Hjem >  Datingtips fra matchmakerne

Datingtips fra matchmakerne

Den første daten er nervepirrende for mange. Flere vi jobber med er meget nervøse, samtidig som de er spent på personen de skal møte. Er den magiske kjemien tilstede? Eller blir det jobbing fra første stund? 

Uansett hvordan daten blir må du bestemme deg for å vise deg fra din beste side. 
Du må være fremoverlent og stille aktive spørsmål. Du må være interessert i personen som sitter på andre siden av bordet, men du må selvfølgelig ikke dele alle kortene med en gang. Du må være sjarmerende samtidig som du ikke kan virke over interessert for da mister motparten interessen. Så hvordan balansere hele denne kabalen?
Fra du går inn døren må du ha øyekontakt, være fin i tøyet og gi personen du møter en sjanse. Du må fortelle hvem du er uten å ta ut undertøyet av bagasjen din. Hvis man åpner seg for mye, og motparten ikke ønsker å møte deg igjen, sitter den personen igjen med altfor mye informasjon om deg. Dette er meget uheldig og unødvendig. Vis hvem du er uten å dele hele livshistorien din. Et godt spørsmål å stille deg selv, hvem er du uten barna og jobben din?
Den magiske forelskelsen ved første blikk er det få som er heldige nok til å oppleve på et førstemøte. Det hele handler om du liker det som personen du møter står for, og om dere har sammenfallende verdier og mål for livet. 
Vi sier ofte til våre klienter at du blir ikke mett av en pen kake, med andre ord, det er personligheten man lever med. Den perfekte partneren finnes ikke, og man må rett og slett være like realistisk med jakten på kjærligheten som ved jobbsøking. Det vil også alltids være noe man kan pirke på, eller grave fram når man starter å date en ny person. Et eller annet kommer det til å være, så et tips er å slutte å se etter det uoppnåelige og lag en liste med tre absolutte krav.
Det å finne kjærligheten innebærer at man er ærlig med seg selv om hva man kan leve med, samtidig som man er åpen for hva man møter. Det å bruke tid til å bli kjent med en ny person er kanskje den beste investeringen du kan gjøre. Når man møter noen som man virkelig faller for, og kjemien er tilstede kan det være vanskelig å se om man faktisk passer sammen. Det har seg nemlig slik at selv om man er forelsket så betyr det ikke at man er ment for hverandre. Det er mye mer enn ren kjemi som skal til for å få et forhold til å fungere, det er som et puslespill, hvor mange av brikkene må bearbeides for å passe sammen. 
Et velfungerende forhold er ikke noe som skjer naturlig, men det er et resultat av at to personer har tatt et valg om å gjøre hverandre lykkelige. Det innebærer at man tar hensyn til hverandres følelser, tar avgjørelser med omtanke og at man er romslige med hverandre. I 2017 med dine og mine barn er det essensielt å være romslig for å få hverdagen til å gå opp. 
Nøkkelen til et lykkelig samliv ligger i deres evne til å kommunisere, fordi hvis man ikke snakker samme språk, da kommer problemene på løpende bånd. Det å skape en åpenhet og tillit seg imellom er noe som undervurderes i mange parforhold, og et siste tips er å sette av tid til å bare være kjærester.

Foto: Guro Holmene i Nettavisen
 

Følg IN magasinet på Facebook