplin, hvor alle sanser skal påvirkes.

Article image

Ny lysestake

Pontus Ny har designet Nocto med utgangspunkt i en fasinasjon for stearinlysets evne til at tilføre stemning til dets omgivelser. Som den klassiske kammerlysestake har Nocto et håndtak, som gjør det lett å flytte den, og navnet refererer også til kammerstakens opprinnelige funksjon – å lyse opp mørke kvelder.
– Stearinlys har en spesiell form for tidløs energi og aura, som jeg finnner veldig inspirerende. Det ville jeg fremheve med denne lysestaken. Det var viktig for meg og gi designet lov til å hvile i en periode for at være sikker på, at elementer som proporsjoner, vinkler og radius var slik som de skulle være for å skape den rette effekten, forklarer Pontus Ny.

Flere farger

Nocto lanseres i diskret hvit og sort, klar grønn og blå og inndbydende rosa og mint. Nocto er beregnet til et enkelt lys, og fungerer godt både alene og i grupper med flere lysestaker. Med seks spennende farger å velge mellom er det vanskelig å ikke skaffe seg flere av lysestakene.

Normann Copenhagen

Normann Copenhagen ble startet i 1999 av Jan Andersen og Poul Madsen med et ønske om å skille seg ut fra resten av bransjen. Produktene deres preges av leken og utradisjonell design som offe bryter med tradisjonelle former og materiellbruk. I dag selges produktene i mer en 77 land, og de har over 50 produkter i kolleksjonen sin. I København finner du flagship-butikken deres på over 1700m2.

Følg IN magasinet på Facebook