Hjem » Oslo »  Drømmebutikken for interiørelskere

Drømmebutikken for interiørelskere

Er du på utkikk etter noe nytt til hjemmet? Hos Ruths Design finner du et bredt utvalg lamper, tekstiler og møbler fra internasjonalt anerkjente merker. Et besøk her er garantert å gi deg ny inspirasjon og gode ideer til ditt eget hjem!

Ruths Design har holdt til på hjørnet av Neuberggata og Middelthuns gate på Majorstuen siden 1990. Den lyse og innbydende butikken er nærmest et mekka for interiørelskere. Her finner du alt fra møbler som stoler, bord og hyllesystemer til tekstiler, pledd og belysning. Med andre ord alt du trenger for å friske opp hjemmet.
Det er ikke alltid så enkelt selv å se hva som passer sammen i ens eget hjem. Hos Ruths Design har de ansatte lang erfaring og hjelper deg mer enn gjerne med å finne de gode løsningene som passer best til akkurat ditt hjem. 
– Vi veileder kundene med både interiør og belysning og er ofte på hjemmebesøk, forteller butikksjef Tone Hagen. 
Ruths Design har et bredt utvalg tekstiler og tapeter fra kjente merker som Designers Guild, Colefax & Fowler og Jane Churchill. 
– Vi spesiallager lampeskjermer og trekker om gamle skjermer. I tillegg har vi en egen sydame som syr gardiner og puter. Hun drar ofte hjem til kundene for å ta mål. Puter er jo en enkel måte å få litt nytt i interiøret. Det er litt enklere å veksle på putene enn å bytte sofa.

Møbler i ulike stilarter

For mange er nok Ruths Design kanskje aller best kjent for sitt store utvalg innen belysning. Utvalget er fremdeles like stort samtidig som de har fått et bredere utvalg innen møbler de siste årene. 
– Englesson er et merke vi har hatt i mange år og de er fremdeles veldig populære. Sofaen Howard har allerede blitt en kjent klassiker og er en bestselger her hos oss. Den kommer i flere størrelser og i masse forskjellige tekstiler. Den har utrolig god kvalitet og holdbarhet, i tillegg til god sittekomfort. Fra Englesson har vi også bokhyller og bord. 
Mens Englesson har en klassisk og tidløs stil, står nederlandske Leolux for de mer spreke innslagene i butikken. 
– Leolux er litt mer spenstig i stilen med sterkere farger og sprø former. De har en mer leken design som man får i masse forskjellige farger, tekstiler og skinn. Mange synes det er morsomt med en stol som gjør litt ut av seg. Det er også viktig for oss at vi har noe for enhver smak.

Dansk design

Ruths Design har fått flere nye leverandører den siste tiden. En av disse er danske Gubi og akkurat nå har flere spennende nyheter som flotte lamper og speil ankommet. 
– Vi har også fått inn det kjente hyllesystemet fra At-Bo. Hyllene både designes og produseres i Danmark. De kan bygges i ulike varianter og kan brukes til alt fra bokhyller til TV-benk. Man kan også velge om man vil ha de hengende på veggen eller med ben til å stå på gulvet. De har en litt rimeligere pris enn Montana hyllene og kommer i mange farger. Det er også mulig å få glassdører. 
Danskene har med rette opparbeidet seg et rykte for godt design og et annet nytt dansk merke hos Ruths Design er New Works. De har fått med seg Malene Birger på laget og har kommet med en serie lekre tilbehør som lysestaker, puter og pledd. Og i løpet av høsten vil det komme en rekke spennende nyheter fra alle disse merkene.

Flotte lamper

Når høstmørket begynner å senke seg kommer også behovet for ny belysning. En lampe skal være både flott å se på samtidig som den skal gi riktig belysning i forhold til behov. Hos Ruths Design finner du lamper i ulike stilarter og til ulike behov. Og de ansatte veileder deg gjerne.
– Serien Tolomeo fra Artemide er veldig populære lamper som gir godt lys og er litt diskré. Verpan produserer lamper og møbler med design av Verner Panton og har mange nyheter nå i høst. Vi har også klassikerne fra danske Louis Poulsen. Blant annet er de kjente for sine gode leselamper. Det er litt mer farger i interiøret nå enn tidligere og fra for eksempel Louis Poulsen kommer bordlampen Panthella i mange stilige farger.
Ruths Design har også et eget rom med lamper fra Le Klint. 
– Carronade lampene har blitt veldig godt mottatt. De kom i september i både lys og sandfarget eik og har blitt en bestselger hos oss. I tillegg har vi en gulvlampe i samme serie. Fra Le Klint har vi også Swirl lampene som er utrolig populære. De er designet av den dansk-norske designeren Øyvind Slaatto. Nå har de kommet i sølvfarge. Vi ser at mange begynner å tenke på belysning nå som kveldene blir mørkere. Vi har et stort lager sånn at her kan man få med seg lampene med det samme, noe mange setter pris på, avslutter Tone og ønsker alle velkommen til Ruths Design på Majorstuen.

Tekst & foto: Mona Gullstein

Følg IN magasinet på Facebook