Hjem >  En gave til hjemmet

En gave til hjemmet

Riktig belysning kan være vanskelig å få til, men hos Christiania Belysning kan du få hjelp til å skape den gode hjemmeatmosfæren ved hjelp av lys.

Faghandelkjeden feiret 25-års jubileum i fjor, og er opptatt av å gi kundene noe mer enn produktene de kjøper.
– Det er viktig for oss å gjøre det lille ekstra for at kundene skal bli fornøyde. Vårt personale er godt oppdatert på lamper og pærer, noe som skaper en trygghet for dem som handler, sier Oddbjørg Skram, butikksjef på Christiania Belysning i Asker.

Bredt utvalg

Det har skjedd mye innen belysning de siste årene og lamper er i tiden som aldri før. 
– Lamper har nå blitt en like stor del av interiøret som andre elementer, sier butikksjefen. 
Hun legger til at riktig lys er avgjørende for romfølelsen i seg selv, men at en lampe også kan stå for det lille ekstra og være den detaljen som gjør rommet komplett. 
– Vi har kunnskapsrike medarbeidere som kan gi gode råd, enten du vil gjøre det enkelt og snakke med oss i butikk eller du kan få besøk av en lyskonsulent hjem til deg. 
Butikkene har flotte utstillinger som viser bredden i sortimentet, og dessuten skaper ideer til ting man faktisk kan gjøre i hjemmet selv. Her finnes noe for alle, enten det er lamper eller interiørvarer man er ute etter, i forskjellige prisklasser. Tilbehøret har fått mer plass i butikken og her kan du finne pledd, puter, lykter, lysslynger og annet småtilbehør. 
Christiania Belysning har både produkter de selv utvikler og produserer, og i tillegg kjente designmerkevarer. I butikkene på Trekanten i Asker og på Bekkestua Senter finner du for eksempel varer fra danske Le Klint, mens butikkene på Sandvika Storsenter, Lillestrøm Torv og Strømmen Storsenter fører Louis Poulsen. Hos alle Christiania Belysning butikker finner du kjente merker som Høvik Lys, Herstal og Belid.

Trender

Nå går vi lysere tider i møte og det følger også med i trendene. Det er mye lyse farger nå mot sommeren, i tillegg til naturlig treverk. 
En annen trend er den metalliske. Både krom og varmere metallfarger som kobber og messing er gjengangere i butikken. 
For en ryddig look har det også blitt populært å matche lampene. Hos Christiania Belysning har de flere lampeserier, hvor for eksempel tak- og bordlamper følger samme stil.
– Bestselgeren her i Asker må være Crem-serien i brun og krom, men hva som selger best varierer fra butikk til butikk, sier Oddbjørg. 
Du finner både klassiske og moderne lamper hos Christiania Belysning, og det er spesielt innen ett område utviklingen har skjedd raskt de siste årene:
– LED har blitt en stor hit og tatt mye over i lampetrender, forklarer Oddbjørg. 
Hun trekker også fram vintage-stilen som noe som har vært populært over en lengre periode, men som fremdeles er en viktig del av trendene.
– Det er for eksempel spesielt populært med lamper uten skjerm, der en dekorpære er det som synes. Disse har vi i flere forskjellige utforminger og størrelser, avslutter hun.

Tekst: Marthe Evensen | Foto: Christiania Belysning

Følg IN magasinet på Facebook