Hjem >  Det beste for kropp og sjel

Det beste for kropp og sjel

Det er en nydelig forsommerdag og temperaturen tilsier at årets første strandtur er nært forestående. Før klærne kastes er det imidlertid lurt å gi kropp og ansikt en liten vårpuss. Målet er derfor Renates Dagspa, Kristiansands mest anerkjente hudpleiesalong.

Det finnes knapt den ting Renates Dagspa ikke kan tilby. Fra fot- og hudpleie, til heldags spaopphold og softkirurgi. 
For undertegnede, som tidvis føler alderen tynge, frister det særlig med sistnevnte. Kanskje er det på tide å gjøre noe med «sinnarynken» i pannen?
– Det er helt vanlig, forteller Cathrine Schjøtt, autorisert kosmetisk sykepleier og med 17 års erfaring på feltet.

Fra fillers til krem

Hun forteller at det er mye som har endret seg siden hun startet i bransjen. 
– I begynnelsen måtte jeg nesten skjule hva jeg drev med. Softkirurgi ble ansett som litt etisk umoralsk, og mange rynket på nesen over at det var noe slik jeg ville bruke sykepleierutdanningen min på. Den gang var også slike behandlinger gjerne forbundet med til dels store utgifter. Kundegruppen besto derfor stort sett av godt voksne kvinner med solid økonomi. I dag blir jeg oppsøkt av både kvinner og menn – i alle aldre. Prisene er på sin side halvert.
– Men hva er egentlig softkirurgi? 
– Kort sagt er det alt som finnes mellom skalpell og den daglige hudpleie. Botox, selvsagt, men også ulike fillers, peeling, laser og medisinske kremer, sier Cathrine. 
På Renates Dagspa kan man fylle ut linjer i pannen, fjerne sinnarynken, behandle mørke ringer under øynene, øke kinnvolumet, skape ansiktskonturer, få fyldigere lepper, ta brynløft, rehydrere hals og halslinjer – for å nevne noe.
Ved et lite klikk på hjemmesiden til Renates Dagspa får man en utførlig beskrivelse av de ulike behandlingene som finnes – og hva de koster. 
Det handler ikke om en total forvandling, men snarere om å gjøre det lille ekstra ut av det utseendet man har.
– Jeg elsker jobben min! Det må være verdens beste. Folk er bare fornøyde. Ekstra hyggelig er det å kunne være her hos Renate, som var – og er – en pionér i bransjen. Hun har alltid sett viktigheten i å oppdatere seg. Utviklingen går i rivende fart og både produkter og tilbud blir stadig bedre. Selv skal jeg snart på en messe i Monaco hvor det siste innen softkirurgi bli presentert. Er det noen nyheter så får jeg det med meg. Det har lyst til å gjøre for kundene mine, avslutter Cathrine.

Behandlinger som nytter

Når jeg nevner for Renate at hun blir omtalt som en pionér ler hun litt. 
– Jeg føler meg ikke helt sånn selv, sier hun. 
– Men apropos det, så har jeg en nyhet på gang, som omhandler behandling av øyelokk uten kniv, legger hun hemmelighetsfullt til. 
Det hersker i alle fall liten tvil om at Renate var en pionér innen Long-Time-Liner/make up tatovering, som hun introduserte sørlendingene for allerede i 1996. 
Da var folk skeptiske; i dag har hun fulle lister. 
– Resultatet blir naturlig, man sparer tid om morgenen og kan bade uten tanke på at for eksempel brynenes form plutselig skal forsvinne. Perfekt nå som det nærmer seg sommeren, sier hun. 
Definitivt noe å vurdere, tenker jeg. 
Apropos sommer. Og bikinisesong. Finnes det noe virkelig bra middel mot cellulitt?
Så klart det gjør? 
I kampen mot appelsinhuden kan Renates Dagspa tilby behandling med maskinen Eximia HR77 Ved hjelp av fettsmelting med laser, lymfedrenasje og bindevevsmassasje reduseres både cellulitter og kroppsmål. Som regel ser man resultater etter bare én gang.
Det finnes selvsagt også andre ting man kan gjøre for å gi kroppen en boost før sommeren. En god peeling, fjerning av hår og ulike hudpleiebehandlinger – gjerne etterfulgt av et selvbruningsprodukt. Enten via spray, som Renates Dagspa har egne avlukker for, eller med en lotion. 
Selv er jeg minst like opptatt av føttene mine. De trenger virkelig en grundig behandling før jeg kan stikke tærne i et par sandaler. 
Det kan selvfølgelig også fikses hos Renates Dagspa. 
Med totalt 23 dyktige terapeuter fordelt på Renates avd på Sandens, og Renates dagspa, kan Renate tilby behandlinger innen nær sagt hvert eneste felt. Ikke bare for å bekjempe reelle problemer, men også i form av litt personlig luksus og pleie. Unn deg selv et eksklusivt lite friminutt fra hverdagen, hvor alt handler om deg og ditt velvære.
Det skal jeg!

Tekst: Siri Gerrard | Foto: Renates Dagspa

Følg IN magasinet på Facebook