Hjem » Sandnes »  Eksperter på hud

Eksperter på hud

Aleris sykehus og medisinske senter på Stadionparken har to erfarne hudleger som tilbyr vurdering, diagnostisering og behandling av hudsykdommer og andre problemer knyttet til hud. De behandler blant annet akne, rosacea, eksem, samt solskader og hudkreft.

Katarina Zak Stangeland og Sheila Fevang har begge jobbet som overleger på Stavanger Universitetssykehus. I dag jobber de fulltid ved Aleris i Stavanger, som også har spesialister innen kardiologi, gynekologi, generell kirurgi, plastikkirurgi og ortopedi.
    De erfarne legene velger den behandlingen som er best egnet og som gir best mulig kosmetisk resultat. For å behandle hudkreft kan dette være alt ifra kirurgi til fotodynamisk behandling, fryse-behandling og/eller kremer.

Viktig å sjekke føflekkene

Føflekkreft er en farlig type hudkreft som det er viktig å få avdekket tidlig. Som eneste klinikk i Rogaland bruker Aleris føflekkscanneren Fotofinder. Med denne kan hudlegene utføre en grundig føflekkundersøkelse med helkroppsregistrering og nærbilder av enkelte føflekker. 
    Hvis det er føflekkreft i familien øker sjansen for at du selv blir rammet, det kan derfor være lurt å sjekke seg oftere. Dette tilbudet er særlig aktuelt for pasienter med lys hudtype, de som har mange føflekker og de som har vært mye solbrent tidligere. 
    Norge ligger i verdens-toppen når det gjelder forekomst av føflekkreft; Vi ligger faktisk høyere enn Australia på listen, til tross for at Australia er et land med mer og sterkere sol enn her hjemme. Økt reiseaktivitet, både til sydligere strøk og på fjellet, er en viktig grunn til at så mange nordmenn får hudkreft og føflekkreft. Andre grunner er økt bruk av solarium og dårlige solkremvaner, forteller Stangeland og Fevang.
    Etter en lang vinter er det mange som ser frem til sol og varme på fjellet og ved sjøen. Hudlegene minner om at vintersola på påskefjellet kan være vel så farlig som sola i sydligere land. 
– Det er viktig å kose seg, men man bør bruke solkrem og ta pauser fra solen når den er på det sterkeste.
    Legene oppfordrer sterkt til å undersøke hele kroppen, ikke bare enkelt-føflekker. 
– Mange ser seg ut en bestemt føflekk som de tror er unormal, men av og til viser det seg at det er en helt annen føflekk som faktisk er farlig, forteller legene. 

Kosmetiske behandlinger

Aleris tilbyr også kosmetisk laserbehandling med den best dokumenterte kar-laseren på markedet. Denne kan behandle rødhet i ansiktet, synlige blodkar og små røde flekker (angiomer) forskjellige steder på kroppen. All behandling utføres av hudlegene. 
– Vi er ærlige med våre pasienter om hva som kan behandles og hvilke resultater man kan forvente, forteller de. 
– Hos Aleris er man sikret en profesjonell og trygg konsultasjon og behandling, uansett årsak til besøket.

Tekst & foto: Lina Grotmol

Følg IN magasinet på Facebook