Hjem » Interiør & design »  En god natts søvn

En god natts søvn

Få ting er viktigere for helsen enn god nattesøvn. Gjennom 90 år har DUX laget madrasser for å forbedre nattesøvnen, og hos Duxiana i Vika finner du et bredt utvalg senger og soveromstilbehør som garantert vil gi deg en god natts søvn!

DUX er en familiebedrift som siden 1926 har laget madrasser basert på gamle håndverkstradisjoner, og på 80-tallet ble Duxiana butikkene etablert. Duxiana er spesialbutikk for DUX madrasser og møbler og her i Oslo finner du butikken i Haakon VIIs gate i Vika.
DUX er et navn som forbindes med komfort og kvalitet, og akkurat nå finner du flere spennende nyheter i butikken. 
– Vi har nettopp fått inn den nye sengegavlen DUX Royal. Den er utviklet i samarbeid med Hotel d`Angleterre i København og er virkelig lekker, forteller innehaver Kjersti Hamnes og butikksjef Mette Bakken. 
En annen nyhet som nettopp er kommet i butikken er sengen Xclusive. Den luksuriøse sengen er nærmest som et mesterverk å regne og ble opprinnelig utviklet med tanke på Duxiana-butikken på Harrods i London. I tillegg har vi fått inn mange lekre nyheter på møbelsiden.

Bedre liggekomfort med patentert spiralsystem

Det er flere grunner til at så mange verden over sverger til madrasser fra DUX, men en av hovedårsakene bak suksessen er uten tvil deres patenterte spiralsystem. 
– Spiralene i en DUX-seng er sammenlenket, slik at de fungerer sammen i stedet for hver for seg. Dette gjør at spiralene avlaster hverandre og trykkfordelingen blir jevn og dermed skånsom for kroppen. Spiralsystemet tilpasser seg vekten din og følger kroppens form. Skuldre og hofter synker ned, mens korsryggen får støtte. Viktige trykkpunkter balanseres og blodsirkulasjonen stimuleres ved at musklene får anledning til å slappe av.
    Spiralenes fleksible samarbeid gjør at det er lett å snu seg i sengen. I stedet for å hindre kroppens bevegelser følger spiralene dine kroppsbevegelser. En annen positiv konsekvens er at sammenlenkingen gir en jevnere slitasje på spiralene, noe som øker madrassens levetid betraktelig. 
– Vårt mest avanserte spiralsystem, DUX Pascal, er et unikt topplag med flyttbare spiraler som gir deg muligheten til å justere sengens fasthet etter behov. I 90 år har målet til DUX vært å forbedre nattesøvnen, og ingenting ved våre senger er overlatt til tilfeldighetene.
    DUX har også en filosofi om at så mange som mulig av sengens komponenter skal kunne byttes ut ved behov. Dette er gunstig både for deg og miljøet. Siden deres unike spiralsystem har så lang levetid takket være trykkavlastningen så bruker DUX kun materialer, forsterkninger og produksjonsmetoder med tilsvarende lang levetid!

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Duxiana & Mona Gullstein

Følg IN magasinet på Facebook