Hjem >  Du sover best i naturlige senger

Du sover best i naturlige senger

En god natts søvn er viktig for både kropp og sjel. Hos Hästens Store Oslo får du senger i rene, naturlige materialer som er håndlagde etter gamle sengemakertradisjoner!

Hästens Store Oslo holder til i lyse og hyggelige lokaler i Hieronymus Heyerdahls gate, et lite steinkast unna Rådhuset og Aker Brygge. Forretningen drives av ekteparet Anne Marie og Terje Cosma og her finner du hele varesortimentet fra den svenske sengeprodusenten Hästens. I tillegg får du gode råd og veiledning fra en kunnskapsrik betjening slik at du finner den sengen som er perfekt for akkurat deg.
Selv om de i dag kommer i flere farger, er det madrassene med blå ruter de fleste forbinder med Hästens. Og som har blitt et symbol på kvalitet og god søvn. Hästens er en av de eldste sengeprodusentene i Europa og kan skilte med en historie som går helt til bake til 1852. Fremdeles er Hästens en familiebedrift og i dag har 6. generasjon begynt i ledelsen. Ikke bare er de en av få som fremdeles har hele sin produksjon i Skandinavia, sengene deres blir fremdeles håndlagde etter gamle sengemakertradisjoner.

Blant verdens ledende sengeprodusenter

I dag er Hästens et anerkjent merkenavn og blant verdens ledende sengeprodusenter. Og i en tid hvor mange er opptatt av både håndverk, miljøet og rene materialer er Hästens populær som aldri før. 
– Hästens er en solid familiebedrift som i dag har butikker over hele verden og er store i blant annet USA og Kina, sier Terje. 
– Det er mange produsenter som snakker om miljø og rene materialer, men sengene fra Hästens er blant de få som kun er lagd med rene naturmaterialer som ull, bomull, tagl og lin. Det er ingen syntetiske eller kjemiske stoffer som parabener i sengene og de er verken skadelige for oss eller naturen. Med en seng fra Hästens ligger man i en 100 % ren og naturlig seng. 
I hele produksjonen til Hästens finner man igjen tanken om kun å bruke naturmaterialer og til rammeverket brukes det for eksempel sent voksende furu fra Nord Sverige. Sengene er dessuten miljømerket Svanen, noe som det settes strenge krav for å bli. I forretningen kan du velge blant et bredt utvalg innen kontinentalsenger, rammemadrasser og justerbare senger, og alle sengene kan tilpasses etter dine personlige behov.

Patentert fjærsystem

Mange har nok opplevd at sengen deres begynner å synke ned etter bare kort tids bruk. Dette er noe du slipper å oppleve med en seng fra Hästens. 
– Dette er senger som både ser og oppfører seg som nye selv etter mange års bruk. Hästens har utviklet et spesielt fjærsystem i nytt stål som sørger for at sengen holder fasongen og ikke blir nedsunket. Det patenterte fjærsystemet gir også svært god trykkavlastning. Og det er 25 års garanti på både fjær- og rammebrudd, avslutter Terje og ønsker alle velkommen til Hästens Store Oslo ved Rådhuset for en hyggelig prat om senger og søvn!

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Hästens

Følg IN magasinet på Facebook