Hjem » Oslo »  En annerledes kjøkkenopplevelse

En annerledes kjøkkenopplevelse

Drømmer du om et kjøkken som ikke ser ut akkurat som naboens? Hos Kjøkkenarkitektene på Skøyen tør de tenke litt annerledes når de designer kjøkken. Her får du et kjøkken som er tilpasset akkurat dine behov samtidig som det ser stilig ut og er helt unikt!

De siste årene har kjøkkenet beveget seg stadig mer mot å bli et allrom og det er ikke uten grunn at det ofte blir referert til som husets hjerte. Her lager vi mat, spiser, gjør lekser, jobber og slapper av i hyggelig selskap med familie og venner. Derfor er det viktig at kjøkkenet både er funksjonelt og har et flott design.
Planlegger du å pusse opp kjøkkenet er det vel verdt å ta turen innom Kjøkkenarkitektene på Skøyen. I forretningen i Messepromenaden finner du hele 370 kvm med inspirerende utstillinger fra Designa og Smedstorp fordelt over to etasjer. I den siste tiden har underetasjen vært preget av ombygging, men nå står også den klar til å inspirere deg med lekre utstillinger fra svenske Smedstorp.

Designa fyller 25 år

Første etasje er forbeholdt den danske kjøkkenprodusenten Designa og de flotte utstillingene gjør det enkelt å se for seg kjøkkenet i ens eget hjem. 
– Designa er store på moderne kjøkken, samtidig som de også har noen klassiske og en del trekjøkken i sortimentet. Det er et veldig prisgunstig merke, med såkalte «value for money»- kjøkken. Men selv om de ligger i et lavere sjikt prismessig så er de kvalitetsmessig på høyde med de andre leverandørene jeg har. Designa har et litt snevrere sortiment noe som gjør at de kan holde prisene nede, sier innehaver Elisabeth Schwabe. 
I år feirer dessuten Designa 25 år noe som feires behørig med 25 % rabatt på hele sortimentet deres. Kjøkkenarkitektene har en rekke underleverandører, men det er Designa og Smedstorp som er deres hovedleverandører og de som blir vist frem i butikken. De to skandinaviske leverandørene har litt ulik stil og utfyller hverandre perfekt. Smedstorp er en svensk familiebedrift som har lagd kjøkken siden 1945 og Kjøkkenarkitektene er eneforhandler for merket her i Norge. Siden Smedstorp er en liten fabrikk har man mye større frihet i forhold til å spesialbestille etter mål. De skreddersyr kjøkken på bestilling, blant annet sprøytemaler de alle frontene sine for hånd. I utvalget finner du kjøkken i både klassisk og mer moderne stil.

Skreddersøm

De dyktige designerne hos Kjøkken-arkitektene har lang erfaring med å designe kjøkken og hjelper deg gjerne slik at du får akkurat det kjøkkenet du har drømt om. De siste årene har de blitt stadig mer kjent for å designe litt annerledes kjøkken, særlig de som er over middels opptatt av trender og interiør har fått øynene opp for Kjøkken-arkitektene. Her får man nemlig et unikt kjøkken som ingen andre har. 
– Vi liker å utfordre oss selv og synes det er morsomt å tegne litt uvanlige kjøkken. Både for oss selv og ikke minst for kundens del synes vi det er viktig å tenke litt utenfor boksen. Derfor er det ekstra morsomt at vi nå begynner å bli kjente for nettopp dette. Vi fokuserer mye på å optimalisere løsninger for kundene istedenfor å fokusere på fronter og materialer. Siden vi har så mange underleverandører har vi over 200 fronter man kan velge i, i tillegg kan man få malt frontene fra for eksempel Smedstorp i akkurat den fargen man ønsker. Det skal derfor godt gjøres ikke å finne en front man liker. For oss er det derfor viktigere å jobbe med selve løsningen og laget et individuelt kjøkken skreddersydd til hver enkelt kunde. Det er svært sjelden vi tegner tradisjonelle L- og U- kjøkken.

Tegner hele huset

Kjøkkenarkitektene kan dessuten hjelpe med alt du trenger til ditt nye kjøkken og har samarbeid med blant andre Fargerike og Flisekompaniet. Det siste året har de dessuten fått stadig flere større prosjekter som innbefatter hele huset fra kjøkken, bad og garderober til stuer og soverom. 
– Vi har jo alle håndverkere som elektriker, rørlegger og malere knyttet til butikken allerede så for oss var det et naturlig steg. Det gjør også at vi skiller oss litt ut her i kjøkkenbyen på Skøyen og kundene får en helhetlig løsning.
Som i resten av interiørverdenen endrer trendene seg også i kjøkkenbransjen. Men Elisabeth advarer mot å følge trendene alt for slavisk. 
– Et kjøkken skal man jo gjerne ha i 15-20 år og derfor synes jeg det er viktigere at man fokuserer på sin egen smak og følelser. Så kan man heller bytte lamper og tilbehør. Den store trendfargen for 2017 er rødt i alle nyanser, men det er ikke så mange som velger røde kjøkken. Isteden kan man friske opp med noen røde detaljer. Men vi ser at stadig flere velger dypere farger på veggene og det går veldig mye av Deco Blue og Green Leaf fra Jotun. Roségull og messing er dessuten veldig i vinden og vi leverer mye vasker og armatur i dette til både kjøkken og bad, avslutter Elisabeth og ønsker alle velkommen til Kjøkkenarkitektene for en hyggelig kjøkkenprat!

Tekst & foto: Mona Gullstein
 

Følg IN magasinet på Facebook