Hjem >  Designperle i nye lokaler

Designperle i nye lokaler

Vakkert er en butikk som mange interiør- og design-nerder i Stavanger setter svært stor pris på. Nå som vi har blitt bortskjemt med å ha så mye vakkert til hjemmet samlet på ett og samme sted, var det vel bare på tide at butikken fikk seg større og mer sentrale lokaler. 

– Jeg ønsker å utfordre folk til å tre ut av den trygge, velkjente sfæren av interiørdesign, sier innehaver Evely Oras mens vi beveger oss mellom massive betongmøbler, fargerike pledd og skjøre, pastellfargede vaser. 
Vakkert har flyttet fra sine gamle lokaler bak Sølvberget til Hospitalgata, rett ved siden av Ostehuset. Her nyter de en mer sentral plassering, og ikke minst mye større plass!
– Jeg føler at varene kommer mer til rette her inne, og vi får plass til større og flottere utstillinger, sier Evely.

Skap et unikt hjem

Inne i butikken Vakkert lever grove, industrielle materialer som betong og jern i skjønn harmoni med Tom Dixons messinglamper og Missonis fargesprakende mønstre. Det er et eldorado av Nordeuropeisk design, og Evely snakker med engasjement om det å tørre å velge annerledes til hjemmet. 
– Jeg tar inn et bredere utvalg av modeller fra de kjente leverandørene, ikke bare signaturmodellene, derfor finner man produkter her som man ikke finner overalt ellers, forteller hun.
Med så mange spennende produkter er det mange av hennes kunder som blir stående fast og ikke vet hva som skal få bli med dem hjem. Da er det bra at de ansatte hos Vakkert er der for å hjelpe deres kunder til å bli mer bevisst på deres egen stil. 
– Det er lett å ende opp med et hjem som ligner hele venninnegjengen sitt hvis man kun skal følge trendene som bloggerne viser fram. Man må tørre å lytte til magefølelsen for å skape et personlig hjem. Et godt tips er å blande rimelige produkter med de mer kjente navnene, tipser Evely.

Perfekt kombinasjon

Evely er hele tide på jakt etter nye produkter og ideer. I den nye butikken finner man også en egen velværeavdeling, med kvalitetsprodukter som L:A Bruket for å gi touchen av hverdagsluksusen mange av oss setter pris på.
Mange av merkene fra «gamle» Vakkert har overlevd flyttingen, som Tom Dixon, Missoni og Jonathan Adler. I tillegg er det mye nytt som vil glede både gamle og nye kunder. Butikken kan også skilte med et stort utvalg innen belysning og hjemmetekstiler. 
– Det å kombinere svært ulike materialer slår aldri feil, tipser Evely. 
– Tre og andre naturmaterialer passer veldig godt til fargerike tekstiler. Et betongbord fra Muubs sammen med en pute fra Missoni Home er lekkert sammen. Kombinasjon er alt!

Dele med kundene

Evely er svært fornøyd med butikkens nye plassering, og føler at de når ut til enda flere nå når de har blitt mer synlige i byen. Hun håper at deres høye trivselsfaktor smitter over på kundene, og ønsker også å skape engasjement ved å arrangere kundekvelder.
– Vi som jobber her sitter på mye kunnskap om interiør, i tillegg har vi et nettverk av spesialister. Dette ønsker vi å dele med våre kunder i form av temakvelder, kampanjer og lignende, forteller hun. 
– Målet vårt er at ingen skal gå tomhendt ut fra Vakkert, men at alle finner det de er ute etter – om det skulle være en ny skatt til hjemmet eller en håndfull inspirasjon.

Tekst & foto: Lina Grotmol

Følg IN magasinet på Facebook