Hjem >  Designers Remix – en dansk suksesshistorie

Designers Remix – en dansk suksesshistorie

I løpet av få år har det danske merket Designers Remix klatret helt til topps på den skandinaviske motehimmelen. Høyst fortjent, spør du meg. Designers Remix skuffer nemlig aldri!

Bak suksessen står Charlotte Eskildsen. Hun ble født i 1975, og i 1999 var hun ferdig utdannet fashiondesigner. Hun jobbet først ved IC Companys, men i 2002 – samme år som hun giftet seg – grunnla Charlotte Designers Remix sammen med ektemannen Niels. Charlotte representerte den kreative biten, mens Niels tok seg av de administrative oppgavene. Siden da har duoen hatt en formidabel fremgang. Designers Remix er nå et internasjonalt anerkjent merke, representert i butikker over hele Europa, Asia, Midtøsten og Australia.

Design, modernisme og funksjonalitet

Som kreativ leder for Designers Remix har Charlotte Eskildsen hatt en sterk signatur. I motsetning til flere andre designere har Charlotte hatt en nærmest arkitektonisk tilnærming til klesdesign. Dette omfatter så vel kunstneriske ideer og tegninger i 3D, som tilskjæring, fitting og søm. Alle Charlottes kolleksjoner er inspirert av hennes danske arv; danske designikoner, organisk modernisme og funksjonalitet. Visjonen hennes er å lage en Avantgarde vinkling på moderne klassikere – som smokingen eller «den lille svarte».
    Et ellers kresent skandinavisk motepublikum måtte raskt innrømme at Designers Remix representerte noe de – uten helt å vite det – åpenbart hadde savnet. De enkle, men likevel raffinerte plaggene var ikke bare tidløse. De hadde også noe av den unike touchen som kjennetegner noe unikt og annerledes. Allerede i 2004 ble Charlotte Eskildsen valgt til årets «Rising Star» av det danske businessmagasinet Berlingske. I 2007 ble hun tildelt «Guldknappen» av motebladet «Alt for Damerne». Under utdelingen av den første Danske Designprisen var hun en av de nominerte. I 2012 vant hun den. Ett år senere mottok hun og Designers Remix Elle Style Award.

Særegne visninger

Helt siden starten har Charlotte Eskildsen vært opptatt av å presentere kolleksjonene sine i en videre setting. Ved betydningsfulle motemesser som Copenhagen Fashion Week er hun alltid representert. På utradisjonelt vis, riktignok. Designers Remix er kjent for å holde sine show på spennende locations.
– Det gjør vi alltid – og aldri på samme sted. Vi får nye erfaringer og det blir nesten som en eksamen hver gang. Slike show er krevende og betyr ekstra arbeid for alle involverte, men samtidig gir det god energi. Det skjer alltid noe ekstra kreativt rundt visninger og moteukene. Selv er jeg med til siste slutt, og under showet er jeg alltid backstage for å sørge for at alt ser ut som det skal før jentene spaserer ut på catwalken, forteller Charlotte i et intervju med Dansk Forum.
    Visningen av årets vår- og sommerkolleksjon fant sted i de undersjøiske tunellene i Københavns akvarium «Den blå planet». Valget var på ingen måte tilfeldig. Flere av klærne er inspirert av Luc Bessons 80-talls klassiker Le Grand Blue. Havet er på finurlig vis representert i store deler av kolleksjonen; i form av en klar grønn farge, sorte skinnplagg med doble glidelåser (som i dykkerdrakter), skulpturerte silhuetter og mønstre, samt metalliske toner i grått, hvitt og blått. For avantgarde, tenker du kanskje?
Overhode ikke! Dette er Designers Remix på sitt beste.

Fantastisk sommerkolleksjon

Hos SO på Magasinblaa er Designers Remix’ siste kolleksjon allerede på plass i hyllene, og etterspørselen har ikke latt vente på seg. Designers Remix har en stor fanskare – og den øker stadig. Undertegnede har særlig lagt sin elsk på årets kjoler. Jeg vil ha alle! Fra de mer hverdagslige variantene i myk jersey til florlette silkegevanter i grønt eller blått. Lengdene varierer – fra fotside kreasjoner til lårkorte cocktailkjole. De er like fine alle sammen.
    Egentlig blir det feil å fremheve bare enkelte plagg. Designers Remix utgjør en perfekt helhet – fra røffe ytterplagg og deilig strikk til snertne bukser og søte topper. Enkelte av klærne kan se tilsynelatende enkle ut, men prøv dem på om du vil raskt erfare at Designers Remix er noe utenom det vanlige. Disse plaggene former seg etter kroppen på en vidunderlig måte. Passformen er ganske enkelt utsøkt. Kvaliteten er i tillegg av en annen verden. Designer Remix varer – i år etter år.
– Vi er oppriktig stolte over å kunne tilby Designers Remix til kundene våre, forteller Marianne Øvergaard hos SO. Merket er definitivt noe av det beste Skandinavia har å by på akkurat nå.

Tekst: Siri Gerrard | Foto: Designers Remix

Følg IN magasinet på Facebook