Hjem » Interiør & design »  Danske Søstre med flaggskipbutikk i Bogstadveien

Danske Søstre med flaggskipbutikk i Bogstadveien

Hos Søstrene Grene finner du alltid et spennende utvalg varer fra hele verden presentert i en labyrint av farger, former og lukter. Og siden varesortimentet hele tiden skiftes ut vet du aldri hva du finner. Butikken i Kongens Gate er allerede godt etablert blant både fastboende og turister, og rett før jul åpnet de danske søstrene også en flaggskipbutikk i Bogstadveien som er vel verdt et besøk!

Når man kommer inn dørene hos Søstrene Grene får man følelsen av å være på besøk i en basar i mer eksotiske strøk. Det brede vareutvalget er ofte plassert i dekorative trekasser og selve butikkene er utformet som en labyrint hvor man hele tiden kan finne nye skatter rundt neste hjørne.
Søstrene Grene er opprinnelig dansk, men ekteparet Marianne og Jostein Moen startet sin første norske Søstrene Grene butikk i Skien for åtte år siden. I dag har de totalt fem butikker og her i Oslo finner du de både i Kongens Gate og i Bogstadveien. Butikken i Bogstadveien er den siste og nyeste ekteparet har åpnet og er flaggskipbutikk her i Norge. 
– En godt besøkt lørdag før jul var den faktisk verdens største Søstrene Grene butikk i omsetning, forteller Jostein. 
Begge butikkene går over to etasjer og er tilrettelagt for både barnevogn og rullestol.

Sommervarer

I butikkene finner du alltid et bredt og spennende utvalg varer og akkurat nå formelig bugner hyllene over av sommervarer. De kan også friste med en rekke flotte skolestartprodukter. Siden varesortimentet hele tiden skifter vet man aldri nøyaktig hva man finner. Men felles for alle varene er at det alltid er stilt høye krav til funksjonalitet og kvalitet. En stor del av produktene er dessuten designet av deres team av dyktige designere i Danmark. Dermed er det mange av varene du ikke finner andre steder.
I tillegg til det stadig skiftende varesortimentet har Søstrene Grene også en del basisvarer som du alltid finner i butikken, som te og økologisk mat som er rimeligere her enn for eksempel i helsekostbutikker. Søstrene Grene er dessuten kjent for sin store avdeling med malerutstyr og det er flere kjente kunstnere som handler fast i butikkene. Både pensler og lerreter har svært god kvalitet, i tillegg til en mye bedre pris enn andre steder. Og uansett anledning finner du alltid det du trenger av lys og servietter her, samt det meste du trenger til kjøkkenet.

Startet i Århus

Historien om Søstrene Grene starter i Århus i 1973. Da åpnet de to søstrene Grene sin første butikk. Den lå opprinnelig i andre etasje og ideen om de lave prisene kommer fra tanken om at det måtte noe ekstraordinært til for å lokke kundene opp den bratte trappen til butikken. Etter hvert vokste ambisjonene og det ble mer fokus på estetikken i presentasjonen av varene. Blant annet oppstod ideen om å presentere produktene i de nå så velkjente trekassene. Ideen om butikken som et marked oppstod også tidlig, med inspirasjon hentet fra markeder i middelhavsområdet.
I 1989 gikk Søstrene Grene inn i en ny æra, med åpningen av to nye butikker i Aalborg og Herning. I dag har de butikker over store deler av verden. Søstrene Grene har valgt franchise modellen med lokale kjøpmenn i butikkene som kjenner nærmiljøet og brenner for å drive butikkene så godt som overhodet mulig.

Etiske retningslinjer

Jostein forteller at de ofte får spørsmål om hvordan de klarer å holde prisene så lave. 
– Prisene holdes på et lavt nivå ved hjelp av direkte kjøp hos produsentene i store mengder. Og siden Søstrene Grene har holdt på siden 1973 har de fått gode leverandører med gode avtaler. De har også en effektiv logistikk uten fordyrende mellomledd og alle varene kjøres ut fra Danmark.
Og helt siden Søstrene Grene ble grunnlagt har de lagt vekt på å opptre etisk og handle på en ansvarlig måte ovenfor leverandører og andre samarbeidspartnere. Derfor lagde de for flere år siden et Exporter›s Certificate, med utgangspunkt i blant annet retningslinjene fra UNICEF, som alle leverandører forplikter seg til å overholde. Blant annet garanterer leverandørene at de ikke bruker barnearbeid. Dette sertifikatet ble for noen år siden videreutviklet med et nytt sett etiske retningslinjer og firmaet foretar også kontroller hos sine leverandører. Søstrene Grene arbeider på denne måten for å sikre at de varer som selges i deres butikker er produsert under ordentlige forhold. Dermed kan man trygt handle her med god samvittighet!

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Søstrene Grene & Mona Gullstein

Følg IN magasinet på Facebook