Hjem » Trondheim »  Dekker de fleste bilbehov

Dekker de fleste bilbehov

Volkswagen fyller hele modellspekteret med årets bilnyheter.

En ny elbilversjon, en splitter ny premiummodell og en større familie-SUV er noe av det som kommer fra den tyske bilprodusenten i løpet av 2017. Først ute er Norges mest solgte bil, Volkswagen Golf, som har fått et oppdatert og mer moderne utseende med LED-lys og nye støtfangere både foran og bak. Bilen kommer med en rekke nye assistansesystemer, og de fleste utstyrsversjonene har betydelig mer standardutstyr enn utgående modell.

Populær e-Golf

Hos Volkswagen-forhandler Møller Bil i Trondheim er det knyttet særlig store forventninger til den nye e-Golfen som lanseres i Norge i april. Bilen kommer med 60 prosent større batterikapasitet og 50 prosent lengre rekkevidde enn forgjengeren, og er den første faceliften på elbilen etter at den kom på markedet i 2015. Markedssjef Jarl Mortensen sier de har solgt ekstremt mye av e-Golfen til nå, og spår fortsatt bra salg når nyutgaven lanseres.
– Det har vært mye snakk om elektrisk Golf med større rekkevidde. I 2015 solgte vi cirka 600 biler, og i fjor solgte vi cirka 500 biler. Vi skal selge 1300 Volkswagen i år, og man skal ikke se bort fra at 40 prosent av disse kommer til å være elbil. Så det kan fort bli en 500 e-Golfer, sier han. 
I løpet av de to første månedene i år har forhandleren solgt flere biler generelt enn noensinne, og biler med ikke-fossilt brennstoff står for halvparten av salget. 
– I fjor sommer og utover høsten så vi at ladbare hybrider tok igjen elbilsalget. Men nå har det jevnet seg litt ut, sier Mortensen. Nye e-Golf ble tilgjengelig for bestilling på det norske markedet før nyttår, og det er nå åpnet for salg for alle Golf-modellene, inkludert GTE, stasjonsvogn og Alltrack.

Splitter ny toppmodell

En annen nyhet er den splitter nye Volkswagen Arteon, som ble vist frem under bilmessen i Geneve i mars, og som lanseres til sommeren. Dette er en helt ny modell som skal posisjonere seg over dagens Passat, og som ifølge Volkswagen kombinerer designelementer fra klassiske sportsbiler med elegansen og plassen til en fastback. Bilen er en firedørs sedan, den har rammeløse vinduer, noe som er et typisk element ved Gran Turismo-biler, og den har en stor bakluke og større plass enn en tradisjonell sedan.
– Den er stor nok til å være en familiebil, selv om den ikke er den typiske familiebilen. Den kan være noe for de godt voksne kjøperne, der barna har flyttet ut av redet. Og så er det en bil for den som er interessert i bil. Den ser jo rålekker ut, sier Mortensen, som kan opplyse at bilen prismessig ikke vil ligge mye høyere enn dagens Passat Alltrack.
– Vi er jo litt spent i og med at det er en helt ny modell, og vi ikke har hatt lignende tidligere. Nå er ikke dette segmentet så stort, men det er jo ofte slik at nyhetens interesse er stor, sier Mortensen om forventningene til den nye modellen.

SUV-nyheter

Også i SUV-segmentet kommer det flere nyheter fra tyskerne. Etter sommeren kommer den store familie-SUVen Tiguan Allspace, som fyller gapet mellom den kompakte Tiguan og den luksuriøse Touareg. Allspace er 21 centimeter lengre enn dagens Tiguan, og leveres med syv seter som standard i Norge. Den har stor innvendig plass og et stort bagasjerom.
– Dette gjør at vi fyller enda et segment, og det har vært mye forhåndsinteresse rundt denne, forteller Mortensen. 
I den andre enden av SUV-skalaen kommer T-ROC, som beskrives som en mindre crossover i samme segment som Audi Q2 og Mazda CX-3. 
– Den vil ha en innvendig størrelse som en Golf, men den vil være litt høyere og den har firehjulstrekk. Vi har ikke hatt noen SUV i dette segmentet, så denne gir oss et nytt segment å konkurrere i, sier Mortensen.

Følger kundene

Han mener det er viktig å kunne tilby biler som dekker et hvert behov, og sier de har mange kunder som holder seg kun til den ene forhandleren gjennom hele livet. 
– Noen starter med en e-up! eller en Polo. Så går man kanskje over på en Passat stasjonsvogn, og når man når livets høyde er det mange som beholder stasjonsvogna lenge. Så går man kanskje over på en Arteon. De eldste kundene våre startet jo med bobla i sin tid, og vi ser ofte at dersom familien har hatt Volkswagen, så kommer også den yngre generasjonen inn, forteller Mortensen. 
Han tror vi vil få se enda flere nisjesegmenter i bilmarkedet i årene som kommer.
– Nå får vi tre modeller i segmenter som vi ikke har i dag. Vi utvider modellspekteret, noe som kommer til å skje mer og mer. Jeg tror vi kommer til å se en veldig dreining mot flere elbilvarianter, og vi har bare sett starten til nå, sier han.

Tekst: Renate Brødreskift | Foto: Renate Brødreskift & Volkswagen
 

Følg IN magasinet på Facebook