Hjem » Interiør & design »  En god natts søvn

En god natts søvn

Det er ingen tvil om at bedre og dypere søvn gir bedre livskvalitet. Hos Hästens i Oslo får du hjelpen du trenger til å finne sengen for deg.

Sengene fra Hästens er laget av rene og naturlige produkter, uten kjemikaler. Her får du den beste kvalitet av ull, bomull, taggel, lin, furu og stål. Sengene blir laget av den beste maskinen, nemlig hånden – så du skal få den beste søvnen. 
    Mange tenker kanskje ikke så mye over hvilken seng de kjøper, men her er det store forskjeller som merkes på livskvaliteten. En god nattesøvn gir ikke bare lenger levetid, men også bedre immunforsvar, humør og mindre rynker. Nattesøvnen skal være en fornyelse så du er klar til en ny dag og en god nattesøvn er lik en bedre dag. Om natten lager kroppen automatisk fukt, noe som gjør at man ofte kan våkne opp klam. Men taggelet – et av materialene, som er halen til hesten, puster og trekker til seg fukt og slipper det ut igjen på en naturlig måte. I dagens samfunn er mange opptatt av miljøet og siden Hästens senger ikke lages av noe unaturlig passer produktet perfekt i dagens situasjon, og i tanken bak Hästens, nemlig kvalitet. Sengene er også perfekte for de som ønsker det lille ekstra, som gir så mye tilbake. Det at sengene ikke er brennbare er også en trygghet for mange.

Tilbake til 1852

Helt siden 1852 har Hästens laget senger på denne måten og de er en av de eldste sengeprodusentene. I begynnelsen begynte fabrikken kun med tagl, men de utviklet og begynte å ta i bruk materialer som bomull, ull og lin. Bedriften er en 5-generasjons familiebedrift og er de eneste i verden som produserer senger på denne måten. Hästens har utviklet et 100% rent produkt og har fått høyeste score av Øko-Tex, og er også et lateksfritt produkt som betyr at produktet ikke inneholder skumgummi, lateks eller polyuretan. Sengene kan du få i standardmålene fra 90-220 og velge mellom 200, 210 eller 220 cm i lengde. Men dersom du har en bolig med trange hjørner eller andre vinkler er det fullt mulig å bestille andre mål siden sengene blir håndlaget. De tre basismodellene er rammesenger, kontinental og justerbar. Madrassene får du i soft, medium, fast og ekstra fast fasthet og dyner, puter og sengetøy får du i akkurat samme ånd. Dynene lages av ren and- eller gåsedun, mens sengetøyet kommer i egyptisk bomull. 
    Visjonen er enkel. Det er godt håndverk og kvalitet som gjelder, og med en garanti på 25 år får du en avtale Ingen andre har.

Tekst: Marthe Evensen | Foto: Hästens

Følg IN magasinet på Facebook