Hjem >  En annerledes møbelforretning

En annerledes møbelforretning

Det finnes noen forretninger hvor man kan rusle rundt og bare drømme seg bort i timevis. Verket Interiør tilhører definitivt den kategorien. Den store møbelforretningen tilbyr et bredt utvalg møbler med moderne skandinavisk design og de store vinduene ut mot idylliske Bærums Verk danner den perfekte ramme rundt de mange utstillingene. Et sted hvor man garantert får ny inspirasjon til hjemmet!

Har du interesse for interiør er sannsynligheten stor for at du har hørt navnet Verket Interiør allerede. Den store butikken med moderne skandinavisk design er ofte å se i ulike medier og etter et besøk her er det lett å forstå hvorfor. Her finner du en rekke anerkjente leverandører som Hay, Carl Hansen, Naver Collection, Vitra, Fritz Hansen, Muuto, Erik Jørgensen, Eilersen, Jonas Ihreborn og DK3. Verket Interiør holder til på handelsstedet Bærums Verk og de unike omgivelsene gir butikken en særegen atmosfære.
– Vi har holdt på i 17 år og alle de faste ansatte har vært med fra første dag, så det er mye erfaring og kompetanse her, forteller daglig leder Siri Eriksson. Bortsett fra noen mindre endringer i areal har vi vært på samme sted hele tiden. For tre år siden skilte vi ut småvarene og hovedavdelingen Verket Interiør ble en mer rendyrket møbelforretning, noe som førte til en stor økning i møbelsalget vårt. I tillegg til hovedavdelingen har vi tre andre avdelinger; Kjøkkenverket med glass og servise, Lilleverket med leker og utstyr til barn og Designverket med gaveartikler i skandinavisk design.

Stort utvalg sofaer

Hos Verket Interiør har de valgt å fokusere spesielt på en utvalg varegruppe hvert år og 2015 er sofaåret. Da legges det ned ekstra innsats i å ha et godt utvalgsofaer og de ansatte får ekstra mye kunnskap om akkurat denne varegruppen. Og er du på utkikk etter en ny sofa er det vel verdt å ta turen innom. 
– Her i Norge bruker vi sofaen mye og den bør derfor tåle en del slitasje. Tidligere var det en del sjeselonger, men dette har det blitt mindre av nå. Til gjengjeld er det mye lange sofaer. Eilersen er vår største sofaleverandør og leverer behagelige og hyggelige sofaer. Nå har det dessuten kommet mer farger enn det har vært en stund og vi ser at det er mange som er litt underernærte på farger. Med sofaer ender man gjerne opp med en klassisk farge som varer en stund, og heller velger mer farger på en lenestol eller tekstilene rundt.
Nå som sommeren endelig er her er det også høysesong for utemøbler. Og siden Verket Interiør har så stor plass har de et bredere utvalg hagemøbler utstilt enn det man ofte finner i de fleste møbelforretninger. 
– De største leverandørene våre på utemøbler er Cane-line og norske Sundays. Begge har mange produkter som enten er vedlikeholdsfrie eller som krever lite vedlikehold, og som kan stå ute hele året.

Gode råd og veiledning

Det er ikke alltid like enkelt selv å se de smarte løsningene eller hvilken sofa som passer best inn i akkurat ditt hjem. Hos Verket Interiør får du alltid god hjelp til å velge de møblene som er riktig for deg og dine behov. 
– Vi scorer nok høyt på å være folkelige. Og vi både råder og noen ganger fraråder kundene, sier Siri med et smil. 
– Det at vi alltid er ærlige er noe mange setter pris på og gjør at de føler seg trygge når de handler her. Vi har også gode leverandører som driller våre ansatte i hvert deres spesialområde.
De siste årene har Verket Interiør hatt en kraftig salgsutvikling og mye av suksessen skyldes nettopp et godt personale med mye kunnskap. – De siste tre årene har vi dessuten hatt en egen ansatt som kun jobber med nettbutikken og sosiale medier. Den jobben som har blitt lagt ned i sosiale medier har vært en stor suksess for oss og gitt en stor økning i salget. Vi har mange trofaste kunder som har vært hos oss i mange år og med aktiviteten i sosiale medier har vi nå også fått mange litt yngre kunder som gjerne er på utkikk etter de mer designorienterte merkene som Hay. I tillegg har vi kundekvelder, bloggtreff og et nært samarbeid med stylistene i ukebladene.
Det er mye inspirasjon å hente ved et besøk hos Verket Interiør og samtidig kan du nyte de mange andre tilbudene du finner på Bærums Verk. 
– Vi ligger i et område som appellerer til vår kundegruppe. Rett ovenfor oss ligger SH Interiør med en mer klassisk stil og jeg tror vi utfyller hverandre perfekt. Hele Verksgaten er jo dessuten nærmest fylt med interiør, fra Maxbo til smeden og glassblåseren. 
Totalt sett er det mye for kundene innenfor flere ulike retninger. I tillegg er det en veldig idyllisk plass som gir ro og fred i sjelen, og det er en flott ramme rundt en møbelforretning!

Tekst: Mona Gullstein

Følg IN magasinet på Facebook