Hjem >  En gammel låve full av drømmer

En gammel låve full av drømmer

Du skulle kanskje ikke tro det, men ditt drømmehjem kan komme til liv i en gammel låve på Kolsås. Det skal iallfall Annette og resten av Slettvoll gjøre sitt beste for å realisere.

Når jeg går av t-banen på Kolsås kan jeg skimte en rød låve i det fjerne. Jeg tar av fra Brynsveien og går mot det store bygget. Det gamle låvepreget sitter tydelig i veggene, men det store skiltet med skriften «Slettvoll» forteller meg at det er hit jeg skal.
– Velkommen til Norges første Slettvollbutikk, erklærer Annette Grønberg Myrold, butikksjef på Slettvoll Bærum, idet jeg har kommet innenfor den brede døren.
Rundt oss står det sittegrupper av ulike sorter, som egne små stuer, og det er nesten som å komme hjem.
– Det er veldig hyggelige lokaler. Lavt under taket og litt skjevt, og det synes vi er innmari sjarmerende, smiler hun og leder an inn i butikken.
Lokalet er fylt av sofaer i alt fra skinn til velur og tilhørende bord, pledd og interiørvarer. Det er ikke vanskelig å forstå at kundene faller for den gode atmosfæren i denne spesielle butikken.

Grundig konsept

Slettvoll Møbler har over seksti års erfaring med produksjon av møbler. Da første generasjon Slettvoll begynte å produsere, gikk det for det meste i Manillamøbler, men da andre generasjon tok over gikk Slettvoll mot en mer kontinental stil. I 1999 åpnet Torill Slettvoll sin første egne butikk som ble til Slettvoll Bærum.
– Det er norskproduserte kvalitetsmøbler, og det meste av produksjonen foregår på Stranda på Sunnmøre, forteller Annette.
Rundt oss står det stilfulle sofagrupper. Annette forklarer at de forsøker å lage en helhetlig utstilling, slik at møblene skal matche hverandre.
– Vi har ofte en nøytral utstilling med litt farge innimellom. Du kommer langt med en nøytral sofa, og da har du alle muligheter til å sprite den opp med detaljene, forteller hun.
– Men vi har et stort utvalg møbelstoff i mange farger, så kunden har mye å velge i. På sortimentet har de alt til stue, spisestuen, soverom, og uteplassen. De dekker rett og slett store deler av huset med stilig interiør.

Skreddersydd på bestilling

Alle Slettvoll sine møbler blir laget på bestilling etter kundens ønsker og behov. Butikken er et sted der kunden kan komme og se, drømme, få gratis konsultasjon og hjelp med valg av stoffer, farger og størrelser. Midt i lokalet står en arbeidsbenk, og det er her Annette og hennes kolleger på Kolsås veileder kundene mot sitt drømmehjem.
– Vi hjelper til med alt av valg hva gjelder form og farge og mange setter pris på det.
Det er her de flinke medarbeiderne hos Slettvoll tar tegneoppdrag, og lager komplette forslag til innredning til hjemmet. Til og med hjelp med veggfarge hvis man måtte ønske det. For det er det perfekte, helhetlige hjemmet som er målet.
– Vi viser frem gruppene i butikken på en måte folk kan ha det hjemme, slik at kundene kan forestille seg hvor fint det kan bli. Så tar vi mål og velger tekstiler sammen, forklarer butikksjefen og viser frem radene med tekstiler i elegante farger på veggen bak benken.

For livet ute

Hver vår lanserer Slettvoll en ny kolleksjon utemøbler. Årets utgave er laget av høykvalitets plast og teak, og er en delikat investering til terrassen. Møblene blir produsert i Indonesia.
– Indoneserne er flinke til å produsere utemøbler. Det er førsteklasses plast og teak, så vi har høy kvalitet på produktene. De falmer ikke, og tåler både kulde og høy varme. Det er en fordel her i Norge, forteller hun.
Nytt for året er også utetepper. Slettvoll har lenge hatt gulvtepper i sortimentet, men ser at kundene er svært interesserte i det nye utvalget av tepper til terrassen.
– Vi vil jo oppholde oss så mye utendørs som mulig under sommerhalvåret, og da er det fantastisk å ha en fin utendørs stue å gå til, avslutter hun.

FAKTA: Slettvoll Bærum

• Adresse: Brynsveien 140, 1352 Kolsås
• Telefon: 67 13 23 00
• Webside: www.slettvoll.no
• Åpningstider: 10.00–18.00, torsdag: 10-19 og lørdag 10.00–16.00

Tekst & bilder: Pauline Östgård
 

Følg IN magaisnet på Facebook