Hjem & fritid »  Det beste fra to verdener

Det beste fra to verdener

Det er ingen tvil om at den nye Golf GTE ble en hit hos mange. Hos Møller Bil Romerike har de opplevd stor etterspørsel etter den nye modellen og det var mange bestillinger allerede før lanseringen. 

Det er helt tydelig at den nye Golf GTE er like populær på Romerike som i resten av landet, og siden lanseringen var listene allerede fulltegnet. 
– Salget av Golf GTE er godt i gang og vi kunne ikke ha vært mer fornøyde med responsen. Bilen kombinerer det beste fra to verdener, så det er ikke rart at den nye modellen ble så godt mottatt, forteller salgskonsulent Øyvin Vegel, hos Møller Bil Romerike. 
I Hvamstubben på Skjetten finner du de lyse og moderne lokalene til Møller Bil Romerike og her kan du selv få oppleve den nye Golf GTE. De er en stor forhandler som fører både Volkswagen og Audi og de har et bredt utvalg av både nye og brukte bilder. I tillegg har de både verksted og delelager, samt en stor ombyggingsavdeling hvor de spesialinnreder biler til ulike formål.

Tredje medlemmet i GT-familien

Golf GTE er det tredje medlemmet i GT-familien, ved siden av Golf GTD og den velkjente Golf GTI. Men Golf GTE skiller seg likevel ut med særegne detaljer og et sportslig interiør. Utvendig har den full-LED hovedlys med blå pyntelist og GTE-emblem i grillen. I støtfangeren har den de samme elegante C-formede LED-kjørelysene som på e-Golf, og som er blitt selve signaturen på e-bilene fra Volkswagen. Golf GTE sitt standardutstyr skiller seg også ut med særegne 17» felger og adaptiv cruise-Control. 
– Utstyrslisten over ekstrautstyr er relativ omfattende og inneholder både panoramasoltak, skinninteriør og sist men ikke minst tilhengerfeste. Golf GTE kan trekke tilhenger på inntil 1500 kg, som er veldig bra for hybridbiler i denne størrelsen, forteller Vegel.
Golf GTE kombinerer det beste fra to verdener, med en sterk 1.4 liters bensinmotor med 150hk, i kombinasjon med en 102hk elektromotor. Dette gir en total systemeffekt på hele 204 hestekrefter. Bilen akselererer fra 0-100 km/t på 7,6 sekunder og har en rekkevidde på inntil 50 kilometer med kjøring på ren elektrisitet. 
Den nye Golfen kan kjøres i forskjellige moduser - for eksempel kan den som kjører bilen velge «e-mode» for ren elektrisk drift, men stiller man bryteren på «GTE» får man frem de mest sportslige sidene ved å hente ut maks fra begge motorene. Den store berøringsskjermen på instrumentpanelet har i tillegg til de vanlige funksjonene også informasjon relatert til den hybride drivlinjen som energiflyt, potensiell kjørelengde, statistikk over forbruk og mye mer. 

Mye bil for pengene

Prisen på Golf GTE er kr 328.700,- eks. frakt- og leveringsomkostninger. Siden Golf GTE er så å si fri for engangsavgift er prisen gunstig. I tillegg får man bilen med hele den elektriske drivlinjen med 54 hk ekstra og utstyr til en verdi av ca. kr 25.000 med på kjøpet. 
– Mange har hørt mye positivt om de nye ladbare hybridene som kan lades og kjøres rent elektrisk, samtidig som man slipper rekkeviddeangsten som mange forbinder med de rene elbilene. Det ble bestilt over 1000 biler allerede før Golf GTE var kommet til Norge, avslutter Vegel.

Tekst: Marthe Evensen | Foto: Volkswagen & Marthe Evensen

Følg IN magasinet på Facebook