Hjem » Interiør & design »  En bærekraftig sofadrøm

En bærekraftig sofadrøm

Fremtidens møbelbutikk har tatt plass i Stortingsgata. Henrik Althoehn Henriksen har tenkt nytt, og ønsker en enklere og mer bærekraftig møbelindustri.

– Vil du ha en kaffe?
Hanne Gjerde , Store manager byr på en rykende varm kopp kaffe. Alton&Heim har klart noe mange andre møbelforretninger ikke klarer: Å skape en lun atmosfære i hovedstadens travle kjerne. Man blir ikke overveldet av vegghyller fulle av nips, tunge sofaer og hundrevis av fargerike puter. Det ser ut som om møblene er plassert med pinsett – med omhu og eleganse. Og grunnidéen er nettopp det: Syv perfekte sofaer som kan spesialtilpasses til kunden. En håndfull gjennomtenkte stuebord som kan oppfylle enhver kundes behov, og endres ut i fra ønske. Varme fargetoner, naturlige materialer og en minimalistisk rød tråd. Et showroom som viser akkurat nok til at du kan drømme deg vekk i tekstiler og materialer – og deretter få det lagd og levert på døren. En nordisk interiørdrøm, rett og slett. 

Møbler på en enklere måte

Kaffekoppen er det perfekte eksemplet på Alton&Heims gjestfrie atmosfære. For med en kaffekopp i hånda kan Vilde, Hanne og kunden begi seg ut på den morsomme delen: Å plukke ut modell, tekstil og finish. Midt blant sofagruppene står nemlig en benk med tekstil – og materialprøver. På veggen bak henger en skjerm som illustrerer alle kundens valg, slik at man kan se resultatet med egne øyne før bestilling. 
– Vi bruker mye tid på å bli kjent med kundens behov, slik at vi kan finne et tekstil og en utforming som kan oppfylle alle kriterier, forteller Vilde Berntsen, Assistant Store Manager. 
Tekstilutvalget er bredt i farge og tekstur, og av materialer finnes blant annet diverse tresorter, metall og linoleum. Det har aldri vært enklere å få en drømmestue. I butikken kan man rett og slett klikke seg frem til den kombinasjonen man ønsker. Og for å få stuekroken så skreddersydd som mulig, kan puter og puffer trekkes i andre tekstiler. 
– Det er spennende å se at to møbler med samme utgangspunkt kan bli så forskjellige, smiler hun.

En behagelig opplevelse

Det å handle møbler kan med andre ord være alt annet enn stressfylt. Det trenger ikke å være overveldende å komme inn i en møbelbutikk. Tvert imot.
– Våre butikker fungerer som inspirerende utstillingslokaler, hvor man sammen med oss kan gå på oppdagelsesreise i vårt materialebibliotek. Hos oss er selve møbelet i fokus, forteller Vilde. 
Når du har valgt en modell kan du kjenne på materialer, føle på tekstiler og klikke deg frem til en kombinasjon du liker. Når du har skapt din egen møbeldrøm sendes bestillingen til produsenten, møbelet produseres, og mellom fire og ni uker senere sendes den hjem til deg. Forutsigbart, enkelt og av høy kvalitet, men allikevel overkommelig for mannen i gata. Alton&Heim har en klar visjon om å føre faste, lave priser hele året. 
– For oss er det aller viktigste at kunden finner en modell og et materiale som kan være perfekt i mange år, uansett møbel. Om man liker å endre ofte, kan en modulsofa være tingen. Da kan man kombinere etter humør, forteller Vilde, og slår et slag for modulsofaen Wave. 
En sofa som har vist seg å være svært populære blant besøkende.

Bærekraft for fremtiden

I løpet av høsten har Alton&Heim åpnet sine to første butikker, og flere nyåpninger venter. En ambisiøs fremdriftsplan legger grunnlaget for en travel og spennende fremtid, og akkurat fremtid er et viktig stikkord når vi snakker om Alton&Heim. De har nemlig forstått en viktig ting: Vi må tenke bærekraftig. Det betyr bærekraft i alle ledd, i alt fra materialer til produksjon. 
– Bærekraft er selve kjernen i konseptet. Vi har ikke et lager, men produserer hvert enkelt møbel på bestilling. Dessuten produseres alle våre møbler i Europa, hoved-sakelig i Danmark, forteller Vilde.
Tremøblene er laget av FSC-sertifisert tre, et utvalg av metervarene er fremstilt av resirkulerte t-skjorter, og veveriet som produserer ullpledd bruker solcellepanel. I Danmark leverer de i tillegg kundens gamle møbel til Blå Kors, og snart venter samme ordning i også Norge. 
– Dette er fremtidens møbler, møbler for fremtiden, og vi kommer stadig nærmere målet om å være 100% bærekraftige.

FAKTA: Alton&Heim Oslo

Adresse: Stortingsgata 30, 0161 Oslo
Telefon: 92 27 72 01
E-post: oslo@altonheim.com
Webside: www.altonheim.com
Facebook: www.facebook.com/altonheimnorway
Instagram: www.instagram.com/altonheimnorway

Tekst: Pauline Östgård | Foto: Alton&Heim

Følg IN magasinet på Facebook