Hjem » Oslo »  Det starter med godt undertøy

Det starter med godt undertøy

Det er snart tretti år siden Det lille under begynte å tilby sin bade– og undertøysekspertise til kvinner i Oslo. Kvalitetsundertøy går aldri av mote.

Fra starten sto innehaver Wenche Skjellnan i bresjen for sin første forretning. Hun har sett mange trender komme og gå. Med så lang fartstid i bransjen kan du med sikkerhet si at det er eksperthjelp å hente – noe de fleste trenger, også uten å vite det. Undertøy er ikke bare en BH fra salgsavdelingen på kjedebutikken. Fasong, modell, støtte og størrelse bommer mange på. 
– Det er annerledes med undertøy enn med klær. Det er mange hensyn å ta, og det er stor forskjell mellom en dårlig og en god BH, forteller Wenche. 
I butikken på Paleet får du eksperthjelp, et stort utvalg, og muligheten til å spesialbestille produkter, forteller Wenche. Forskjellen mellom før og nå er at nye kunder orienterer seg på forhånd, vet hva butikken har, og etter et Oslobesøk for uttesting blir de trofaste kunder. Da har de kundenes mål liggende inne, og kan bestille nytt undertøy pr mail, telefon eller Messenger. Dessuten sender de til hele landet.

Favoritten

Det handler om å finne den perfekte favoritten. Den man går tilbake til hver gang man trenger noe nytt, fordi man vet at den sitter som et skudd. Etter tretti år har Wenche lært seg hva stamkundene vil ha, og derfor har hun sikret seg et stort utvalg av gjengangerne. 
– Vi har omtrent 3 600 BHer liggende i butikken. Det er et solid utvalg av standard, men også av fashion, forteller hun. 
Wenche forsøker å ligge litt foran for å gi kundene det aller beste. Hun følger med på når nye og bedre passformer kommer ut på markedet og tar inn det nyeste. Hun bestiller også inn noen eksemplarer for uttesting, eller når favorittene kommer i nye farger. 
– Det er alltid stas for kundene når de finner sin favoritt i en ny farge. Dessuten blir nordmenn sprekere i fargevalget, og da handler det om å plukke ut sprekere produkter. Vi er også opptatt av at bruder får det de har behov for under sin flotte brudekjole. Vi kan blant annet tilby strapless, lavt ryggpanel på BH eller korselet, forteller hun.

Høstfarger

Kanskje betyr høsten oppgradering av garderoben. I så fall er en skikkelig god BH en god investering, som dessuten kan få et hvert plagg til å sitte bedre. Høstens farger består av blant annet oliven og dempede blåfarger. Sikre vinnere blant Wenches kunder. Nærmere jul slår hun et slag for rødtoner, som holder seg helt til Valentines. Da kommer det også noe mer rosa. 
– Utover dette har vi alltid det helt basic: off white, sort og hudfarget. Etterspørselen etter helt hvit har også økt, så i det siste har dette blitt en del av sortimentet, forteller Wenche. 
Høsten betyr altså drøss av nyheter, og her plukker hun og resten av gjengen på Det lille under ut det kundene vil ha. Hun prøver gjerne ut nye farger dersom kundene ønsker å oppgradere sine favoritter. Det lille under har også et godt utvalg av nattøy, i silke, viscose eller bomull, lekre strømper fra Falke og Wolford.

På bestilling

En stor del av jobben til Wenche går ut på å gi kundene det de spør etter. Mange av leverandørene har tredagersleveranse, og så fort de har fått inn produktet i butikken ringer de kunden. Da ligger dessuten bestillingen inne med både fasong og størrelse, så der er en enkel sak å bestille produktet igjen ved en senere anledning. 
– Vi er rådgivere, og kan tilpasse i prøverommene for å sørge for at kunden får noe som sitter perfekt. Jeg ser med en gang om en BH sitter riktig eller ikke, og hjelper gjerne kundene med å finne størrelse og fasong, forteller hun. 
Blant merkene kan nevnes Marie Jo, Louisa Bracq, Prima Donna, La Perla, Fantasie, Freya, Empreinte og Calvin Klein. Har du funnet din favoritt har dessuten flere av produsentene badetøy i samme fasong, så det er en smal sak å finne rett også her. Her har de også andre merker som Maryan Mehlhorn, Sunflair, Watercult og Roidal. Badetøy kan og må prøves, og da står Wenche og gjengen klar. 
– Det er derfor vi trenger fysiske butikker. Her kan du kjenne og prøve. Det blir en helt annen opplevelse enn å handle over nett. Man må ikke tro, man må prøve!

FAKTA: Det Lille Under

Adresse: Paleet, Karl Johans gt 37-41
Telefon: 22 41 62 25
Facebook: Det Lille Under
Instagram: @detlilleunder_paleet

Tekst & foto: Pauline Östgård

FØLG IN MAGASINET PÅ FACEBOOK