Hjem » Asker&Bærum »  Du har drømmen. Sjøberg har båten.

Du har drømmen. Sjøberg har båten.

Der ute ligger fjorden og frister. Lange klare dager vårdager med sjøluft, bølgeskvulp og fiskevak. Hos Sjøberg Båt på Holmen Slipp i Asker realiserer du drømmen.

Båtmarkedet er på vei tilbake for fullt. De vanskelige årene etter finanskrisen er tilbakelagt og Knut Sjøberg er optimistisk. 
– 2015 var veldig bra, jeg har aldri solgt så mange båter på en vinter som denne. Nå er jeg spent på de nye modellene både fra Ibiza Boats og Askeladden, sier Sjøberg entusiastisk.
– Hvis markedet fortsetter som i 2015, så vil båter i størrelse fra 17 til 25 fot være bærebjelken i salget. Jeg har stor tro på at det vil være mulig å selge et godt antall båter i den størrelsen.

Vet hva de vil ha

Sjøberg forteller at kundene i dag er svært godt orientert i markedet. Blant annet er folk flinke til å gjøre research på nettet. 
– For 10-15 år siden var det mye som gikk over telefon, folk kom innom og kikket og brukte lang tid på kjøpsprosessen. Når de kommer hit vet de stort sett hva de vil ha, ofte vil de bare ta en siste en kikk og kjenne på båten. Når det er gjort, er veien frem til avgjørelse gjerne kort.
Folk er også svært opptatt av ekstrautstyr til båtene sine, og ifølge Sjøberg bruker de fleste mellom 60 og 150 tusen kroner på utstyr som ankervinsj, baugpropell, varmeapparat, GPS og stereoanlegg. Sjøberg Båt tilbyr også service på motor, de monterer ekstrautstyr og kan sette båten i opplag.
– Sjøberg båt tilbyr på stedet-service, det vil si at mekanikeren, om det er ønskelig, kommer til kundens brygge for å reparere eller montere utstyr i båten.

Sterke merkenavn

Vi ser ut over et hav av båter i Sjøbergs lokaler på Nesbru i Asker. Det er et imponerende skue. Her kan du studere båter fra anerkjente produsenter som Ibiza, Capelli, Askeladden og Benetau
– Ibiza har alltid hatt en god standing i cruisermarkedet. Båtene er gode å kjøre, de har utmerket kvalitet og godt design. 
Ibiza kommer med en båt på 8 meter og 1 cm, som heter 801, og en annen modell som heter 811. 
– Capelli er et italiensk skjærgårdsjeep-merke, som er veldig godt etablert i Norge og er veldig anerkjent i Europa, sier Sjøberg. 
Benetau er en av Europas største båtfabrikker. Sjøbergs Benetau-modeller er en type styrhusbåter, forteller Sjøberg.
– Dette er lukkede båter som i hovedsak appellerer til Sør- og Vestlandet. Vi selger riktignok noen båter til folk på Østlandet, som bruker hytta si mesteparten av året, og som er avhengige av å ha lukket båt.

Norsk favoritt

Askeladden er Sjøbergs største båtmerke og har et sterkt merkenavn her i landet. 
– Askeladden har to nye modeller for 2016, C61 Cruiser som er en 20 fots cruiser, i tillegg til en ny 22-foter som har fått betegnelsen C 65 Cruiser. 
De båtene forventer Sjøberg mye av. De er testet av forskjellige båtmagasiner og fått meget god kritikk.
– Vi forventer faktisk at vi kommer til å gå tomme for de båtene. I 2015 var vi faktisk Askeladdens største forhandler ... Med én båts margin! Det holder det, sier Sjøberg og ler
Mange av de som kommer for å kjøpe ny Askeladden, har ifølge Sjøberg Askeladden-båt fra før av, og de holder seg gjerne til det merket. Grunnen til det er blant annet svært god kvalitet og de er gode på oppfølging: Om man skulle mangle deler eller noe går i stykker, så ordner Askeladden opp.

Spent på østlandsmarkedet

Knut Sjøberg er opptatt av at kunden skal få god oppfølging og service, også etter at båten er levert. Han har derfor knyttet til seg faglig dyktige samarbeidspartnere som er kjent for utmerket kundeservice.
– Selger du én båt til en kunde kan det være en tilfeldighet; men kommer kunden tilbake gang på gang, er det bevis på at du gjør noe riktig. Vi har mange kunder som kommer og kjøper båt etter båt, sier han.
Knut Sjøberg kikker utover den åpne fjordutsikten på kontoret sitt. Han er tydelig spent på hvordan østlandsmarkedet i år vil bli. 
– Mange trodde at båtmarkedet for Vestlandet lå nede på grunn av oljekrisa, men den antagelsen slo ikke til. Det er mange år siden det har vært solgt så mange båter som under båtmessen Båter i Sjøen i Bergen i februar i år, sier Sjøberg.
Hvis trenden fra Bergen smitter over til Østlandet, vil det bli en hektisk vår og sommer hos Sjøberg Båt på Holmen i Asker.

FAKTA: Sjøberg Båt

Adresse: Fekjan 80, Post boks 319, 1394 Nesbru
Telefon: 90 05 65 16
E-post: knut@sjobergbat.no
Webside: www.sjobergbat.no

Tekst: Ketil Blom | Foto: Ketil Blom & Sjøberg Båt