Hjem » Interiør & design »  Design for enhver smak

Design for enhver smak

Ventetiden er over, og byen kan for første gang glede seg over egen interiørbutikk, fylt opp med kjente designprodukter. Hva mer kan man ønske seg til jul?

Stilfulle og tidløse stakene fra By Lasson passer seg under juletreet

Vi er i den gamle videobutikken i Fredrikstad sentrum. Rommet har blitt totalt renovert. De originale veggene har blitt revet frem og den gamle vedovnen har blitt synlig igjen. Man kommer inn i et varmt og stort rom, med en harmoni og ro i veggene. En svalende lukt brer seg i rommet fra det store duftelyset. Det er ikke noe skarp belysning som blender deg, kun lys fra designlamper som står på gulvet, henger i taket eller på veggen. Noen lamper står på hyllene. Enkle, men allikevel så synlige. Bak en glassvegg sitter det noen damer, dyktige damer, som kan design og arkitektur. Eieren, Elisabeth Gran Andersson og hennes team, står bak Gran Domino Designbutikk og Studio Gran Interiørarkitekter

Gran Domino design har totalt renovert den gamle videobutikken. Nå møter du veggene fra oldtiden og får varme fra den eldre vedoven som har blitt revet fram.

Skaper drømmerommet

Ønsker du hjelp til å skape drømmerommet, eller trenger du noen råd og tips? Interiørarkitektene hjelper deg. Deres egenskaper er å skape rom med en harmoni, basert på personlighet og opplevelser. De utarbeider også interiør for hoteller, restauranter, spa og butikker. De henter inspirasjon fra reiser, bøker, mennesker og naturen. Butikken deres gjenspeiler dette – det er så mye mer enn en butikk med kun interiør. Det ligger noe i veggene, det er dybde.

En vinterlig styling av den kjente Lasson serien. Like fin på hytta, som i et urbant hjem.

Første designbutikken

Gran Domino Design ligger i Storgaten, og er med sine fire ansatte, den første designbutikken i byen. Her finner du de anerkjente bokstavkoppene fra Arne Jacobsen, Missoni Home serien, de enkle og stilfulle HAY produktene, tepper fra Kasthall, samt en rekke andre designmerker – faktisk kan de skryte på seg hele 30 leverandører. Noe for enhver smak. Det er noe med design, det skiller seg ut, og det setter et preg i hjemmet. Dette vet jentene bak Gran Domino, og butikkens innhold endres derfor etter inspirasjon og sesong. 
– Vår visjon er å tilby gode produkter som passer kundens ønske, sier Elisabeth. – Møblene som selges, står også kjente designere bak. Disse har minimalistiske preg, med god comfort og rene linjer.
    Dagbladet har kåret Gran Domino til en av Norges 10 beste interiørbutikker.

Perfekte julegaven: Lysestake, knagg og fat fra HAY serien, i sesongens farger

Julegavetips

Her er det mange ting som passer under juletreet. Hvis det er noe som skal trekkes frem, må det være produktene fra HAY. 
– Dette er tidløs og enkel interiør. Det faller i smak hos de fleste. Alle hjem kler et produkt eller flere fra HAY. Det sklir inn og tilpasser seg rommet, uansett stil. Det er heller ikke så dyrt. De mest populære er trehånden, putene med knappen i midten, knaggene, den enkle lysestaken og marmorfatet, sier Elisabeth. 
    Hun fortsetter bort til bordet ved inngangen. 
– Lystakene fra By Lassen preges av design som er blitt hentet fra tilbake i tid. Dette er et helårsprodukt, som kan være som de er, eller styles opp og ned. De er like fine på hytta, på spisebordet eller som en adventsstake. De er originale. Man treffer de fleste, ved å gi bort en av disse. 
    Fredrikstad kan være glad for at ventetiden er over, for dette er noe enhver by burde ønske seg. Et sted fylt med kunnskap, design og harmoni. Interiør som skiller seg ut, på en enkel og original måte. Trenger man veiledning til å skape sitt eget eller firmaet sitt drømmerom, står Elisabeth og resten av teamet klare for å hjelpe deg.

Tekst & foto: Cathrina Mathisen

Følg IN magasinet på Facebook