Hjem » Sandnes »  Deltar i viktige begivenheter

Deltar i viktige begivenheter

I mer enn 100 år har familien Hansen drevet gullsmedbutikk i Stavanger og flere av smykkene er designet og fremstilt på eget verksted.

Astrid Hansen er fjerde generasjon som tok over familiebedriften i 1999. Det var oldefaren hennes som bygget bygningen gullsmeden Bernhard Hansen fremdeles befinner seg i. De fleste av varene er fra Tyskland og Danmark, men Astrid har også sin egen diamant-kolleksjon. Noen ganger velger hun å bruke steiner i brune toner, eller blå toner på matte smykker. Men for det meste lager hun smykker med diamanter i den hvite fargen Top Wesselton.
– Jeg tar utgangspunkt i diamanten og prøver å tenke hva som kunne passet fint til den. Jeg tar også mye inspirasjon fra messene jeg besøker, sier Astrid.
    Ikke alle gullsmeder har mulighet til å lage egne produkter. Hver uke lager Astrid noe nytt i verkstedet sitt. I tillegg til at hun både reparerer og graverer.
– Det at vi har et verksted gjør at vi kan ta ting underveis og vi slipper å måtte tenke tre måneder frem i tid, sier Astrid.

Håndplukkede varer

Det som er spesielt med Bernhard Hansen er at de ikke er tilknyttet en kjede og alle varene håndplukker Astrid selv.
    Steinene kjøper hun separat fra diamanthandlere. Kunden får da mulighet til å påvirke designet på ringen og sjansen for at noen har en liknende ring er minimal.
– Da har vi større frihet til å kunne tilby en god pris og vi vet hvordan kvaliteten er. Vi får også steinene sertifisert fra leverandørene og det synes jeg er en trygghet i dag, sier Astrid.

Tydelig utvikling

Siden familien startet har de sett en stor utvikling innen smykker. Den senere tiden har det blitt populært med armbånd seende ut en ryggrad og anatomisk hjertesmykke. I tillegg til å kjøpe diamant forlovelsesring i stedet for å fri med en giftering. 
– Vi har mange faste kunder som vi har blitt godt kjent med og vi får følge dem gjennom store begivenheter i livet, sier Astrid.

FAKTA: Gullsmed Bernhard Hansen

• Drevet gullsmed i Stavanger siden 1906.
• Lager egne produkter i butikken sitt verksted og fører kjente merkevarer av høy kvalitet.
• Har smykker i alle fasonger, farger og prisklasser.

Tekst: Terese Torgersen | Foto: Terese Torgersen og Privat

Følg IN magasinet på Facebook