Hjem » Trondheim »  Elmotorsykkelen inntar markedet

Elmotorsykkelen inntar markedet

Elmotorsykkelen ruller lydløst inn på norske veier. – Fremtiden er elektrisk, sier markedssjef ved Carpoint Norge AS, Geir Berntsen.

Berntsen representerer Midt-Norges eneste forhandler som jobber kun med elektriske kjøretøy. Carpoint Trondheim ble etablert i 1998, og spesialiserer seg på bærekraftige kjøretøy som elbiler, elmotorsykler, elmopeder og elsykler.
– Vi selger alt med elektrisk fremdrift, understreker Berntsen.

Egne agenturer

Forhandleren har egne agenturer på elbil, og er importør av amerikanske Detroit Electric og det indiske småbilkonseptet Mahindra. I tillegg selger Carpoint nye elbiler, på tvers av merker. På elmotorsykler har Carpoint de siste to årene hatt importen av det amerikanske merket Zero Motorcycles, og har nylig begynt å selge det italienske merket Energica.

– Magiske kjøreopplevelser

Hittil har forhandleren solgt 35 elmotorsykler fra Zero. Berntsen medgir at elmotorsykler enda er relativt ukjent i Norge, men forteller om utelukkende positive tilbakemeldinger fra kjøperne. 
– En elmotorsykkel bråker ikke, men lager likevel lyd. Den har magiske kjøreegenskaper. Du vekker heller ikke opp naboen når du skal tidlig på jobb. På en elmotorsykkel kan du nyte elementene, og hodet kobles på det å kjøre i stedet for å gire og clutche. Elmotorsykkelen kjennetegnes ved at den har et høyt dreiemoment, sier han. 
Rekkevidden på en elmotorsykkel er på opptil 26 mil ved bykjøring og opp til 15 mil på landeveiskjøring. Ladingen skjer via vanlig stikkontakt.

Bil nummer to

Berntsen tror mange vil vurdere elmotorsykkelen som et alternativ til husholdningens bil nummer to.
– Mange opplever parkeringsproblemer i midtbyen spesielt. En sykkel er enklere å få parkert, sier han. 
Prismessig ligger elmotorsykkelen tett opp til vanlige motorsykler, den har et enkelt vedlikehold og lave driftskostnader. Berntsen understreker at elmotorsykkelen først og fremst er ment til nærkjøring. Han opplyser at alle syklene fra Zero er registrert for to, og kan kjøres med et A2-sertifikat for mellomtung MC fra man er 18 år. Til sammenligning er minstealderen for å kjøre stor sykkel 24 år.

Elektriske tråsykler

Carpoint selger også elektriske tråsykler fra svenske EcoRide. Syklene har en startpris på 14.000 og går opp til 22.000 kroner. I fjor solgte forhandleren cirka 300 elsykler. 
– Vi satser på det samme i år. Mange ønsker å sykle til jobb uten å bli blaut av svette. Man kan velge å få mye hjelp av motoren på vei til jobb, og ønsker man å få opp blodpumpa etter jobb, så kan man det. I tillegg har vi en god del godt voksne kunder som har problemer med fysikken, men som likevel ønsker å røre på seg, sier Berntsen. Han legger til at Carpoint også har et eget serviceverksted for sine tråsykler.

Tekst: Renate Brødreskift | Foto: Renate Brødreskift, Energica & Zero Motorcycles

Følg IN magasinet på Facebook