Hjem » Interiør & design »  Ditt drømmekjøkken

Ditt drømmekjøkken

På Skøyen sitter dagligleder Elisabeth Schwabe og resten av de ansatte ved Kjøkkenarkitektene. De kan faget sitt, og de kan hjelpe deg til å sette sammen ditt drømmekjøkken. 

For Kjøkkenarkitektene er det viktig å sette et personlig preg på kjøkkenet, og gjøre det unikt for kunden. 
– Alle har ulike behov og drømmer, og vi vet hvor viktig et kjøkken er. Rommet skal kunne brukes til matlaging, men det skal også være et rom man skal trives i, sammen eller alene. Det skal være et sted man er stolt over, sier Elisabeth, mens hun viser flere bilder av kjøkken hun har satt sammen. 
Bildene viser hvor flink hun er til å benytte seg av enkle detaljer, som gjør rommet spennende. Hun jobber mye med å sette sammen asymmetriske linjer, for å skape mer liv. 
– Da blir det et kjøkken, som ingen andre har, forklarer hun, og legger til at det er flere som også ønsker et helt klassisk kjøkken.

God oppfølging

Kjøkkenarkitektene gir en god veiledning fra start til slutt. 
– Kunden kommer med bilder av det kjøkkenet de har i dag, også setter vi oss sammen og prater om hvordan de ønsker at det nye kjøkkenet skal bli. Vi jobber videre med plantegninger og farge/materiale valg. Deretter har vi jevnlig dialog, frem til ferdigstilt produkt, forteller Elisabeth.
Hun viser videre et eksempel, hvor hun har tatt utgangspunkt i plantegningen og brukt denne til å tegne et fullstendig rom, med full innredning. Til og med den virkelige utsikten på utsiden av vinduene har hun fått med.
– Det er viktig at kunden skal få en god virkelighetsoppfatning, og ikke bare se det for seg i hodet sitt, men også få det visuelt, legger hun til. 
Elisabeth forteller at det er viktig for dem at de skaper noe helt nytt ut av det gamle rommet, slik at kunden får det de betaler for. – Det er ganske interessant å se før og etter bilder. Det er store forskjeller, sier den hun.

Leverandører

Kjøkkenarkitektene har tre ulike leverandører; Designa, Smedstorp og Hanstholm kjøkken. 
Vi snakker videre om Designa.
– Jeg liker Designa fordi de virkelig tilbyr «value for money». De har kjøkkenfronter som er kvalitetsmessig helt på høyden med de fleste andre leverandører, forklarer Elisabeth. 
Hun forklarer også at Designa tilbyr 30 forskjellige kjøkkenfronter – fra det nostalgiske til det tidløse. 
    Kjøkkenarkitektene hjelper også kunden med å sette sammen garderober og bad. Designa blir godt omtalt til disse løsningene også. 
– Skyvedørsgarderobene deres er veldig flotte, med noen fronter ingen andre leverandører tilbyr, sier Elisabeth.
    Hun nevner også at Smedstorp leverer den suverene Legraskuffen som veldig få andre kjøkkenleverandører gjør. Denne skuffen er helt sømløs og tåler mye mer vekt, enn hva de skuffene alle andre kjøkkenleverandører bruker. Elisabeth og Kjøkkenarkitektene er den eneste forhandleren i Norge for Smedstorp.

To etasjer

Vi sitter nå i underetasjen. Elisabeth forteller stolt at snart tar de over første etasjen også, hvor Designa skal utstilles ut. 
– Da får man en mer visuell og fysisk opplevelse av de ulike alternativene. Vi skal sette sammen noe unike og fine kombinasjoner, forteller hun.
Så nå venter vi i spenning og gleder vi oss veldig til å komme tilbake for å se resultatet.

Tekst: Cathrina Mathisen | Foto: Designa, Smedstorp & Hanstholm Kjøkken

Følg IN magasinet på Facebook