Hjem & fritid »  Drømmebutikken for sykkelentusiaster

Drømmebutikken for sykkelentusiaster

Sykling har blitt den nye folkesporten i Norge, og enten du bruker sykkelen til og fra jobb eller trener til Birkebeineren så finner du trenger hos Birk Sport. De har et bredt utvalg sykler i alle kategorier, i tillegg til utstyr og tilbehør.

Det er 13 år siden Birk Sport åpnet dørene til butikken i Marcus Thranes gate på Sagene, og siden den gang har sykkelinteressen i Norge formerlig eksplodert. I dag har Birk Sport syv butikker i Norge og egen nettbutikk. 
– Sykling har virkelig blitt en folkesport og på de seks årene jeg har jobbet i bransjen har det vært en stor økning hvert år, forteller butikksjef Philip Bjørkesett.
– Nå har vi stor pågang både sommer og vinter, og vi selger stadig flere vintersykler som kommer ferdig utrustet til vintersykling med blant annet piggdekk. 
Birk Sport har sykler i alle kategorier, fra barnesykler til terreng- og racersykler. Her finner du garantert en modell som passer til dine behov. I tillegg kan de også friste med alt du trenger innen klær og utstyr, samt skiklær og diverse skiutstyr. I butikken er det dessuten et eget verksted hvor de utfører service og reparasjoner.

Moteriktig og sikker sykkelhjelm

Det viktigste tilbehøret man trenger når man sykler er uten tvil hjelm. Og med den nye hjelmen fra Hövding kan man også være moteriktig mens man sykler. Dette er nemlig ikke en tradisjonell sykkelhjelm. Hjelmen fungerer som en airbag og minner mest om et stilig skjerf. Det er nemlig først når den løses ut at en hette trekkes over hodet. 
– I tillegg til å være en motehjelm som man får i forskjellige farger og som også selges i motebutikker, så er den kåret til den sikreste hjelmen på markedet. To svenske jenter har brukt syv år på å utvikle den og den har vunnet masse priser. Den beskytter dessuten ikke bare hodet, men er også forebyggende mot whiplash og nakkeskader. Hjelmen lades opp ved å koble en USB kabel til PC-en, og det er 7000 forskjellige måter den kan utløses på. Den kan bare utløses en gang, men man kan kjøpe en forsikring slik at man får halv pris på ny hjelm, sier Philip. 
Birk Sport er den eneste sportsbutikken som selger hjelmen fra Hövding, og akkurat nå har de satt ned prisen på den til 2490,- noe som er en svært god pris for både å beskytte seg mot ulykker og se trendy ut på samme tid. 
Hos Birk Sport finner du sykler til alle anledninger, og for de som ønsker en sykkel som egner seg perfekt til bysykling og som ikke krever så mye vedlikehold har de sykler med både ett og tre gir. 
– Vi startet med singel speed sykler med et gir i 2009. Da hadde vi en modell og nå har vi seks modeller i forskjellige farger. Og etterspørselen bare vokser. El-sykler er også noe som blir stadig mer populært. Det har lenge vært mange el-sykler i andre land, og nå ser vi en økning også her i Norge. El-sykkel er et godt alternativ i byen hvis man for eksempel har et møte og ikke ønsker å komme frem svett, og til neste år kommer det mange spennende modeller, avslutter Philip og ønsker alle velkommen innom Birk Sport på Sagene for en hyggelig sykkelprat! 

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Mona Gullstein & Birk Sport