Hjem » Trondheim » Reiser & opplevelser »  Drømmepåske på Britannia

Drømmepåske på Britannia

Gi både kroppen og sjelen ferie i år og nyt late dager i byen med en velgjørende og deilig spaopplevelse.

Påsken kommer sent i år og flere velger å droppe fjellet til fordel for late dager i byen med løfte om vårsol. Etter en tøff vinter anbefaler vi på det varmeste at du unner deg noen timer på Spa for å løsne opp i stive muskler og gjøre kroppen sommerklar. Og det finnes vel ikke noe deiligere enn å kjenne at roen senker seg i et deilig temperert basseng eller i badstue.
Ærverdige Britannia Hotel i Dronningensgate åpnet for snart to år siden et drømmespa på 840 kvadratmeter designet i tråd med hotellets historie og eleganse.
Fasilitetene er mange, og fra du kommer inn i resepsjonen på spaet og ser bassenget omkranset med søylene du kjenner igjen fra Palmehaven, skjønner du at her er ingenting overlatt til tilfeldighetene. Både lyset, atmos-færen og de mange delikate behandlingsrommene vitner om at planen med spaet er nøye gjennomtenkt for å kunne gi et best mulig tilbud.

Article image

Bedre enn Dødehavet

Og bedre kan du nesten ikke få det. Her finner du nordisk sauna, steambadstu eller urtebadstu i tillegg til en badstue oppvarmet med infrarødstråling. Valget er ditt.
Kjenn at blodsirkulasjonen øker og musklene mykner i takt med at skuldrene senkes og du finner roen. Etter at kroppen har myknet litt opp, går du videre til Lakoniet som er et svalt rom med varme i kurvede mosaikkbenkene. Legg bena på benken og drøm deg bort en stund før du fortsetter til meditasjonsrommet eller i bassenget eller mineralbassenget. Under en vakker nordisk stjernehimmel, flyter du lett i bassenget med mineraler og salter fra Dødehavet.

Article image

Vårrengjøring for huden

En drømmedag i et av behandlingsrommene kan sys sammen til å passe nettopp dine behov og ikke minst lommebok. Nyt en velgjørende og nærende kropspeeling med dødehavssalter, eller et kurbad med scrubb, etterfulgt av en hel kroppsmassasje hvor du kan velge mellom aroma eller klassisk. Men glem ikke ansiktet. Etter en tørr og kald vinter bør du ta en skikkelig vårrengjøring for huden med dyprens, peeling og velgjørende masker som tilfører fuktighet og forbereder deg til solen.
Et godt utstyrt treningsrom innbyr også til trening om du skulle føle for det men etter et par timer i disse fasilitetene er det nok det siste du kommer til å tenke på.

Article image

Drømmedag med venninner

På Britannia kan du bestille en drømmedag for deg selv eller sammen med kjæresten, eller hvorfor ikke ta et spleiselag med venninner hvor dere bor på en av de lekre suitene. Hotellet skreddersyr pakker hvor venninnegjengen for eksempel kan tilbringe dagen i spaet med champagne og jordbær, nyte lunch i Palmehaven og middag i restauranten. Innimellom er det kanskje også tid til noen herlige timer med shopping og kvelden kan selvfølgelig avsluttes på byen.
IN magasinets nøt noen late timer i spaet, med et glass deilig hvitvin og anbefaler på det sterkeste mineralbassenget med dødehavsalter. Vi tør påstå at det var en mye mer behagelig opplevelse enn den du får i virkelighetens Dødehav.

Tekst & foto: Hilde Palladino