Hjem >  Ekte matglede i en travel hverdag

Ekte matglede i en travel hverdag

Varierte middager laget av de beste råvarer og tilberedt fra grunnen. I en travel hverdag høres det nesten ut som en uoppnåelig drøm. Men nå har det svenske firmaet Matkomfort etablert seg i hovedstaden og gjør drømmen oppnåelig også for nordmenn. Hver søndag får du levert en kasse med mat i restaurantklassen, forberedt av deres dyktige kokker. Det eneste du behøver å gjøre selv er å ferdigstille og servere!

I en hektisk hverdag er det ikke alltid like enkelt å planlegge gode og varierte middager. Når man står i butikken etter jobb sammen med barn som er slitne etter en lang dag i barnehagen er det enkelt å velge frossenmat og halvfabrikata. Med Matkomfort får du en enklere, sunnere og mer smakfull hverdag og du trenger ikke stresse med å handle inn selv.
Matkomfort er en premium tjeneste hvor du hver søndag får levert en kasse på døren med alt du trenger til ukens middager. 
– Vi pleier å si at det eneste du trenger å ha selv er salt, pepper og noe å steke i, sier kokk og gründer Henrik Isaksson. 
– Matkomfort ble startet i Stockholm i 2008 med utgangspunkt i mitt eget behov. Jeg tenkte at hvis jeg som kokk ville ha bedre mat i hverdagen så er det nok flere som trenger hjelp. Et viktig poeng var at tilbudet måtte være bedre enn det man får i butikken og resultatet har blitt nærmest et restaurantkonsept i kasse. Vi er et nisjeprodukt i premiumsegmentet og tilbyr en annen tjeneste enn andre matkasse-konsepter man kanskje har hørt om. Matkomfort er et tilbud for de som bryr seg om hva de spiser og ønsker det lille ekstra både når det gjelder kvalitet og smak.

Alt tilberedt fra grunnen

All maten hos Matkomfort tilberedes av deres dyktige kokker. Alt som kan lages på forhånd uten å tape seg i smak og kvalitet, er ferdig tilberedt. Det som smaker best når det er nylaget overlater vi til deg. Og alt er selvfølgelig laget helt fra grunnen av med kun det aller beste av råvarer. 
– Vi lager alt selv, enten det er pesto, aioli, saus eller hønsebuljong. For eksempel kjøper vi ikke majones for å lage remulade, men lager den selv på eggeplommer og olje.
Matkomfort frister med en helt ny meny hver uke og er dermed en tjeneste for de som liker å spise variert. Og her er det ikke mye som minner om kjedelige hverdagsmiddager. Her er det isteden retter som parmesangratinert ørretfilet med stuet fennikel og brokkoli med bakt mandelpotet, eller sitronstekt oksekjøtt med salvie, rødvin og tomat som serveres med sølvløk, sopp og ris.

Populært i Stockholm

Det er med andre ord ikke rart at Matkomfort er svært populært i Stockholm. Og Henrik røper at de lenge har hatt lyst å utvide til Oslo. 
– Vi definerer oss som et hovedstadsprodukt og i Sverige finnes vi bare i Stockholm. For ett år siden ansatte vi en daglig leder der som tok over min jobb. Vi har lenge sett på Oslo og ønsket å gjøre den til vår neste hovedstad. I desember flyttet jeg og familien hit for å starte opp her. Og jeg elsker virkelig å begynne litt på nytt igjen og er selv involvert i alle ledd. Det er dessuten morsomt å servere mye bra mat til folk. Jeg spiser det selv med min familie og det er et ærlig produkt som jeg er veldig stolt av. Som kokk ligger det også mitt hjerte nært å fremme matlaging og at man spiser ordentlig mat uten sukker og konserveringsmidler.
På hjemmesiden www.matkomfort.no kan du enkelt bestille og se neste ukes meny. Du bestemmer selv om du vil ha ukentlige leveranser eller bare annenhver uke. De tilbyr matkasser for 1-6 personer fra kr 545,- for en person. Priseksempel tre personer eller to voksne og to mindre barn; kr 1165,-. En ukesmeny er for fire dager, da det helst er ukedagene mange sliter med å få til å gå opp. Og ukens middager leveres på søndager. Hver torsdag får du vite tidspunktet for når de kommer slik at du slipper å sitte inne og vente. Og Matkomfort leverer til hele Oslo, Follo og Asker og Bærum.

Julaften hver søndag

Matkomfort har kunder i alle aldre, fra unge som er opptatt av mat til de godt voksne som kanskje føler de har laget nok middager i sitt liv. Men den aller største kundegruppen er uten tvil barnefamilier med en hektisk hverdag. 
– For barna er det jo nesten julaften hver søndag når kassen kommer. Vi har alltid egne tips for tilbereding av rettene til barna i menyen. Og man kan gjerne involvere barna i matlagingen. Kan man lese så kan man lage rettene våre, så en 12-13 åring kan fint lage middag til familien. 
Så langt har ikke Matkomfort markedsført seg så mye i Norge, men Henrik forteller at ryktet allerede har begynt å spre seg. 
– Vi fokuserer på produktet og lar det tale sitt eget språk. Og et godt renommé er vår beste markedsføring. Så lenge vi fortsetter å levere gode produkter så vil stadig flere høre om oss, avslutter han og oppfordrer alle som er glad i god mat om å prøve Matkomfort!

FAKTA: Henrik Isaksson (40)

• Gründer, kokk
• Gift, 4 døtre (Emy 10 år, Mira 8 år, Eira 5 år, Adele 1 1/2 år)
• Bor: Leier hus på Ormøya
• Interessert i mat ski og seiling
• Spiser i Oslo: Hanami på Tjuvhomlen
• Handler mat i Oslo: Mathallen Vulkan.

MatKomforts Pesto

Handleliste
• 50 gram solsikkefrø
• 2 krukker basilikum
• 1 fedd hvitløk
• 100 gram parmesanost
• 2 dl olivenolje
• Salt og pepper

Tilberedning
1. Bland basilikum og solsikkefrø i en blender eller støt i en morter
2. Tilsett hvitløken og litt av oljen. Fortsett å mikse/støte
3. Tilsett revet parmesanost og rør om. Spe med resten av oljen
4. Smak til pestoen med salt og svart pepper fra kvern
• Server pestoen med alt fra kylling til fisk eller valgfri type kjøtt. Spe den med mer olivenolje og rør den inn i din favorittpasta til en vegetarisk rett.
Lykke til!
 
Tekst: Mona Gullstein | Foto: Superstudio

Følg IN magasinet på Facebook