Hjem » Oslo »  De mest erfarne ansiktskirurgene i Norge

De mest erfarne ansiktskirurgene i Norge

Det er ikke alltid like lett å orientere seg i jungelen av klinikker som tilbyr ulike former for kosmetisk kirurgi og vite hvor man bør gå. Men det er ingen i Norge som kan skilte med mer erfaring enn dr. Jarl Bunæs og dr. Robby Roarsen i Sandvika. De to driver nå den gamle Klinikk Bunæs videre under navnet Bærum Plastikkirurgi - Roarsen & Bunæs etter at samarbeidet med Volvat ble avsluttet tidligere i år. Og vurderer du ansiktskirurgi er det vel verdt å ta turen innom klinikken for en uforpliktende konsultasjon! 

Det er ingen her til lands som kan slå den samlede erfaringen til de to kirurgene dr. Jarl Bunæs og dr. Robby Roarsen innenfor ansiktskirurgi. De to driver nå den gamle Klinikk Bunæs videre under navnet Bærum Plastikkirurgi i de samme lokalene i Løkkeåsveien i Sandvika. - Det er mer eller mindre gamle Klinikk Bunæs som fortsetter i en litt annen form og de fleste ansatte er med videre, forteller dr. Bunæs. Han var med på å starte landets første spesialklinikk for funksjonell og kosmetisk ansiktskirurgi, Klinikk Granfors, på Lysaker i 1986. - Etter hvert startet min kone og jeg Klinikk Bunæs og fikk bygget disse lokalene. Vi flyttet inn i 1998 og har vært her siden. For seks år siden solgte jeg klinikken til Volvat og fortsatte som konsulent for de frem til 1. januar i år da dr. Roarsen og jeg startet for oss selv. 
De to partnerne i Bærum Plastikkirurgi har begge bakgrunn som spesialister innen øre-nese-hals og har til sammen operert over 20 000 neser. Noe som selvfølgelig gir en ekstra trygghet for pasientene. - Jarl Bunæs er en av de som har bygget opp ansiktskirurgi i Norge siden begynnelsen av 80-tallet og har en erfaring veldig få kan matche, sier dr. Roarsen. Selv er en han en av bare to kirurger i Norge som er internasjonalt sertifisert ansiktskirurg med tittelen Board Certified Plastic Surgeon. Det er en omfattende sertifiseringsprosess etter den amerikanske standarden og viser at man er en del av den seriøse delen av bransjen.

En kunstart

Klinikken i Sandvika er moderne og innbydende med en hjemmekoselig atmosfære. Her kan man virkelig senke skuldrene og slappe av, vel vitende om at man er i de aller beste hender. - Det er viktig for oss at pasientene føler seg trygge. Tre i staben har vært med meg helt fra starten og har nå jobbet hos meg i 30 år, noe også pasientene setter pris på. Vårt mål er at det skal føles trygt og godt å komme hit, med en behagelig atmosfære. Kunsten på veggene gjenspeiler det vi driver med, som også er en kunstart. Det å forme et ansikt er både kunstnerisk og teknisk krevende, sier dr. Bunæs. 

Naturlige resultater

Når man får utført en kosmetisk operasjon er det ikke nødvendigvis et mål at alle skal se hva man har gjort. Tvert imot ønsker de aller fleste et naturlig resultat, noe de to kirurgene ved Bærum Plastikkirurgi er kjente for å oppnå. Klinikken tilbyr et komplett tilbud innen kosmetiske behandlinger og plastisk kirurgi, inklusiv laserbehandlinger. I tillegg tilbyr de også figurforming med blant annet bryst-, mage- og rumpeplastikk og det er den erfarne dr. Barbara Dahl som er ansvarlig for figurformingen ved klinikken.
Selv om det er en gammel klinikk benytter de hele tiden det aller siste innen teknologi og teknikker.
- Det siste vi har begynt med i tillegg til Macs lift er nanofett. Dette er en ny form for fettransplantasjon der fettcellene ødelegges og injiseres i form av en suspansjon inn i selve huden. Dette øker stamcellevirksomheten og forbedrer hudens kvalitet. Forandringene blir synlig først etter fire til seks måneder. Til fettsuging bruker vi nå også en ny laser som løser opp fettcellene slik at de blir enklere å suge ut. Fordelene er at det blir lettere både for lege og pasient, og at man blir mindre blå etterpå.

Ny type ansiktsløft

De to kirurgene utfører også en ny type ansiktsløft, kalt Macs lift. - Etter som vi blir eldre så faller ansiktet loddrett nedover og denne liften heiser loddrett opp. En annen viktig fordel med denne liften er at arret ikke ligger bak øret slik at man fremdeles kan gå med håret oppsatt uten å være redd for at arret skal synes. Dermed får man et kortere arr kombinert med et enda bedre resultat. Mange pasienter velger også å få utført øyelokksplastikk eller fettransplantasjon i kombinasjon med ansiktsløft. Og ved siden av neseoperasjoner er nok øyelokksplastikk ett av de inngrepene vi utfører mest. Tyngdekraften og musklene gjør at huden rundt brynene faller ned og man ser trett og sliten ut. Dette kan enkelt korrigeres med øyelokksplastikk og man ser yngre og mer våken ut etter et slikt inngrep.
Begge kirurgene ved Bærum Plastikkirurgi er opptatt av å utvikle faget videre. Og deres kombinasjon av kirurgi og hudforbedrende behandling med kremprogrammer fra Obagi har gjort de til ettertraktede foredragsholdere rundt om i Europa. 
Vurderer du kosmetisk kirurgi er du velkommen innom Bærum Plastikkirurgi for en uforpliktende konsultasjon. Du finner også mer informasjon om de ulike inngrepene på deres hjemmeside www.baerumplastikkirurgi.no.

Tekst: Mona Gullstein