Hjem >  Diamanter, gull og store drømmer

Diamanter, gull og store drømmer

– Det største øyeblikket var da en fridde her på teppet foran disken, forteller Christine Gaudernack, daglig leder ved Mestergull på Sandvika storsenter. Og i slike øyeblikk betyr en ring mye mer enn bare et stykke gull.

Etter tjuefem år i samme lokale på Sandvika Storsenter kan Mestergull kalle seg en forretning med erfaring. De har veiledet mange kunder i årenes løp, alt fra konfirmant-bestemødre til nervøse friere. Og til sistnevnte har Mestergull et slående utvalg av ringer, ja alt du kan tenke deg av små og store, fargerike og enkle stener. Og kombinasjonen av gull og spente friere gjør arbeidsdagen helt spesiell.

Glitrende gull

I utstillingen er det et stort utvalg av smykker til alle anledninger og alle typer mennesker. Armbånd, ringer og anheng skinner i lyset fra spottene. Bak disken står Christine, som viser frem de populære frierringene. Et skinnende brett med diamanter i alle former og fasonger.
– Stilmessig ser vi klart en påvirkning fra USA. Mange ønsker seg flere stener nedover ringen, med firkantede og smaragdslepne diamanter. Flere ønsker å kunne vise den frem, de vil at den skal synes, forteller hun og viser til de store stenene.
– Men vi har selvfølgelig også et stort utvalg av det mer klassiske og stilrene. Det er fortsatt veldig populært.
Hun forteller at gult gull er på vei tilbake etter en periode med hvitt gull, og at mange også ønsker nette, tynne ringer med små stener.
– Og det skal de få, forsikrer Christine.

Å få drømmen oppfylt

– Kundene ser etter ringer som matcher drømmene de har, ofte har de søkt på nettet og på Instagram og funnet det de ønsker seg. Så kommer de med bilder av det de er på jakt etter, og da er det morsomt å kunne vise dem flere varianter av den typen, forteller hun.
Noen er også opptatt av å finne noe ikke alle andre har, og da har Christine spesiallagde ringer som ikke er i grunnkolleksjonen til Mestergull. Hun trekker frem Lykkeringene som eksempel på en serie som kan spesialtilpasses.
– Alle har sine egne ønsker og idéer om hvordan ringen skal se ut, og derfor har vi også et bredt utvalg i alle priskategorier. Skal du ha den på til hverdags eller bare innimellom, er du aktiv og sporty slik at den ikke skal være for prangende, vil du at den skal synes – alt dette spiller inn i valget av ring.

Kjærlighet + gull = sant

Noen ganger kommer kjærestepar til butikken og ser på ringer sammen, og så kommer den som skal fri tilbake og tar den endelige beslutningen. Men Christine forteller at hvis en av dem kommer alene, og det hele skal være en overraskelse, tilbyr hun hjelp slik at de kan finne det perfekte. Da bruker hun tid på å finne ut hvilket menneske som skal bære den. Og av alle kundene som kommer innom hviler det en ekstra spenning når en vordende frier kommer innom.
– Det hele er en koselig situasjon å være vitne til. Kundene er glade og gleder seg til det som skal skje, smiler hun.
Kundene kommer innom med et variert spekter av preferanser, og da er det godt at Christine kan tilby et bredt utvalg og god veiledning. Så, når valget er tatt og ringen er klar, er det bare en ting som gjenstår.
– Til slutt lærer vi dem trikset med å åpne boksen på riktig måte, slik at den bare popper opp! demonstrerer Christine.

Frieri foran disken

Når man jobber med sterke følelser er det klart historiene setter spor. Christine lyser opp når hun forteller om de spesielle øyeblikkene, og en historie gjorde spesielt inntrykk.
– Det var et kjærestepar som var innom her for et år tilbake. Hun hadde plukket ut ringen, den passet, hun var kjempeglad og sto og smilte. Plutselig tok han ringen, satte seg på kne på teppet og spurte: «vil du gifte deg med meg?», forteller en smilende Christine.
– Hun sa heldigvis ja, og vi sto bak disken og klappet. Vi er heldige og får ofte høre frierhistoriene når de kommer innom for å tilpasse ringen i etterkant av frieriet, og det synes vi er innmari koselig. Og heldigvis sier 99.9% ja!
Du finner kanskje ikke den store kjærligheten på Mestergull – men kanskje er det den perfekte ringen som er det siste som skal til for et klingende ja?

FAKTA: Mestergull Sandvika Storsenter

• Adresse: Sandvika Storsenter. Sandviksv. 176, 1337 Sandvika
• Nettside: www.mestergull.no
• Tlf: 67 54 08 45
• E-post: sandvika.storsenter@mestergull.no
• Åpningstider: Mandag-fredag 10-21 & lørdag 9-19
• Ta turen innom Mestergull på Sandvika Storsenter og få god hjelp fra kyndige medarbeidere, eller ta en liten titt og få noen gode gaveidèer. De utfører også reparasjoner, gravering og taksering.

Tekst & foto: Pauline Östgård
 

Følg IN magasinet på Facebook