Hjem » Mat & drikke »  Den store norske epledagen

Den store norske epledagen

Norske epler er noe eget og trenger å bli løftet frem i lyset. Derfor innførte Opplysningskontoret for frukt og grønt Den Norske Epledagen i 1990.

Dagen har vært feiret den 17. oktober gjennom mange år, men nå fremskyndes den til siste tirsdag i september, for bedre å treffe toppen av den norske eplehøsten. I inneværende år faller dagen på tirsdag 26. september 2017. Eplet er den nest mest populære frukten i Norge, etter banan. Hver nordmann satte til livs 10,5 kg. epler i 2016. Totalt ble det omsatt 55 128 tonn epler i 2016 og 14 % av dette var norsk vare, og det jobbes for å øke denne andelen.

Vi oppfordrer til å markere dagen ved å dele gode tips og oppskrifter på deilige epleretter. Epler kan brukes til neste alt. Det er perfekt som et lite mellommåltid. Det smaker nydelig i søt bakst og desserter i kombinasjon med kanel og det er supert å kombinere med salte matvarer.

Se frukt.no for ideer.

Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt - frukt.no
 

Følg IN magasinet på Facebook