Hjem » Trondheim » Reiser & opplevelser »  Drømmebryllup

Drømmebryllup

Med ulike bryllupspakker, romantiske bryllupssuiter, spa og det elegante hotellet som en enestående ramme rundt det hele ligger alt til rette for et virkelig drømmebryllup på Britannia Hotel.

Sentralt plassert midt i sentrum av Trondheim er Britannia Hotel et landemerke i byen. Hotellet som åpnet dørene i 1897 har en rik historie, og fremstår i dag som et moderne hotell hvor den klassiske stilen og elegansen er beholdt. Med fire ulike restauranttilbud ved siden av piano- og lobbybar er det dessuten noe for alle anledninger, og hotellet kan også friste med et stort og innbydende spa-anlegg. Og går du med gifteplaner er Britannia Hotel den perfekte rammen rundt et bryllup, enten du planlegger et stort eller lite selskap. De tilbyr egne bryllupspakker, og restaurantdirektør Vibeke Blomsø Paar forteller at de er opptatt av å legge alt til rette for brudeparene.
– Vi har tre forskjellige bryllupspakker med ulike standarder, fra en pakke med tre retters bryllupsmeny til De Luxe pakken med fem retters meny og eksklusive viner. De fleste brudepar foretrekker å prøvespise menyen før selve bryllupet og hovmesteren har gjerne flere møter med paret i forkant slik at ingenting overlates til tilfeldighetene.
Hotellet har egen konditor som lager de mest fantastiske bryllupskaker.
– Vi skreddersyr gjerne menyer til brylluper, men vi ser at for eksempel kamskjell til forrett er veldig populært. Det er også mange som ønsker kalvefilet til hovedrett, mens sjokoladedessert med sorbet er en ettertraktet dessert. De siste årene har det dessuten blitt vanlig med friske roser på bryllupskaken istedenfor marsipanroser, noe som gir et nydelig og romantisk inntrykk.

Champagne og blomster på rommet

Britannia Hotel har 247 værelser, deriblant 11 suiter i ulike størrelser og stilarter. Hotellet har to bryllupssuiter oppkalt etter Lise Skjåk Bræk og Ellinor Flor som har deltatt i innredningen av suitene. Begge bryllupssuitene går over to etasjer og kan friste med elegante og luksuriøse omgivelser. Her har brudeparet mulighet til å trekke seg tilbake til rolige omgivelser i løpet av dagen, noe mange setter stor pris på. Alle brudepar blir møtt av vakre blomster og champagne på rommet, i tillegg til eksklusive velværeartikler fra Bulgari. Frokost på rommet er inkludert i brudepakken, og hotellet tilbyr fri overnatting i suite for brudepar med bryllup med over 50 gjester. Ofte velger også gjestene i bryllupet å innkvarteres på hotellet og benytter anledningen til å samles til en hyggelig frokost eller lunsj på søndag. Det er mye som skal skje på bryllupsdagen, og velger du å feire dagen på Britannia Hotel slipper du å bekymre deg om detaljene.
– Vi ønsker å kunne levere alt slik at brudeparet kan slappe av på dagen, og vi har blant annet et godt samarbeid med blomsterforhandlere om brudebukett og brudesalonger som Agape, sier husøkonom Anne Cathrine Kyrkjeeide som også er ansvarlig for alt av blomster og dekor på huset. Hotellet er dessuten alene i Trondheim om å tilby hvite stoltrekk som en del av bryllupspakken, noe som er veldig populært og skaper en ekstra stil rundt bordsettingen.

Article image

Lokaler i ulike størrelser

Britannia Hotel har flere lokaler i ulike størrelser, med plass til alt fra 16 til 450 gjester, slik at dere kan få en hyggelig feiring i flotte lokaler uansett hvor stort selskapet er. Den ærverdige Speilsalen er den opprinnelige spisesalen fra 1897, og er oppført i en barokk stil som unektelig er en flott bakgrunn for brylluper. Mens Speilsalen har kapasitet til 100 gjester til bords, er Salong Michelsen et populært valg for de som ønsker et mindre arrangement. Salongen, som også blir kalt «rød-salen», har plass til 22 gjester til bespisning, men kan også kombineres med salongene Nansen og Wedel Jarlsberg. Britannia Hall er den største salen på hotellet, og er spesialtilpasset bryllup og banketter. Landets tredje største veggmaleri på lerret, utført av to av Trondheims største kunstnere, Håkon Bleken og Håkon Gullvåg, pryder en av veggene i salen. Med andre ord ligger alt til rette for en fantastisk bryllupsfeiring på Britannia Hotel!

Article image

Nyt roen i hotellets spa

For alle gjester på hotellet er det dessuten fri adgang til Britannia Spa & Velvære. Ønsker du en av deres velgjørende behandlinger må dette bestilles på forhånd. Britannia Spa & Velvære er en drømmeverden på hele 840 kvadratmeter designet i tråd med hotellets historie og tradisjoner. Her står nytelse, ro og revitalisering i fokus. I delikate behandlingsrom utføres ulike massasjer, kropps- og ansiktsbehandlinger, og her kan du unne deg en behandling og føle skuldrene senke seg mens du nyter litt egenpleie. Det store bassenget omkranset av elegante søyler er innbydende og lekkert, mens du i mineralbassenget kan slappe av under en vakker stjernehimmel mens ekte dødehavsmineraler i vannet gjør underverker for både kropp og sinn. Mange brudepar velger å sjekke inn på hotellet dagen før bryllupet og nyte roen i spaet, og en del har også med seg forloverne og har en oppfriskende spaopplevelse sammen før den store dagen. Her er det også mulig å kose seg med lunsj og noe godt å drikke.
– Mange tilreisende gjester som skal på kaffe velger å hygge seg på spaet mellom vielsen og kaffen, forteller spasjef Ragnhild Eilen Dragsjø.
– Vi har også flotte duo-rom hvor ektepar kan nyte en avslappende massasje sammen søndag etter bryllupet. Og mens hun får ansiktsbehandling og manikyr kan han slappe av med en av våre herrebehandlinger og kanskje litt fotpleie.
De formidler også kontakt med frisør, negledesigner og make-up artist om man ønsker det. De har dessuten egne åpningstider for barn, og tilbyr blant annet egne prins og prinsesse behandlinger for de minste. Og det er nok mange små brudepiker som vil sette stor pris på å være med mamma eller tante på spa. Spaet har også skjenkebevilling og er et populært sted for utdrikningslag.
– Særlig champagne ansiktsbehandling er et ettertraktet tilbud under utdrikningslag. Men man bør være ute i god tid med å bestille tid for utdrikningslag, da det gjerne blir raskt fullt. Velger man en annen dag en lørdag, for eksempel fredagskveld, er det ofte enklere å finne en ledig tid. Vi passer alltid på at det ikke er for mange utdrikningslag samtidig slik at man virkelig kan slappe av og nyte at man er på spa.

Article image

Romantisk weekend-pakke

Britannia Hotel tilbyr også en Romantisk Weekend pakke, enten du og din kjære trenger en romantisk pause i hverdagen eller du er på utkikk etter den perfekte bryllupsgaven til brudeparet som har «alt». Inkludert i pakken er oppgradering av hotellrommet til et De Luxe rom, blomster, musserende vin og et fristende fruktfat står klart på rommet og dere kan nyte en deilig tre retters middag.
Med tidlig innsjekk og sen utsjekk har man virkelig tid på seg til å nyte oppholdet, og mange benytter også anledningen til å bestille behandlinger eller massasje sammen i spaet.
– I dag er mange ganske voksne når de gifter seg og har allerede det meste de trenger, og gavekort på en romantisk weekend er en flott gave som de aller fleste vil sette pris på!

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Britannia Hotel