Hjem » Oslo »  En annerledes interiørbutikk på Lilleaker

En annerledes interiørbutikk på Lilleaker

Harmoni Interiør er ikke som alle andre interiørbutikker. Lokalene i den hyggelige trebygningen på Lilleaker minner nesten like mye om et hjem som en butikk og lar deg få en følelse av hvordan møblene vil se ut i sitt rette element!

Harmoni Interiør lever virkelig opp til navnet sitt. Det første som slår en når en kommer inn dørene på den ærverdige trebygningen i Lilleakerveien 47 er nettopp den harmoniske atmosfæren. Med høyt under taket, store vinduer og mørke trevegger skaper lokalet en flott ramme rundt utstillingene av klassiske og tidløse møbler fra kjente leverandører. Her er du nærmest garantert å finne ny inspirasjon til interiøret.
Butikken åpnet dørene 1. november i fjor og innehaver Hilde Arstad forteller at hun lenge hadde hatt en drøm om å starte for seg selv. 
– Det er noen nære venner av oss som eier denne eiendommen og dette lokalet var akkurat blitt ledig. Det var blant annet en av grunnene til at jeg valgte å satse. Etter 11 år hos Hødnebø og to år hos Loftet Interiør hadde jeg jo lang erfaring fra bransjen. Samtidig hadde jeg blitt 57 år og det var nedgangstider i bransjen så jeg måtte gå noen runder med meg selv. Men jeg er utrolig glad jeg valgte å følge drømmen og har ikke angret på det.

Klassisk og tidløst

Hos Harmoni Interiør finner du alt du trenger for å skape et hyggelig hjem, fra sofaer, lenestoler, bord og spisebord til gulvtepper, lamper, puter og tekstiler. Stilen er klassisk og tidløs med møbler som varer. 
– Hovedleverandørene på møbler er Camelia, Englesson og Kristensen & Kristensen. Jeg valgte leverandører jeg har jobbet med i mange år som jeg vet leverer møbler i god kvalitet. Det er viktig for meg at møbler skal være noe som varer. Etter mange år hos Hødnebø er jeg vant til at møbler er noe som går i arv i generasjoner. Derfor er det også viktigere for meg at møblene er klassiske og tidløse enn at de følger de siste trendene. Så kan man heller skifte ut puter og pyntegjenstander etter hvert som trendene endrer seg. Har man en sofa i en rolig farge kan man enkelt friske den opp med puter, pledd og bilder. Møbelbransjen følger jo ofte motebransjen og det har kommet mer farger inn i interiøret igjen. Jeg synes også at nye møbler skal passe inn med det man allerede har slik at man kan ta vare på ting med affeksjonsverdi.
Som navnet på butikken tilsier er også harmoni et viktig stikkord i Hildes interiørfilosofi. Og hun har bevisst valg leverandører som passer sammen og skaper en harmonisk helhet. Hun forteller at hun flere ganger har opplevd kunder som ønsker å kjøpe et helt miljø fra utstillingene.

Bredt utvalg tekstiler

Harmoni Interiør kan også friste med et bredt utvalg tekstiler og har både møbeltapetserer og en systue tilknyttet butikken. Her er det mye klassiske stoffer fra en rekke leverandører. I tillegg til at Hilde selv turde satse i voksen alder så ansatte hun også en medarbeider på 66 år. 
– Vi hadde jobbet sammen lenge hos Hødnebø og hun er gardinekspert med utdannelse innen søm som også har bred erfaring fra møbelbransjen. Hun jobber her to dager i uken og reiser faktisk helt fra Sarpsborg. Hun sier alltid at det føles mer som å komme til sitt andre hjem enn å dra på jobb, noe som er et godt tegn på at hun trives. Og siden hun har så mye erfaring med søm og gardiner drar hun ofte på hjemmebesøk. Hun ser med en gang hva som er smarte løsninger i forhold til gardinene.
De to damene drar begge ofte på hjemmebesøk og kan hjelpe deg med alt fra mål til gardiner til råd om fargevalg og hvordan man skal plassere møblene. Butikken har også mange kunder som ønsker å innrede hytten. Hytten er jo et sted hvor vi drar for å slappe av og lade batteriene og da er det viktig at vi trives.

Malerier og lysekroner i krystall

Det er tydelig at hver detalj er gjennomtenkt i innredningen av butikken. På veggene henger det malerier av nyetablerte kunstnere og over et spisebord er en vakker lysekrone et blikkfang. 
– Samtidig som maleriene er med på å fremheve miljøet i butikken er det også noe vi selger mye av. Det er viktig for meg at man får en god følelse når man kommer inn her og føler seg velkommen. Vi setter oss gjerne ned med kundene og kommer frem til gode løsninger. Lamper er også noe vi selger mye av. Blant annet har vi lysekroner i ekte krystall som er håndlaget i Sverige. Og det er faktisk flere som har stoppet etter å ha sett lysekronen gjennom vinduet. Disse lysekronene er perfekt for litt ærverdige gamle hus hvor det er høyt under taket. Beliggenheten med mange som kjører forbi hver dag var en av grunnene til at jeg turde å satse. Jeg føler at vi ligger midt i smørøyet her og i tillegg er det gratis parkering rett utenfor.
Harmoni Interiør kan også friste med en rekke gaveartikler som er populære nå i tiden før jul og det er vel verdt å ta turen innom den unike interiørbutikken på Lilleaker!

Fakta: Harmoni Interiør

Adresse: Lilleakerveien 47
Web: www.harmoniinterior.com
Instagram: @HARMONI_INTERIOR
Facebook: www.facebook.com/harmoniinteriorbutikk

Tekst & foto: Mona Gullstein