Hjem » Oslo »  Den originale benkeventilatoren fra BORA

Den originale benkeventilatoren fra BORA

De fleste som har pusset opp kjøkkenet har på et eller annet tidspunkt irritert seg over de store og stygge kjøkkenhettene. Og de siste årene har stadig flere fått øynene opp for de mange fordelene ved benkeventilasjon. Dette har ført til at mange leverandører nå tilbyr benkeventilatorer. Men skal du først investere i en lønner det seg absolutt å gå for originalen og ikke etterligningene. Den originale benkeventilatoren er nemlig utviklet av BORA og har over 10 års forsprang på konkurrentene!

Vi tilbringer stadig mer tid på kjøkkenet. De siste årene har kjøkkenet utviklet seg mer og mer i retning av et allrom, gjerne med en åpen løsning mot stuen. Med benkeventilasjon fra BORA slipper du en stor kjøkkenhette som bråker og tar opp plass, samtidig som den mye mer effektivt fjerner damp og fettpartikler.
– Det er en tydelig trend at kjøkkenet har blitt et oppholdsrom for hele familien og hvor man gjerne lager mat sammen med gjestene. Matlagingen har blitt en del av selve måltidet, akkurat som grilling om sommeren. Mange ønsker seg derfor et mer åpent kjøkken uten overskap eller store kjøkkenhetter. Det er heller ikke behagelig å oppholde seg i et rom hvor fettpartiklene har blitt dratt rundt i rommet. Med en benkeventilator fra BORA blir disse effektivt dratt rett ned i filteret, forteller markedssjef Anne Hamar og daglig leder Eva Hannisdahl hos Engebretsen. 
Det er Engebretsen som har agenturet for BORA i Skandinavia. Selv om Engebretsen kun selger til forhandlere så er alle hjertelig velkommen innom deres lekre showrom i Drammensveien på Skøyen for en demonstrasjon av benkeventilasjon fra BORA.

Slipper store kjøkkenhetter

Med en benkeventilator har du større frihet i planleggingen av kjøkkenet siden du ikke lenger trenger å ta hensyn til at du må ha plass til en kjøkkenhette over komfyren. 
– Med benkeventilator fra BORA er det slutt på å stå i en krok for å lage mat. Siden avtrekk og rør er gjemt bak og under skroget kan man faktisk ha koketoppen hvor som helst uten den store kjøkkenhetten som tar mye plass og hindrer utsyn. Dermed kan du ha komfyren på kjøkkenøya eller foran et vindu. Og siden du slipper å få all osen i hodehøyde kan du pynte deg før du lager mat uten at hår eller ansikt lukter mat resten av kvelden. Benkeventilatorene tar vekk os og fett der det oppstår istedenfor en meter opp i luften. Dette gir både renere miljø og mindre lukt i huset. Et hjem hvor det har blitt lagd mat med BORA lukter ikke mat, sier Anne med et smil.
BORA feiret sitt tiårs jubileum i fjor og blir i dag eksportert til 58 land. Ti år høres kanskje ikke så mye ut, men når man får vite at de har vært på markedet helt alene i flesteparten av disse årene så skjønner man at det utgjør en stor forskjell. Det vil med andre ord si at de har hele ti års forsprang på konkurrentene. Og det er utrolig mye forskning og teknologi som ligger bak for å optimalisere effektiviteten. BORA har over 60 patenter i sine fire modeller. De lager heller ingen andre hvitevarer, det er nettopp benkeventilasjon de er spesialister på.

Fra latterliggjort til kopiert

Historien startet med en tysk møbelsnekker, Willi Bruckbauer. Han var en ettertraktet snekker og kjøkkendesigner, men irriterte seg over de store og stygge kjøkkenhettene som i tillegg til å være lite effektive også ødela både design og romfølelse. Derfor utviklet han en ny type benkeventilator. Det var ingen som hadde tro på ideen hans for 10 år siden. De fleste bare lo av ideen hans. Dermed endte han opp med å finansiere satsingen selv. Fra å bli latterliggjort i starten blir han nå kopiert av flere hvitevareprodusenter. Men selv om det nå har kommet mange kopier på markedet så er det BORA som er originalen. BORA har nedlagt utrolig store ressurser i utviklingen og er dessuten aldri villig til å inngå kompromisser verken når det gjelder kvalitet eller miljøhensyn. Benkeventilatorene fra BORA er optimalisert for denne typen avtrekk. Selv om BORA 
startet i det små, selges de nå over store deler av verden, og har stor suksess her i Norge.
Benkeventilasjon fra BORA er veldig stille-
gående og har lavere desibel enn tradisjonelle kjøkkenhetter som man i tillegg har i ørehøyde. De er lette å rengjøre og kan enkelt tas fra hverandre og puttes i oppvaskmaskinen. BORA er også den eneste leverandøren som lager fettfilteret i rent, rustfritt stål og dermed kan man forvente at fettfilteret har like lang levetid som resten av ventilatoren. Tar du turen innom show-rommet på Skøyen demonstrerer de gjerne de mange fordelene ved benkeventilasjon fra BORA! Hver torsdag er det Live Cooking på BORA Showroom mellom kl 12 og 14.

FAKTA: Engebretsen AS – BORA Norge

• Den originale benkeventilator www.engebretsen.no
• Showroom Skøyen Oslo: Drammensveien 127 
• Forhandlere over hele Norge
• Telefon 22 47 75 90
• Mail post@engebretsen.no
• Facebook: @BoraNorge
• Instagram: @bora_scandinavia

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Mona Gullstein & Engebretsen