Hjem » Interiør & design »  Drømmer du om nytt kjøkken?

Drømmer du om nytt kjøkken?

Kjøkkenet er uten tvil husets hjerte hvor vi samles til hverdag og fest. Ønsker du deg nytt kjøkken, men synes det er vanskelig å planlegge et kjøkken som både er flott å se på og samtidig funksjonelt? Tidligere i vår åpnet Svane Kjøkken og Zett Interiørdesign butikk på Skøyen og her får du eksperthjelp slik at du får akkurat det kjøkkenet du har drømt om!

Svane Kjøkken og Zett Interiørdesign åpnet dørene til sin nye butikk på Skøyen i begynnelsen av februar. Butikken som holder til i Karenslyst Allé er lekker og moderne, og er den perfekte rammen rundt de mange lekre innredningene fra Svane Kjøkken. Et besøk her vil garantert gi deg ny inspirasjon til både kjøkkenet og husets øvrige rom.
Innehaver Tove Seberg har drevet Zett Interiørdesign i 15 år og kan dermed skilte med lang erfaring. Her får du hjelp til alt fra en helhetlig planløsning og møbleringsplaner til belysning og valg av materialer og farger. Og i den nye butikken med produkter fra Svane Kjøkken har kundene dessuten mulighet til å se og føle på materialer og mulige løsninger. 
– Siden butikken består av både Svane Kjøkken og Zett Interiørdesign kan vi tilby kundene både interiørdesign og produktene fra Svane Kjøkken som i tillegg til kjøkkenprodukter også inneholder møbler for blant annet bad, stue og soverom. Som interiørarkitekt har jeg jobbet mye med kjøkken og særlig de siste årene når kjøkkenet har fått en stadig mer sentral plass i hjemmet. Jeg har dessuten lenge vært opptatt av at moduler fra kjøkkenet kan brukes til mer enn bare kjøkken og gjerne være den røde tråden gjennom huset eller leiligheten. Og da jeg ble kjent med Svane opplevde jeg at de tenkte det samme. De utvikler produkter med tanke om at de skal kunne brukes til å skape helhetlige løsninger innen oppbevaring gjennom hele boligen.

Dansk håndverk

Svane Kjøkken er et dansk firma hvor alt designes og produseres i Danmark. De har fokus på kvalitet, kreativitet og fleksibilitet, og med produkter fra Svane har du mange muligheter innenfor en standard noe som gir gode priser. Svane Kjøkken har dessuten et stort utvalg forskjellige bredder på skap og skuffer. 
– Dette gir en optimal utnyttelse av plassen og en opplevelse av skreddersøm, men til langt hyggeligere priser, forteller Tove. 
– Dansk håndverk og design sørger for skikkelig kvalitet og de mange valgmulighetene inspirerer til kreativitet. 
Det er ikke alltid like lett å vite hva man skal fokusere på når man skal pusse opp. Tove røper at et av hennes beste tips er å tenke helhet. 
– Det er viktig å tenke helhetlig når du går i gang med oppussing. Da slipper du å oppleve at når du er ferdig med et rom så glemte du å se mulighetene videre. Selv om du bare skal pusse opp kjøkkenet i denne omgang er det viktig å ha en plan og sikre at valgene du tar er fremtidsrettet.

Husets hjerte

Kjøkkenet har de siste årene utviklet seg til å bli hjertet i boligen hvor familie og venner samles ofte og hvor man gjerne blir sittende ved spisebordet hele kvelden. Derfor er det viktig at man planlegger kjøkkenet godt. 
– Siden kjøkkenet nå er mer synlig er det viktig med en plan og at man tenker både funksjonalitet og estetikk. Sammenhengende linjer gir en god romfølelse. Det er dessuten viktig at man ikke glemmer belysningen. Tenker man belysning helt i begynnelsen av oppussingen har man mulighet til for eksempel å skjule strømføringen. 
Det finnes mange smarte løsninger som ikke er så enkelt å komme på selv, men som du kan få hjelp til hos Zett Interiørdesign
– Det er ofte ikke nødvendig med fliser over hele badet. Ofte holder det med fliser i våtsonene og så kan man heller bruke malte flater. Da har man også muligheten til å endre fargevalget oftere. Mange ønsker seg dessuten et walk- in closet som gir rask oversikt over klærne. Har man mulighet så bør man heller legge walk-in closet i tilknytning til badet enn til soverommet. Det er jo gjerne på badet man kler på seg, sier Tove med et smil.
Enten du planlegger å pusse opp kjøkkenet eller andre rom i huset anbefales du å ta turen innom den nye butikken på Skøyen. Her vil du finne ny inspirasjon og få gode råd som vil gi deg ditt drømmehjem!

Tekst & foto: Mona Gullstein

Følg IN magasinet på Facebook