Hjem >  Effektivt mot akne

Effektivt mot akne

For mange unge er akne et så stort problem at det går utover selvfølelsen. Det mange kanskje ikke er klar over er at det finnes hjelp, uten at man trenger å gå på sterke antibiotikakurer med en rekke bivirkninger. Hos Akademikliniken oppnår de svært gode resultater med laserbehandlinger med N-Lite.

Behandling av akne med laseren N-Lite.

Akne oppleves ofte som et stort problem, uansett alder. Kanskje har man prøvd alt av ulike produkter og kjerringråd før man ender opp hos legen som skriver ut resept på sterk antibiotika som kan ha en rekke bivirkninger.
Akademikliniken kan vise til svært gode resultater i behandlingen av akne med laseren N-Lite. Dette er en skånsom og mild laser uten store bivirkninger, og det er en behandling det absolutt er verdt å prøve om man er plaget med mye akne.
– N-Lite stimulerer kroppens kollagenproduksjon. Og i tillegg til å være effektiv mot kviser, egner den seg også bra for de som ønsker å forebygge rynker, forteller klinikksjef Jeanette Bergsager hos Akademikliniken. Klinikken holder til i lyse og moderne lokaler på Smedstad, et lite steinkast unna t-banestasjonen. Her jobber det sykepleiere med lang erfaring innen bransjen, noe som gjør at du som kunde kan være trygg på at du er i de beste hender. I tillegg har Akademikliniken et privat sykehus på Ullevål med en kirurgisk enhet.

Reduserer faren for arr

Når du kommer til Akademikliniken for akne-behandling med N-Lite, får du først lagt på en ansiktsmaske som inneholder papayaekstrakter. Denne fjerner døde hudceller og gjør huden klar for behandlingen. Selve behandlingen med laser tar en halv time, og de mange små laserstrålene er ekstra effektive over områder med aktiv akne.
Siden behandlingen med N-Lite er så skånsom, kan man dessuten være i solen etter behandlingen, noe man ofte må være forsiktig med etter andre laserbehandlinger, selvfølgelig med en spf 30+. - N-Lite frigjør oksygen som gjør at bakteriene som fører til akne dør. Effekten av en behandling varer i 3-4 måneder, og man vil kunne ha behov for flere behandlinger og vedlikehold. N-Lite gir virkelig supre resultater på akne og vi har mange foreldre som ringer på vegne av barna sine. Siden laseren stimulerer kollagenproduksjonen, reduseres dessuten faren for arr. Behandlingen kombineres gjerne med kremprogrammer fra for eksempel ZO eller Jan Marini slik at man kan forebygge hjemme hver dag. Det er viktig å poengtere at behandlingen er like effektiv på voksen akne.
Har man vært hardt angrepet av akne, kan man ende opp med en del arr. Jeanette forteller at de får gode resultater på å behandle aknearr med Fraxel-laser.
– Fraxel-laseren gir en jevnere hudoverflate, og den er svært effektiv både på pigmentering, arr og ujevnheter i huden. Er det både aktiv akne og arr, behandles den aktive akne først, avslutter hun.

Tekst & foto: Mona Gullstein

Følg IN magasinet på Facebook